Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti támogatnátok, hogy csak az...

Ti támogatnátok, hogy csak az szavazhasson, akinek van magyarországi lakcíme?

Figyelt kérdés

A határon túli magyarok, erdélyiek, Ausztráliában, Londonban élők természetesen magyar állampolgárok maradnának.

Így tényleg annak lenne szavazati joga, akit érint is a szavazás.

2018. nov. 23. 00:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20# es szerinted mindenki ott él életviéletvitlszerűen ahova a lakcímkártyája szól? Mert albérletet bárki ki tud venni Bp-en, meg a nyugati határszélen kelet MO-i lakcímmel is, mint ahogy ezt több 10 ezren teszik is. Vagy akik külföldön élnek és megvan a magyar lakcímük is.
2018. nov. 23. 13:09
 22/30 anonim ***** válasza:
4%

Ilyesmit csak valami vándornép leszármazottja kérdezhet :

szavazáskor mindig a nemzeti közösséghez tartozás a lényeg és nem a lakcím !!

Ha pl. Németországban többségbe kerülnek az muszlimok és fekete afrikaiak és az őshonos németek pedig kisebbségbe kerülnek, akkor bármilyen németellenes tervet megszavazhatnak többségi alapon.

Ha viszont csak őshonos németek szavazhatnának akkor ez nem fordulhatna elő.

Egy adott terület egy nemzeté és nem az oda benyomuló idegeneké, akiknek kuss a neve, akkor is ha megtanulják törve az adott ország nyelvét és lakcímkártyát szereznek.

2018. nov. 23. 15:30
 23/30 anonim ***** válasza:
#21: Valahol pont ez lenne a lakcímkártya lényege. Ha ez valakit zavar, akkor írassa át a lakcímét oda, ahol ténylegesen lakik.
2018. nov. 23. 17:59
 24/30 anonim ***** válasza:
Még szép. Aki nem itt él - és pláne az, aki soha egyetlen percig sem élt itt, csak például egy zsák krumpliért bejelentkezett egy magyarországi viskóba kétszázadmagával együtt -, az ne szóljon bele a belügyeinkbe. Könnyű ám más f'szával verni a csalánt, tudom én, de kösz, nem kérek ebből. Amúgy sokakkal ellentétben nem iskolai végzettséghez kötném a szavazati jogot, mert mindannyian tudjuk, hogy milyen színvonalú az oktatásunk. Jobb lenne, ha át kellene mennünk egy teszten, ami az alapvető intelligenciát, a józan ítélőképességet és a politikai ismereket méri. Utópia, igen.
2018. nov. 23. 21:42
 25/30 anonim ***** válasza:

#3 vagyok, azt elfelejtettem a vegere odairni, hogy en is kiesek a szavazasbol, de ennek ellenere en azt tamogatnam, amit irtam. Es nem is szavaztam soha miota kulfoldon elek, mert ugy erzem, nincs jogom beleszolni azoknak az eletebe, akik Magyarorszagon elnek.

Az evi 185 nap, a Magyarorszagon toltott ido pedig nagyon egyszeruen bizonyithato, csak a korrupt ugyintezoket es politikusokat kene vegre felakasztani (akik penzert letelepedesi engedelyt es allampolgarsagot adnak magyarul nem beszelo barkinek, stb.).

Bizonyithato lenne kozuzemi szamlaval, bankkartya es bankszamlakivonattal, nehany szomszeddal (az USA-ban nyomozok ulnek a hazad elott-korul par napig-hetig, amikor pl a fake hazassagokat akarjak kiszurni), adozasi papirral, tb fizetessel, kolkok iskolalatogatasaval, egymillio modon.

2018. nov. 24. 01:16
 26/30 anonim ***** válasza:
14%
Aki kiment külföldre dolgozni az ne szavazhasson.
2018. nov. 24. 18:02
 27/30 anonim ***** válasza:
Amig az aki egesz eleteben kulfoldon elt mondjuk Erdelyben, az szavazhat addig en is fogok szavazni aki meg nem olywn regota van kulfoldon.
2018. nov. 24. 19:01
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Aki Erdélyben él az nem önszántából van külföldön, aki kiment dolgozni az meg is érdemli.
2018. nov. 25. 18:26
 29/30 anonim ***** válasza:
#28: Persze hogy nem önszántából van külföldön, mégsem tartom észszerűnek, hogy olyan ember szavazhasson, aki életében nem járt (pláne nem lakott) még Magyarországon. A jobb megélhetési lehetőségek miatt külföldre költözőket pedig szerintem nem feltétlen kéne büntetni, bár megértem, ha azt mondjuk, hogy ők se szavazhassanak, ha már nem itt élnek.
2018. nov. 25. 18:49
 30/30 anonim ***** válasza:

Ez komoly kérdés, sajnos valid porbléma az, hogy aki nem itt él, az akármennyire is szeretne hazafiaskodni, egyszerűen nem lát rá a helyzetre. Erről simán lehetne egy teljes vitaestet rendezni.

Amihez csípőből azt mondanám hogy kötni kell: az egy minimális IQ, mindenképp, és esetleg egy felső életkori határ.

Mégegy dolog, amit talán páran túlzásnak tartanának, de szerintem az induló pártok programjaiból összeállított kérdéssorra valamilyen szinten meg kellejen felelni. Ezt lehet hogy sokan egy plusz teherként élnék meg, de hogy lehet felelős döntést hozni úgy, hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy miből választunk? Sajnos tombol az impulzusszavazás, ami baromi káros.

2018. dec. 1. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!