Magyarországon sosem lesznek normális bérek, mert azzal számol a mindenkori kormány, hogy pár évet úgy is kint ledolgoznak az emberek?
Én úgy vettem észre,hogy itt ez a helyzet,terv.
Menj ki dolgozni,legyen 1 lakásod,plusz egy kis tartalékod,utána megy gyere haza éhbérért dolgozni,ami már saját lakással túlélhető.
Aki viszont soha nem fog kimenni külföldre vagy 5-10 évet,annak itt sosem lesz semmije,ha csak nem örököl.
Ez jó a magyar vállalkozásoknak is,mert sosem kell majd normális bért fizetni.
Meg az államnak is,mert akik éppen kint vannak azokról nem is kell gondoskodniuk,akik meg éppen itthon dolgoznak,azokból a sok adóból megvan a hasznuk így is.
Mi szerinted a normális bér? Én általában 420 és 570 ezer közt keresek valahol, (NETTO) ez függ ugye az adott hónapban ledolgozott napjaim számától és nem értem, hogy mi a ráknak ennyit. Kb 150-200 ezerből megélek havi szinten és nem értem mi a ráknak ennyit keresni. Mások arra panaszkodnak, hogy keveslik. Szóval most az érdekelne, neked mi a normális, te most kevesled vagy sokallod a béred, és szerinted mi lenne az ami ideális?
Szerintem a havi 200 ezer.
A normális bér ott kezdődik,hogy egy garzont egyedül ki tudsz fizetni,ha nincs saját lakásod,és mellett nem kell éhezned.
Vagy ha valaki diplomával rendelkezik,akkor nem csak arra elég a fizetése,hogy éppen kifizet mindent,és nem marad semmi másra.
Ez nem ennyire egyszerű,már a mostani béreket is nehezen tudják kigazdálkodni a hazai kkv-k.
Vállalkozz és fizess az alkalmazottaknak nyugati bért,de hidd el nem fog menni.
Jó,de az adótörvényeket az állam hozza.
Kb olyan arányban fizetnek adót az emberek,mint egy jóléti államban.
Simán lehetnének magasabbak a bérek,ha nem 50-60%-ban az államnál landolnának a bérek.
1.
Én havi 5 - 600 felett tudok csak félretenni. Annyi elmegy. Pedig csak hárman vagyunk és nem eszünk szarvasgombát. Nem dohányzunk, a legnagyobb luxus a két kocsi, évente nyaralás és mindig van Unicum a hűtőben.
Amúgy itthon is lehet jól keresni. A feleségem nettó 400 - at kap. Jó, van diplomája, két nyelvvizsgája (persze, ha angol email - t kell írni: inkább te apa), 28 év munkaviszonya. Kezdőhöz nem vágnak hozzá mindjárt ennyit.
Hát kinek mik az igényei.
Én autó nélkül is megvagyok és nem is vágyok rá.
Egy 3 fős családba pedig nem is értem minek kell 2 autó.
Ez már tényleg a luxus kategória.
Szia!
Szeretnem felhivni a figyelmedet h emeltek minimalbert a kozelmultban. Es a cegek ezt arresbol fizettek ki joreszt. Es nem voltak nagy lazongasok az o oldalukrol.
Az h kulfoldon tobbet fizetnek az teny. De tobbe is kerul minden mas. Igy igazabol ezek kirgyenlitik egymast. A kulonbseg csak az h ott a szonvonal nagyobb. De a magyar kormany nyiltak kommunikalja ezt a celjat, igy van szamunkra is remeny.
Cegek zarnak be munkaerohiany miatt. Az akinek sehogy se megy siman kap masodallast. Sot, mivel a munkaero piacon 1000 ev ota eloszor a munkavallalok diktalnak igy meg magadabbak a berek. Ld.: bkk soforok, balatoni bufek, stb.
Velemenyem szerint jelenleg jobban allunk mint az elmult 5 evben. Es ha a felfogasunkon valtoztatunk kicsit akkor meg konnyebb lesz a tovabbi elorehaladas.
Sok sikert. Remelem kilabalsz az anyagi gondokbol. Udv. A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!