Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan nagy nyomor és...

Ha olyan nagy nyomor és szegénység van (állítólag) a Fidesz miatt, akkor hogy lehetséges hogy csak ezen a hétvégén 100. 000. 000. 000-ftot költöttek a magyarok ajándékokra, karácsonyi bevásárlásokra, meg kikapcsolódásokra?

Figyelt kérdés
6%-al többet mint tavaly, és az év végére elérheti ez a szám az 1200 milliárdot is. Akkor hol van az a nagy nyomor amit az ellenzékiek vizionálnak?
2018. dec. 9. 21:02
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
95%

Akkora jólét van,hogy az emberek többsége egy mosógéphez is hitelt kell felvegyen...

Hogy nem sül le a bőr a pofájáról azoknak,akik kiírják ezeket a kérdéseket egyáltalán.

Ennyire hülyének nézitek az embereket?

2018. dec. 9. 22:34
 32/41 anonim ***** válasza:
72%

"Forrást az mindenki keresse meg, google a barátotok :)"

Hát én sem vártam többet, egy kamustól.

Google a barátom, viszont sem ott, sem az ellenzéki és kormánypárti, illetve különböző pénzügyi oldalakon sincsen rá semmilyen információ.

"Ügyes vagy, csak a lényeg hogy minél nagyobbat kamuzzál hogy hangulatkeltő legyen igaz? :D"

Akkor gondolom te is ezért kamuztál ekkorát :D

Alapvetően még véget sem ért a hétvége, szóval igen nehéz lenne bármit is összeszámolni, ezen felül megtudnád esetleg mondani, hogy mégis melyik hivatalban ülnek vasárnap este és számolják össze az adatokat?

Egyszerűen nincsen valóságalapja a főkérdésben állított számoknak.

2018. dec. 9. 22:38
 33/41 A kérdező kommentje:

"sem az ellenzéki és kormánypárti, illetve különböző pénzügyi oldalakon sincsen rá semmilyen információ."

Állítólag csak kormánypárti propaganda meg "független" sajtó van nálunk, hmm ma is tanultam akkor valami újat.

Előbb utóbb meglesz az, csak kitartóan kell keresni.

Egyébként nem tudom rémlik e, hogy ma már ha veszel egy csésze kv-t azt is azonnal elkönyveli a NAV az online pénztárgépeken keresztül?

Szóval nem olyan bonyolult dolog ez, pár perc vagy másodperc alatt összesíthető a napi pénzforgalom a kereskedelemben.

2018. dec. 9. 22:58
 34/41 anonim ***** válasza:
76%

"Egyébként nem tudom rémlik e, hogy ma már ha veszel egy csésze kv-t azt is azonnal elkönyveli a NAV az online pénztárgépeken keresztül?"

Tudom és azt tudtad, hogy abba benne van az összes céges vásárlás is?

"Állítólag csak kormánypárti propaganda meg "független" sajtó van nálunk, hmm ma is tanultam akkor valami újat."

Állítólag Svájcban akinek 3000 négyzetméternél kisebb a nappalija, az hajléktalan. Csak, hogy még többet tanulj ma.

"Szóval nem olyan bonyolult dolog ez, pár perc vagy másodperc alatt összesíthető a napi pénzforgalom a kereskedelemben."

Te talán NAV-os vagy és bent ülsz onnan vannak meg az adatok?

Azért az elmélet és a gyakorlat között van különbség.

2018. dec. 9. 23:09
 35/41 anonim ***** válasza:
90%

"Előbb utóbb meglesz az, csak kitartóan kell keresni."

Mivel feltehetően hazudsz, hiszen azon állításod, hogy "csak ezen a hétvégén 100. 000. 000. 000-ftot költöttek a magyarok ajándékokra" bizonyítatlan és életszerűtlen, hogy ezt bárhol is megírták volna, ezért 0 percet szánok mostantól a keresésre, ezen felül teljesen irreleváns, hiszen a Országos Kereskedelmi Szövetség a teljes karácsonyi ajándékozásra jósol ennyit, nem pedig egyetlen hétvégére.

Szóval inkább feltételezem, hogy szövegértelmezési problémáid vannak.

2018. dec. 9. 23:15
 36/41 anonim ***** válasza:
66%

Oké, 100 milliárd forint. Nagyon nagy összeg. Mivel te nem voltál hajlandó forrást linkelni, kerestem én:

[link]

[link] számít ha te nem ezt olvastad, a tartalma ugyanaz.

Tehát az emberek 100 milliárdot költenek ajándékra. Ebbe minden van ami nem élelmiszer. Az ország kereső lakossága kb 4,5 millió fő, ennyien voltak foglalkoztatva, ennyien kapnak fizetést. Ez fejenként kb 22-23 ezer forintot jelent. De ha te telefont vettél, mondjuk 100 ezer forintért, kapásból elköltötted azt a pénzt, amit amúgy 5 ember költött el. Ha tévét veszel 200 ezerért, már 10 ember helyett költöttél.

Tény hogy vannak akik összespórolják rá vagy nagyon kevesen, de vannak akik bármikor meg tudják venni. Viszont a legtöbben hitelre veszik meg, mert ilyenkor az üzletek nagy része is kamatmentes hitelt kínál. Ez esetben te azt a havi 10-20 ezer forintot nem az üzletnek fizeted, hanem oda, ahonnan a kölcsön származik. Szóval papíron költöttél 200 ezret decemberben, gyakorlatilag 10 hónapig fizetsz érte apránként.

Ez a baj az átlaggal. Ha van 10 ember, akik egy-egy babát vettek 2000 forintért, meg van aki egy tévét vett 200 ezerért, összesen 220 ezret költöttek 11-en, átlagosan 20 ezret fejenként, gyakorlatilag meg...

És így jön ki a te állítólagos 100 milliárdod is. Van aki drága ajándékot vesz, van aki olcsót, van aki készpénzből, van aki hitelre. Összesen mégis 100 milliárd, átlagban fejenként 20 ezer forint.

2018. dec. 9. 23:33
 37/41 mindentudó99 ***** válasza:
92%
Az m1 is bemondta hogy jobban élünk. Ne értetlenkedjetek.
2018. dec. 10. 07:13
 38/41 anonim ***** válasza:
85%
Na most, aki gondolkodni is képes, felmérheti, mennyi árut jelent ekkora összeg (10 ezer alsó luxuskocsi egy hétvégén). Aztán nem néz statisztikát, csak belegondol, mit jelent ekkora árutömeg megmozgatása, importja eladása, és ezen a ponton abba is hagyja. Az abszurditásra nem érdemes időt fecsérelni. Persze lehet, hogy mindössze a nullákkal dobálózunk. Arra se érdemes figyelni.
2018. dec. 10. 09:24
 39/41 anonim ***** válasza:
Aki itt a számokkal dobálózik: nem kell, el kell menni egy random hétköznap egy Tescohoz, a parkoló fullon. Elslattyogsz az Intersparba, szintén. Aldiba szintén, meg még sorolhatnám. Nem pénteki napokról beszélünk, hanem mondjuk kedden délelőtt 10 órakor... Ha nekem nincs pénzem, nem megyek vásárolgatni, pláne nem autóval. Azt hogy hétköznap napközben van ideje az embereknek vásárolni és nem dolgozik a kutya se, félve írom le. Nem, nem mindenki nyugdíjas, nem mindenki 3 műszakozik és nem dolgozik mindenki kötetlen munkaidőben. Nem a fővárosról beszélek. Én vidéken élek, 10 éve tudtál közlekedni autóval a városon belül, ma nem tudsz, mert dugó van, nonstop, és minden autóban 1 ember ül. Ha esetleg valaki azzal jönne, hogy oh, ma már elengedhetetlen az autó, annak üzenem hogy pont annyira elengedhetetlen mint 10 éve volt, mégis 1 családban minden családtag valaga alatt ott az autó. Aki a hitellel jön, sokszor úgy festi le mintha az ingyen pénz lenne, azt is vissza kell fizetni, és én többször hallom azt hogy valaki hitelre vett 500 ezres Tv-t meg 350 ezres telefont a telekomnál (igen, a hűségidő is pont olyan mint a hitel, 2 év alatt e 350 ezres telefonra kifizetsz 600 ezret, bravo), mint olyat aki 80 ezres mosógépet vesz. Arról ne is beszéljünk, hogy nem fogok megsajnálni senkit mert valaki szerint elengedhetetlen a tv egy háztartásban és ezért képes hitelt felvenni. Menj el egy gyárba, műszakváltásnál az összes melóst megtalálod bagóval a szájában, ami éves szinten 400-500 ezer forint, meg autóval jár, de szar világ van, minden szar, ingyen buszra fel nem ül, mert neki "jár" az autó. Nem vagyok fideszes, sőt, utálom őket, de amikor valaki ezzel a szegénység meg nyomor témával jön, a falat kaparom, főleg mikor olyanok szájából hallom, akiknek a valaga alatt ott az autó (mindegy miből!!!), meg bagóra van pénz, meg 300 ezres telefonra is. Van szegénység Magyarországon, mint mindenhol a világon, csak az nem ott kezdődik hogy autó van a s.ggem alatt, meg telefont nyomkodok meg hasonlók. A szegénység nem itt kezdődik. És ehhez nem kell karácsony, vegyél ki egy szabadnapot január X-én egy random héköznap, aztán tegyél egy kört az összes bevásárlóközpontnál, aztán tedd fel magadnak a kérdést hogy ha nagy szegénység van, miért van tele a parkoló, meg miért van tele a hiper meg szuper meg akármilyen market...
2018. dec. 14. 21:34
 40/41 anonim ***** válasza:

Erről valami forrást tudsz hozni, kérdezőcském?

Ki és hol írta, hgy 100.000.000.000 forintot költöttek a magyarok karácsonyi ajándékra, bevásárlásra meg mittomén mire?

Honnét veszed, hogy mind magyarok voltak a vásárlók?

Honnét veszed, hogy ez a 100.000.000.000 arányosan oszlott el az egész ország lakosságára nézve?

Honnét veszed, hogy a saját pénzüket költötték, nem hitelből költekeztek?

Megannyi kínos kérdés...

Szóval kérdezőcském, majd akkor tárgyalunk, ha megválaszoltad őket. Addig pedig az állításod marad az, ami volt: egy nagy büdös kamu.

Az pedig nem válasz, kérdezőcském, hogy teszel egy állítást, és mindenki keresse meg a forrást, a Google max. a te barátod. Tudod kérdezőcském, ha állítasz valamit, akkor az a minimum, hogy löksz valami alátámasztást, nem a másik oldaltól várod el nagy paripa arccal, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét. Bizonyítsd, hogy nem tartozol nekem egymilliárd forinttal...

Ennyit rólad meg a bugyuta logikádról, nyomorék fideszdroid.

Kérdezőt ám miért nem lehet lepontozni? Most rányomnék úgy pár (ezer) piros kezet!

"el kell menni egy random hétköznap egy Tescohoz, a parkoló fullon. Elslattyogsz az Intersparba, szintén. Aldiba szintén, meg még sorolhatnám."

Maximum Budapesten meg a nyugati országrészben, aranyapám. Itt keleten legfeljebb karácsonykor van "fullon" a parkoló, szóval az állításod fals.

"Azt hogy hétköznap napközben van ideje az embereknek vásárolni és nem dolgozik a kutya se, félve írom le."

Nem csodálom, hogy félve írod le, ugyanis jókora baromságot állítottál.

"valaki azzal jönne, hogy oh, ma már elengedhetetlen az autó, annak üzenem hogy pont annyira elengedhetetlen mint 10 éve volt"

10 éve nem kellett 500 kilométert utaznod egy szaros munkahelyre, aranyapám, úgyhogy ez az állításod is megdőlt.

"Aki a hitellel jön, sokszor úgy festi le mintha az ingyen pénz lenne, azt is vissza kell fizetni"

Igen, aranyapám, és szerinted visszafizetik?

Ha igen, akkor nem robbant volna ki a 2008-cas válság.

Újabb idióta állítás, amit az nem cáfol meg, aki nem akar.

"Menj el egy gyárba, műszakváltásnál az összes melóst megtalálod bagóval a szájában, ami éves szinten 400-500 ezer forint"

Így van, aranyapám, cserébe nem költ mondjuk nyaralásra, vagy csak 2 váltás ruhája van 5 helyett. Attól, hogy valaki bagózik, már automatische gazdagnak számít?

Te gyárilag vagy ekkora kretén, vagy anyád ejtett fejre?

"ingyen buszra fel nem ül, mert neki "jár" az autó"

Ingyen busz? Hol, aranyapám, hol?

"de amikor valaki ezzel a szegénység meg nyomor témával jön, a falat kaparom"

Jobb ha hozzászoksz, aranyapám, mert az imádott kormányodnak hála, csak egyre több lesz a mélyszegény.

"van szegénység Magyarországon, mint mindenhol a világon, csak az nem ott kezdődik hogy autó van a s.ggem alatt, meg telefont nyomkodok meg hasonlók. A szegénység nem itt kezdődik. "

Aranyapám, 4,6 millió nincstelenünk van az országban! 4,6 millió olyan emberrel szívsz egy levegőt, akiknek nem az autó meg az ájfon a napi kérdés, hanem hogy egyáltalán kerül-e valami az asztalra, vagy a kályhába!

Ennyit rólad, hiteltelen kormányimádó ostoba vagy. A mínuszt helyből kaptad is.

2019. aug. 15. 02:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!