Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek normális dolog,...

Szerintetek normális dolog, hogy valaki aktuális politikai hovatartozás alapján választ párt magának?

Figyelt kérdés

Megismertem egy nőt, hónapokig találkozgattunk, nem mondtuk ki, "hivatalosan", hogy járunk, de kvázi már így volt.

Ő Fidesz ellenes aktivista, én pedig a Fideszre szavaztam, nem gondoltam, hogy ez akkora ügy, hogy feltétlenül szólnom kellett volna neki. Sőt még támogattam is az aktivista munkájában.

Nem vagyok elvetemült Fidesz hívő, szerelmes vagyok belé, nyilván támogatom abban, amit csinálni akar, még akkor is támogatom, ha nem értek egyet vele. Ne értsetek félre, nem titkoltam a véleményem arról soha, hogy mit gondolok az adott ügyekről, pusztán nem mondtam ki egyszer sem, hogy Fideszre szavaztam.

Viszont valahogy egy jelentéktelen beszélgetés során feljött és nagyon kiakadt rajta. Úgy reagált, mintha legalább megcsaltam volna vagy ilyesmi.

Nem értem a reakcióját, én elfogadom a politikai véleményét, nem értem, hogy milyen kéne egyeznie a véleményünknek.

Szerelmes vagyok belé, mondtam neki, hogy én nem akarom, hogy a hülye politika közénk álljon, nem ér annyit ez az egész baromság szerintem. Mondtam, hogy ha tehetném esküszöm még a szavazatom is visszaszívnám, inkább nem mennék el szavazni, nekem nem ér ennyit egyik párt sem.. De azt mondta, hogy ezt már nem lehet visszacsinálni, és azóta nagyon távolságtartó.

Szerintetek mit kéne tennem?

Szerintetek igaza van, én reagálom le rosszul?

Szólnom kellett volna a politikai "hovatartozásomról", tényleg ilyen fontos ez egy párkapcsolatban?

Mit gondoltok erről?

Tudom ez már nem politikai kérdés, de szerintetek van esélye, hogy idővel megenyhül? :(

2018. okt. 22. 15:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is számít, főleg, hogy sokat elmond egy ember világnézetéről a politikai állásfoglalása. Ugyanakkor próbálnám megbeszélni a dolgot, higgadtan vitázni, nem egyből elutasítani valakit a szavazata miatt. A Barátnőd elég hamari volt.

Annak egyébként örülök, hogy ezek után legalább nem szavaznál a Fideszre :D de szerintem ne egy párkapcsolat határozza meg, hogy kire voksolsz.

2018. okt. 22. 16:21
 12/25 anonim ***** válasza:
59%

nem olvastam a válaszokat, csak a kérdést:

"Szerelmes vagyok belé, mondtam neki, hogy én nem akarom, hogy a hülye politika közénk álljon, nem ér annyit ez az egész baromság szerintem."

Te -mint szerelmes - jól látod,ennek nem lenne szabad közétek állni.

Sajnos ő valószínűleg nem szerelmes - és ez okozza a különbséget.

2018. okt. 22. 16:31
 13/25 A kérdező kommentje:

"Annyiban nem mindegy a politikai hovatartozás, hoyg ez egyben világképet is jelent. Pl. nem szívesen lennék együtt egy olyan emberrel, aki utálja a sötétkéket és ezt folyton hangoztatja, holott én is sötétkék vagyok."

Ez teljesen érthető. Viszont számomra az a megdöbbentő, hogy bármiről nyíltan beszélhettem vele, ezért nem is gondoltam, hogy probléma lehet, hogy Fideszes vagyok.

Nem vagyok Fidesz hívő, így nyilván hiába szavaztam rájuk, sok mindennel én sem értek egyet, amit a Fidesz csinál. De sok olyan dologgal kapcsolatban is más meglátásom volt, amiben ő aktívan tevékenykedett, és mindig elmondtam a véleményem, tudtunk értelmesen vitázni, sosem okozott gondot vagy feszültséget a véleménykülönbség, sőt úgy éreztem számára is működik a másik véleményének az elfogadása dolog.

Egyikünk sem akarta "megtéríteni" a másikat, vagy a saját gondolatait a másikra erőltetni. Sosem hangoztattam rendszeresen azt, amivel nem értettem egyet, csupán egyszer elmondtam a véleményem. Mondván miért is kéne egy kapcsolatban magamban tartani.

Ezért is volt nagyon meglepő, hogy ezek után nem teljesen mindegy, hogy a Fideszre szavaztam-e? Most ha ugyan ilyen ember lennék, ugyan ezekkel a véleményekkel, de nem mentem volna el szavazni, akkor jobb ember vagyok?

2018. okt. 22. 17:05
 14/25 anonim ***** válasza:
15%
Mért, mi alapján válasszon?
2018. okt. 22. 17:32
 15/25 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a politikai preferencia sokat elárul egy emberről.

Persze,nem így kezdi az ember az ismerkedést,de mire eljut az ember arra a szintre,hogy együtt él valakivel,azért fontos.

Egy kapcsolatban legyen egyetértés,nem azt mondom,hogy mindenben egyet kell érteni,de ha szöges ellentétei vagytok egymásnak,az nem vezet jóra.

Eleve mi a közös bennetek?

2018. okt. 22. 17:35
 16/25 anonim ***** válasza:
78%

#8 nem az elején derült ki, hanem mikor már mint írtam közelebb kerültünk egymáshoz.

egyszer a lakásán találkoztunk, a háttérben ment a híradó és egy hír kapcsán indult ez az egész.

akkor nem szóltam, vagyis meghallgattam az elvakult szónoklását, gondolom akkor úgy érezhette hogy szabad a pálya és nyugodtan politizálhat előttem.

na és innentől kezdve szabadult el a "pokol".

még ismerkedtünk abban az 1-1,5 hónapban soha nem politizált, így a fene se gondolta hogy ez lesz a vége.

2018. okt. 22. 17:55
 17/25 anonim ***** válasza:
26%
Teljesen normális.
2018. okt. 22. 18:36
 18/25 anonim ***** válasza:
29%
Van benne valaki. Ha valaki ballib, migránspárti, feminista, libsi, az erkölcsileg nem fér össze egy kultúrált, hazafias, hűséges, normális emberrel/férfivel. Bár szerintem nagyon sokan egyszerűen buták, nem tudnak eleget a politikáról, és így választanak pártot.
2018. okt. 22. 19:04
 19/25 anonim ***** válasza:
32%
Ezt a bullshitet :)
2018. okt. 22. 19:17
 20/25 anonim ***** válasza:
15%

"Ezt a bullshitet :)"

Anyád nem tanított meg magyarul?

2018. okt. 22. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!