Mi az oka, hogy most senki sem szervez tüntetést a felsőoktatási leendő 2020 utáni tandíjak bevezetése ellen?
Normális országban a felsőoktatást minél inkább "elérhetőbbé" teszik.
Nálunk meg inkább igyekeznek ellehetetleníteni a bejutást, eddig csak szigorították a bejutást emelt érettségivel, nyelvvizsgával, ami egy nehezen támadható intézkedés.
Viszont az,hogy milliós tandíja lesz minden felsőoktatásnak, az bizony támadható, tiltakozni kell ellene.
"Mert már "mindenki" tudja hogy ez csak a soron következő kamu híretek?"
Mintha hasonlókat mondtak volna az 5 milliós miniszteri fizetésekre és a képviselő fizetésemelésekre. Aztán valahogyan a kamuból valóság lesz.
A kérdésre visszatérve én fiatalként nem igazán bánom, ha olyan fizetős lesz, ami reális, nem pedig a mostani irreális árakon.
Kedves 4,
az a baj,hogy azok nem igazi tüntetések,hanem olyanok, mint egy teadélután.
Érdekes, én egyáltan nem azt olvastam, hogy ne lenne "ösztöndíjas szak", vagy állami finanszírozás. Az igaz, hogy emelni akarják a színvonalat, s ezt több (részben külföldiek által betöltendő) önköltséges hellyel akarják finanszírozni, ami szerintem jó ötlet.
Amúgy jellemző a pervrez ellenzéki reflexekre, hogy az első gondolat az, hogy szervezzenek valami tüntetést, mikor még az sem tudják, mik is a részletek.
Akkor a kamuzók kedvéért - na meg azokért akik elhinnék amit állítanak: a sztori a HÖOK országos ülésén elhangzottakról a Szabad Pécs-ben megjelenteket turbózta tovább, amiben amúgy már az MTI-től is ez olvasható:
"Az MTI beszámolója szerint Palkovics László szerint a Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni. Az a cél, hogy egy egyszerűbb, hatékonyabb működési környezet révén megteremtsék a versenyképesség alapjait a felsőoktatásban. Azt szeretnék, ha a magyar egyetemek ugyanolyan feltételek mellett tudnának működni, mint más országok egyetemei vagy egy magyarországi magánegyetem, és nem terhelnék az intézményeket feleslegesen olyan ügyek, ami ebbe a struktúrába nem fér bele. AZ MTI emlékezetett arra, hogy Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben jelentette be: jövő július 1-jétől állami alapítású alapítvány tartja fenn a Corvinus Egyetemet, amely közhasznú felsőoktatási intézményként működik majd. A döntés célja, hogy az egyetem nemzetközileg még magasabb színvonalú legyen és hosszú távon is piacképes diplomát adjon ki.
Palkovics László beszélt arról, hogy a termelékenység növekedéséhez elengedhetetlen Magyarország és a hazai tulajdonú vállalkozások innovációs képességének javítása, ehhez pedig az egyetemek biztosíthatnak hátteret. ...
Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára szerint "azt, ami most a Corvinus Egyetemmel történik", legalább jogszabályi szinten szeretnék a többi felsőoktatási intézmény számára is biztosítani. Minden intézménynek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy eredményesen tudjon gazdálkodni és meg tudja valósítani azt a küldetést, amire hivatott."
Szóval a hír igaz, csak nem Moszkvában, hanem Péterváron, nem Volvókat, hanem Volgákat, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. A vicc a régi és akik bepróbálkoznak azok is a régi elveket próbálják követni. Csak az a fránya internet, az ne lenne...
Igen, ennyire érdektelenek lettek.
Már megtanulták a magyarok, hogy vagy megszoksz vagy megszöksz. Az ellenállás hasztalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!