Az iszlám ellen harcoló keresztény Orbán Viktor, miért fogadja Magyarországon az iszlamista török elnököt Erdogánt?
Vegyük leegyszerűsítve, lomha agyúak kedvéért.
Az nem iszlám ellenesség, ha azt mondom, nem akarok nagyobb számban muszlim embereket - és más idegeneket sem - az országban. Természetesen vannak fenntartásaim velük kapcsolatban, de amíg otthon ápolják hagyományaikat, semmi gond. Én is jártam Törökországban és igen jól éreztem magam. Még egy kicsit tudok is a nyelvükön, étteremben rendelni, egyszerűbb dolgokat stb. Ott én alkalmazkodom, mert ott vendég vagyok.
De ebből nem következik, hogy jó lenne, ha eltekintve a pár török étteremtől - ahová magam is gyakran járok - túl sokan lennének itt. Pláne arabok.
Törökország egy 80 milliós középhatalom, ráadásul olyan ország, ahol kedvelik a magyarokat, a Macaristan szó nem cseng rosszul arrafelé.
Érdemes jóban lenni velük.
"Veszélyt jelent a nőkre az iszlám kultúra."
És nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!