Régen mikor volt vizitdíj, hogyan tudtam 5 perc alatt végezni a háziorvosnál? Akkor hirtelen nem volt beteg senki?
Amúgy megnéztem, és a legtöbb fejlett Európai országban van vizitdíj.
Szóval akkor se értettem ezt a felháborodást, de miután ezt megtudtam, azóta végképp nem értem miért zavarta az embereket a 300 forint.
Nekem a vizitdíjból annyi maradt meg, higy diákként melózni akartam, ezért kértek tőlem tüdőszűrésről leletet meg a háziorvostól igazolást, hogy nincs semmilyen fertőző betegségem. Háziorvosnál az asszisztens szólt a dokinak, hogy csóró diák csak papírért jött, ne fizessen már semmit... 😀
A tüdőszűrőről úgy tudtam ingyenes, ezért nulla (értsd, nulla pénzzel mentem el), erre közlik, hogy vizitdíj. Nos, ott koldultam a váróban, nem volt ciki, ááá nem... 😀 Mivel bejárós vagyok (bérlet), nem volt kedvem hazamenni majd vissza.
A leletet már felkészülve vettem át, emlékeztek is rám, hogy akkor volt pénzem. 😀 Csak hát a tüdőcentrumban nem működött a vizitdíj automata, ezért a klasszik magyar putrikórház (1900-as évek elején épült, téglaépületek többhektáron elterülve) kereshettem meg a asszem belgyógyászatot. Sikerült a személyzeti bejárón belépnem a nevezett épületbe, (az volt közelebb, f..szom se kerülte meg) azt hitték gondolom én vagyok a főorvos vagy legalább rezidens, kuttya se szólt hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!