Egy néma is járhat orvosi egyetemre rendesen?
Nem. A betegekkel nem tud kommunikálni, nem tudja kikérdezni a betegeket. Sürgősségi ellátásnál nagy hátrány lenne, ha nem tudna gyorsan utasításokat adni.
Sokszor süketséggel társul, szívet, tüdőt nem tud hallgatni.
A súlyos beszédhibás hallgató a szóbeli vizsga helyett írásbeli vizsgát tehet valamennyi tárgyból.
Kutató lehet, mérnök lehet.
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat nincs az orvosira, bár az első félévben minden medikust elküldenek kivizsgálásra. Nem rúgják ki.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
A félreértések elkerülésére: a siketek között nincsenek némák. Én már találtam siket orvost, bár nem Magyarországon.
További lehetőségeket a művészeti egyetemek kínálnak, főleg képzőművészet, de zene, pantomim vagy jelnyelvi színház is jöhet.
Nyelvészet szakon viszont nagyon megszenvedne a fonetikával, mert attól még, hogy produkálni nem tudja, elméletben még tudnia kell, és az sokkal nehezebb.
Olyat ismerek, akinek szaglása nem volt, az is hátrány lehet a klinikumban, de mehetett orvosira, bár otthagyta és pszichológiára ment át.
Szerintem ilyen fogyatékosok meg megváltozottaknak szóló kedvezmények vannak az egyetemeken, bár azt nem tartom kizártnak, hogy egy tanárt zavar, ha ilyen a diák és nem engedi át a vizsgán, és az orvosi eleve szivatós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!