Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak mindegy, hogy...

A magyaroknak mindegy, hogy éhbérért kell dolgozniuk napi 10-12 órában, annyi nekik a lényeg, hogy legalább nem a "komcsik" vannak kormányon?

Figyelt kérdés
Ha egy kormány nemzetinek állítja be magát, az azt csinál, amit csak akar? Ha egy kormány azt állítja magáról, hogy harcol a magyarellenesek, komcsik stb. ellen, akkor úgy fosztja ki a saját népét, ahogy csak akarja, minden el van neki nézve? Komolyan ilyen lenne a magyar nép? Komolyan ezért harcoltak annak idején 1956-ban, 1989-ben?

2018. okt. 12. 21:15
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
38%

60%-os te aztán rendesen frusztrált vagy barátom.

vagy irigy?

még levezeted, hogy én semmit nem érek a 300 ezres fizetésemmel, és hogy a belem is kidolgozom? :D

ezért írtál konkrét válasz áradatot, hogy nyugtatgasd magad?

na ez a kemény!

mikor valaki már annyira irigy hogy mindenféle víziók gyötrik szerencsétlent csak hogy enyhítse a frusztráltságát.

elárulok egy titkot, az építőipar 2018-ban már rég nem arról szól hogy a Józsi rakja a keverőt a Feri meg a Pista húzza a betont vagy rakja a falat.

a kőműves szakmán kívül is létezik más, mint ahogy én is épületgépész szakemberként dolgozok az építőiparban.

(bár a kőműves szakemberek nálam jóval többet keresnek)

tanulj barátom, képezd magad és akkor neked is lesz rendes fizetésed és nem másokon kell akkor levezetned a feszkót.

ja és még valami, 3 éve nem voltam bent hétvégén dolgozni, és legkésőbb fél öt-ötre otthon vagyok.

2018. okt. 13. 00:25
 22/36 anonim ***** válasza:
62%

#2 1963-ban is sokkal többet lehetett keresni, mint 1958-ban, sőt 73-ban is többet mint 70-ben...

Elég ritkaság a világtörténelemben, hogy máshogy van.

Most posztkomcsik vannak hatalmon, orbán viktor KISZ titkár vezetésével, aki orbán győző tanácsi "elvtárs" fia, és pártjába a belépő a KISZ, MSZMP igazolvány, ügynöki múlt.

Igen ezért harcoltatok 56-ban, amikor a felkelők tömegébe lőttetek, és hívtátok segítségül szovjet barátaitokat, és sajnos 89-ben is sikerült átmenteni a hatalmatokat

2018. okt. 13. 00:56
 23/36 anonim ***** válasza:
16%

"csak akkor havi 500-1000 forint a fizetés pubi."

Mikor trógerkám?

85-ben a sertéstelepen igen is meg lehetett keresni öt ezret és ezeket a telkeket is akkoriban osztották ki.

2018. okt. 13. 06:34
 24/36 anonim ***** válasza:
58%

23.

Akkor most hány telked van?

2018. okt. 13. 06:39
 25/36 anonim ***** válasza:
64%
Van ebben az egészben egyfajta beletörődés. Ugyanakkor bennünk van kódolva ez az irány. Durva.
2018. okt. 13. 07:43
 26/36 anonim ***** válasza:
33%
Igen, körülbelül a kérdésedben leírtakkal össze lehet foglalni a magyar gondolkodás lényegét.
2018. okt. 13. 08:43
 27/36 anonim ***** válasza:
62%

"Mikor trógerkám?

85-ben a sertéstelepen igen is meg lehetett keresni öt ezret és ezeket a telkeket is akkoriban osztották ki."

Milyen telket, 100m2?

Ganaj telkeket, ahol a disznók dagonyáztak?

1983-ban adtuk el a házunkat 450E-rt teljesen felújított Bm. közepes város (1800-5000 voltak a fizetések gyár/tsz stb)

1973-ban vettük 70E akkor csak egy paraszt ház volt.

1984-ben kezdem SM-ként 17ft/h mellette tanultam,

1987-ben 7-8000-t kerestem esztergályosként,

1990- 13-15E 3 műszak, darabbér

munka mellett érettségi, majd CNC, fősuli CAD, CAM.

N630E jelenleg a fizum+ juttatások, ugyan ebben egy most kezdő van mellettem ő 350-t kap.

Napi 10-rt biztos nem találsz segédmunkást az építőiparban, mert ott reggel 7-este 5-6-ig ki fogja neked a téglát pakolni, betont keverni/tologatni egész nap 900-1100ft/h-rt?

De a tetőre se találsz 1300/h alatt.

Az ország néhány területén van 600/h-rt is ember bármire, és van olyan rész ahol 2000/h-rt se találsz egy egyszerű takarítónőt se.

Nem csak abban az értelemben van munkaerő hiány hogy mindegy ki, olyan ember hiányzik aki rendelkezik egy minimális értelemmel.

Ha valaki már ki tud tölteni egy felvételi tesztet, nem itta el az agyát, nem részegen jár be, hajlandó végigdolgozni a napi 8 órát, -na ez az akiből kevés van.

És ha van ilyen még ha csak 8 általánossal azok találnak munkát mert sok cégnél fizetnek N150- már + ingyen szállás+ egyéb juttatások.

Nálunk N170 +ingyen szállás + egyéb a kezdő, aki csak egy gombot nyomogat (-na jó azért ennél több a feladat) egész nap.

Tehát azt állítod hogy 160E az éhbér?

Ha ebből 18-19 évesen nem tudsz megélni, akkor dögölj éhen.

2018. okt. 13. 09:23
 28/36 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell itt összeszarni magát senkinek, ha tud változtatni magán. Engem megdöbbent, hogy 2 kila krumpliért meg egy 23ft-os adambrau sörért egy agyalágyult cigány erre a rothadt törpére szavaz, de hát ez van. Én 14 éves korom óta gürizek. Mint villanyszerelő 17 éves korom óta, de már lantot cseréltem és írországban muzsikálok. Tudod ki dolgozik 800ft-os órabérért bárkinek is....
2018. okt. 13. 17:02
 29/36 anonim ***** válasza:

#21! Tudod milyen ház építésénél nem kell keverő meg nincs falrakás?

Maximum a faháznál. De az alaphoz még ott is, épületgépész úr.

:-DDDDDDDDDDDDD

többen is írtunk választ 60%os hasznoságú felhasználónévvel

2018. okt. 13. 19:47
 30/36 anonim ***** válasza:
38%

Nem vetted észre, hogy csak a libsik dolgoznak éhbérért?!

Bár nekik a milliós fizetés is kevés lenne, de inkább mennek tüntikézni!

2018. okt. 19. 04:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!