Miért kell eltakarni az iszlám nőket, míg a keresztényeket nem? Van erre egy elméletem, helyes lehet?
Tekintettel arra, hogy napi téma a migráció Magyarországon, ezért ide tettem a kérdést.
Egyszerűen miért kell eltakarni a nőket az arab világban, míg nálunk miért nem. Miért mondják az arabok, hogy az európai öltözködésben a nők olyanok számukra, mintha meztelenek lennének.
Ezen töprengtem egy ideje, és azon is, hogy mire lehetett jó egyes kultúrákban szűz nőket a társadalom fölé kiemelni, mint a Vesta szüzeket, és elvárni a szüzességük megőrzését. A Vesta szüzek szerepét aztán a kereszténységben átvette a Szűz Mária kultusz, a különböző szent nők tisztelete, az apácák jelenléte a társadalomban. A Szűz Mária tisztelet egyszerűen az emberben megnyitja a szellemi nő képét, a testi világtól mentes lelki nő képét, egyfajta belső mintaként. A keresztény emberek pedig Európában kétezer éve imádkoznak Szűz Máriához, a tiszta nőhöz, az anyához, az érintetlenhez, aki vigyázza az országokat.
A kultusz a tudattalanba beépíti a szellemi nő képét, akit jönni menni lát az utcán az a belső mintának egyfajta leképezése, ezzel lép kapcsolatba. Persze jelen van a tudatban a testi nő képe is, de a belső mintákba beépül a tisztelni való emberi nő képe.
De mi van abban a kultúrában, ahol nincs a szellemi tiszta nőnek mintája, nincsenek szent szűzek, nincs Szűz Mária. Ott a nő testi nő marad, ha látja jönni menni az utcán nincs a tudatában a szellemi nőnek mintája, csak a testinek, így belőle mindent el kell takarni, hiszen a nő léte nem szelleminek nyit kaput, hanem pusztán testinek.
Tehát lényegileg az az állításom, hogy Európában lényegileg a Szűz Mária tisztelet, míg az iszlámban ennek, vagy megfelelőjének hiánya okozza a nők különböző megítélését.
Ha ezt megértjük, hogy a gondolati struktúrából ott hiányzik ez a minta, akkor megértjük, hogy miért látják meztelennek a felöltözött nőket, miért akarják őket eltakartatni.
(Egy ismerősömnek elmondtam az elképzelést, az volt a válasza, hogy nincs igazam, mert csak azért kell nekik eltakarni a nőket, mert ezek állatok, én nem hiszem, hogy azok, egyszerűen csak a tudatukba a kultúrán keresztül beoltott eltérő minták okozhatják a különbözőséget.) Vélemények?
ma 20:26
Gondolom Te nem, kérlek, fejtsd ki a véleményed!
basszus, én imádom a hülyéket, szeretek nevetni de már csak a kérdés címét elolvasva meghült bennem a vér.
Köszönöm kérdező nem hittem hogy engem képes bárki is meglepni
Érdemi hozzászólásokra lennék kíváncsi. Tehát, ha valaki azt mondja, hogy az elképzelés hülyeség, akkor írja le, a sajátját, hogy miért kell az iszlám férfiak elől eltakarni az iszlám nőket, és miért vetik rá magukat sok esetben az európai nőkre azzal a felkiáltással, hogy nem takarják el magukat.
Figyelembe véve, hogy az iszlám egyre terjedőben lévő kultúra Európában, és a nőket elég gyakran éri atrocitás iszlám férfiak irányából, nem elhanyagolható a kérdés.
Oké, akkor feltételezzük, hogy genetikailag ilyenek, de ott van Málta, a keresztény arab állam, ott miért nem kell eltakarni a nőket?
a muszlimok azt mondják ezzel védik a nőt a kíváncsi tekintetektől, attól hogy másik férfi szexuális vágyat érezzen. Állítólag sok nő se szeretné levenni a csadort, mert úgy érzik anélkül meztelenek.
Amúgy meg sok vallásnak vannak hülyeségei, a katolikusban pl a cölibátus, amitől sok pap becsavarodik...
nem politika kat.ba való -Emberek?
Málta nem arab, elég vegyes, de viszont törököknél sem gyakori a szemeteszsák - úgyhogy passz." a szellemi nő képét, a testi világtól mentes lelki nő képét, egyfajta belső mintaként. " - ez igaz lehet, tekintve a Szófia tiszteletet" Hokma-Szófia-Bölcsesség (vö. Sir 24,18: a „szép szeretet anyja”). Egyértelmű nála a Bölcsesség és a Szentlélek közötti kötés"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!