Magyarország keresztény állam?
Mármint tudom, alaptörvény szerint igen, de valójában?
Akik itt az oldalon keresztény elveket hangoztatják, ők (ti) keresztények? Szívesen meghallgatnám az ő véleményüket is!
Legfeljebb a gyökrei keresztények, vagy néhány keresztény elvet vallanak. Az ország többsége nem keresztény, sőt nem is Isten-hívő. Ilyen értelemben nem keresztény állam, mert az államot a polgárai alkotják.
Olyan értelemben igen, hogy nem mohamedán, nem buddhista stb.
Nem,álkeresztény.
Azoknak a többsége,aki hívőnek mondja magát életében nem olvasta a bibliát és semmit nem is tart be belőlle,csak néha elmegy templomba,amikor kell és megcsinál pár "szertartást",de azt is csak azért,mert jó családi buli lehet belőlle.
A többség csak azért mondja magát kereszténynek,mert a családban az a szokás és még életében nem gondolt bele,hogy mondhatna mást is..
5ös,igazából nem tudom pontosan mire vagyok kíváncsi:D
Sokan pl a bevándorlás kapcsán hozzák fel, hogy Európa keresztény vallású... de tapasztalataim szerint ez nem így van.. csak kell valami érv az iszlám vallásúak ellen. Mer' azok meg tényleg hívők sokszor.. bár persze nem mind
Induljunk ki abból, hogy az keresztény, aki tényleg.. hívő... szóval nem vallásos, hanem hívő
A kérdésre nem lehet pontos választ adni, mert nem tisztázott, hogy egy állam mitől lesz keresztény.
Éppen szerintem nincs súlya annak az érvnek semmilyen vitában, ami erre hivatkozik.
A vallás nem egy genetikai jellemző.
Mi alapján lesz valaki keresztény vagy muszlim,stb?
A fejlett államokban a vallás magánügy,nem állami szintre hozott népbutítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!