Ilyenkor mi a helyes teendő? (Ramadan)
Elkezdtem a Ramadani böjtöt,viszont sajnos van egy vesebetegségem, nagyon oda kell figyelnem a folyadékra. Tegnap este már éreztem hogy fáj és nyilal a vesém amiért nem ittam napközben. A böjtöt szeretném megtartani, így viszont nem tudom mi fog történni a testemmel. Valami ötlet arra hogy mégis végig tudjam csinálni a Ramadant?
Vagy ilyenkor mi a helyes teendő? Ha vizet veszek a számba napközben de nem nyelem le akkor érvényes a böjt?
Ha vizet veszel a szádba, de nem nyeled le, attól ugyanúgy fog fájni a veséd, nem mész vele semmire.
Nincs ötletem, hogy tudnád végigcsinálni. Én nem tenném a helyedben (de persze ezt neked kell tudni).
Nem érvényes, mivel lenyelheted a vizet. Plusz értelme sincs, ugyanúgy fájdalmaid lesznek.
Igyál nyugodtan.
Az internet szerint aki betegség vagy idős kor miatt nem tudja betartani a böjtöt annak minden elrontott nap után meg kell etetnie egy szegény embert.
illetve tudtommal vizet ihatnak ramadán alatt is...
Bár ezért is tartom hülyeségnek az összes vallást.. majdnem mindenhol van böjt... ami kb önsanyargatás ilyen rohadt melegben..
Az iszlám felmenti a terhes nőket, a betegeket a Ramadan betartása alól. A férjem muszlim, Ő tartja szigorúan, és vizet sem lehet inni napközben.
Butaság lenne, ha Te tartanád, mert betegebb leszel csak. Ha meg megszeged napközben, akkor meg fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!