Hogyan tudnék leszokni erről, tovább fogyni, vagy egyáltalán bármit csinálok? Mi a helyes teendő? Lent a többi.
Az esti étkezés nagysága sem számít különösebben, az összkalória és összetétel annál inkább (attól még értelmesnek tartom a szolidabb vacsorát, de ha éhes az ember, egyen).
Kérdező, elég rossz környezetben vagy, én mindig túlsúlyos voltam, a végén 163/80+ és a kutya sem szólt egy rossz szót sem, illetve 67 kilósan anyám, de neki mindig baja volt a kinézetemmel, sok téren, a hajam se tetszett neki, pedig az szép színű és selymes :) A legvégén már-már rámondtam magamra, hogy kövér vagyok, s fogytam, most 163/63 körül vagyok, a fogyás itt már nem nagyon megy nekem, de majd csak meglesz, most már szinte mindenki azt mondja, nehogy tovább fogyjak... Nem tudom, rajtad hogyan oszlik el a súly, de ez már nem kövér szint. Van felesleg s bizonyára ronda, ha valaki eléggé izomtalan (rajtam sincs sok, ha rendesen lenne, ideális lenne a súlyom), de beszólni...
Nagyon rossz szemmel tekintek arra, aki egy nem egészségtelenül kövér tininek beszól. Sokan annyira érzékenyek, hogy súlyos evészavarok alakulhatnak ki náluk az ilyesmitől, de ha valakit csak boldogtalabbá tesz a bánásmód, az is épp elég rossz.
Nem írtad, kérdező, hogy hogyan eszel. A koplalás és a zabálás is rossz, egy egészséges szinten kellene maradnod, állandóan, nem sokkolni a tested hol ezzel, hol azzal. A tápanyagokat meg kell kapnia.
Lelkileg is egészségesen kellene az étkezéshez állnod, a bűntudat sajna nagyon gyakori és nagyon romboló érzés fogyni vágyóknál... Akkor (se) legyen bűntudatod, ha megfosztod a tested a tápanyagtól, nem akkor, ha táplálod, életben tartod...
Türelemre van szükséged s arra a biztos tudatra, hogy nem vagy kövér, max. van némi felesleged, de le fogod dolgozni. Ha leírod, hogyan eszel, miben vagy hajlandó változtatni (teljesen oké, hogy bizonyos dolgokban nem engedsz. van, ami a testednek kell, mert úgy érzi jól magát - ilyen nálam a sok zsír -, van, ami nagyon fontos számodra, szereted és szerencsétlen lennél nélküle, s van, ami túl hasznos tápanyag szempontból).
De kezdem túlkomplikálni, azt hiszem s túl kevés az infóm rólad.
De ne koplalj semmiképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!