Másfél nap alatt beszántottak egy iparágat. Fideszesek, örültök? Szerintetek ez normális?
#1: Köszönöm a rendkívül részletes és hasznos válaszod.
#2: A CSOK miatt így is az egekben lesznek az ingatlanárak, inkább azt kellene beszüntetni.
#3: Én is így látom.
De jó! Erre nem is gondoltam. Akkor mindenki örülhet aki kinek ott parkol 30-40 milla a bankszámláján lakás várlásra. A többi meg úgysem számit.
Az egész LTP csak az állami támogatás miatt érte meg, semmi másért, anélkül önmagában piacképtelen termék. Szépen meggazdagodtak belőle, számlanyitási díj, nulla kamat, évekig használják a pénzed, kiutalási időszak hossza és kamatmentessége (vajon mit nem lehetett 4 év alatt elintézni?), plusz a hitel.
Ehhez nem kell tanulmány, ezt csak a vak nem látja. Én nem sajnálom annyira a cégeket. Most majd megmutathatják, mennyire jók, ha nincs mögöttük az állami támogatás.
#6: Akkor szüntessék be a CSOK-ot is, ami miatt egyik hétről a másikra 5-10 millióval drágábbak lettek a lakások. Nem amiatt lesznek drágábbak vagy olcsóbbak a lakások hogy pár százezret tudsz lakástakarékkal szerezni. Sokan nem is új lakás vásárlására/építésére használták, hanem pl. felújításra vagy lakáshitel törlesztésére, amire pl. a CSOK nem használható. De gondolom ez nem zavarja a narancsködös világod.
"Ne a kezedet nyújtsd az államnak támogatásért a semmire" - nagyszerű, akkor ne itt legyenek Európában leginkább megadóztatva a munkajövedelmek (a szuperbruttók) és a legnagyobb ÁFA, akkor majd nem várok semmit az államtól. De amíg a fizetésem nagyrészét így vagy úgy leadózom, addig elvárok cserébe valamit. Ja és képzeld tanultam egyet s mást a közgazdaságról.:)
Kérdező, ha ennyire zavar, hogy a nagycsaládosoknak nyomja a pénzt a magyar kormány, és nem ilyen szingli huszároknak mint neked, akkor menj költözz ki Svájcba! Ott aztán semmivel nem támogatják a gyerekvállalást, sőt olyan drága az óvoda is, hogy az már egy külön fizetés. Ott a legjobb szingli fiatalnak lenni, ráadásul az adók is alacsonyak!
Miért vagy még itt, ha nem tetszik a rendszer?
Értelmetlenül sok embert kötött le, akik hasznosabbat is csinálhatnának. Kell a munkaerő oda, ahol értékteremtés folyik és nem csak támogatásvadászat.
Az, hogy az érintetteknek ez nem tetszik, természetes, értelmetlen őket meghallgatni. Kár húzni az időt, az ilyenen jobb minél gyorsabban túlesni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!