Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják azt, hogy a...

Miért mondják azt, hogy a CSOK miatt mentek fel a lakásárak, amikor szinte senki nem képes/nem akarja igénybe venni, még az sem akinek van 3 gyereke?

Figyelt kérdés

Több száz, akár ezer embert ismerek. Egyrészt nagyon kevés olyan család van Magyarországon ahol 3 gyerek lenne. Azoknak is a legtöbbje olyan szegény, hogy 100 forintja nem lenne önerőre a családfőnek, mert hamarabb elmegy egy kisfröccsre mint félretenni, de egyébként sincs közel sem akkora jövedelme a családnak amiből a hitelt fizetni tudná. Azok a 3 gyerekes családok akik meg tehetősebbek, azoknak sincs sokuknak egyrészt önereje, másrészt nem akarják magukat ilyen feltételek mellett 25 évre eladósítani. Összesen 2 családot ismerek akik egyáltalán érdeklődtek a CSOK iránt, amikor kijött mint újdonság, de miután részletesen elolvasták a feltételeket, hogy pontosan milyen ingatlanokra lehet, milyen feltételekkel és mennyibe kerül maga az ingatlan, akkor mondták, hogy kösz nem.

Tudom, hogy ez nem reprezentatív felmérés, de azért kb. 1000 ember elárul valamit. Szerintem kb. minden ezredik magyar embert érint max a CSOK, minden ezredik ember miatt meg nem fog az összes ingatlan ára felmenni, ahol a többi lakik.

Nekem van ingatlanos és építőipari vállalkozó ismerősöm is akiktől tudom, hogy ezeket az új építésű lakásokat úgy 80-90%-ban külföldi befektetők veszik meg, akiknek ráadásul fogalmuk sincs arról, hogy milyen a bérek színvonala nálunk. Terjedt is egy vicces videó facebook-on, ahol ide látogató külföldi turistákat kérdeztek meg, hogy szerintünk mennyi pénzért dolgoznak az itteniek, és hatalmas poén lett belőle. Ugyanis nagyon fölé lőttek a legtöbben, többszörösét tippelték, nyugati béreket képzeltek teljesen. Ezek a befektetők is csak azt nézik, hogy valamivel még mindig olcsóbb itt egy ingatlan mint egy Nyugati fővárosban, ezért jó befektetésnek tartják, de a béreket meg nem nézik.

Mégis a legtöbben a CSOK-ra fogják a brutál magasra nőtt ingatlanárakat, holott a CSOK az szerintem egy felfújt valami, inkább egy fiktív támogatás, ami létezik ugyan de senki nem tudja és nem is éri meg igénybe venni, de azért lebegtetik a nép előtt. És sok ember emiatt azt hiszi, hogy ez tényleg egy valós segítség az embereknek, meg hogy ettől szálltak el az ingatlanárak, holott ez egy tartalom nélküli dolog. Mondom, senkit nem ismerek aki fel tudta venni.

2018. dec. 6. 09:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10: Magadtól kérdezd, te találsz ki baromságokat. :D
2018. dec. 7. 09:24
 12/12 anonim válasza:
csoki
2020. máj. 29. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!