Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak mindegy, hogy...

A magyaroknak mindegy, hogy éhbérért kell dolgozniuk napi 10-12 órában, annyi nekik a lényeg, hogy legalább nem a "komcsik" vannak kormányon?

Figyelt kérdés
Ha egy kormány nemzetinek állítja be magát, az azt csinál, amit csak akar? Ha egy kormány azt állítja magáról, hogy harcol a magyarellenesek, komcsik stb. ellen, akkor úgy fosztja ki a saját népét, ahogy csak akarja, minden el van neki nézve? Komolyan ilyen lenne a magyar nép? Komolyan ezért harcoltak annak idején 1956-ban, 1989-ben?

2018. okt. 12. 21:15
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
49%
Attol, hogy te sz*rul keresel, en meg jol elek es pont lesz*rom, hogy te sz*rul keresel es a frusztraltsagod ugy csapodik le hogy a rendszert hibaztatod.:)
2018. okt. 12. 22:48
 12/36 anonim ***** válasza:
18%

"Csak az akkori havi ötezerből vettél egy weekend telket, a mai százötven ezerből veszel egy biciklit."

csak akkor havi 500-1000 forint a fizetés pubi.

2018. okt. 12. 22:53
 13/36 anonim ***** válasza:
86%

"10 órát dolgozok kb. egy nap, havi 300 körül keresek"

Gondolom szombat,vasárnap is:D

Hány órát dolgozol havonta?

Mert 300 ezer Ft nem sok havi 200 óráért.

2018. okt. 12. 23:12
 14/36 anonim ***** válasza:
43%

pontosan

tudod mi a fidesz legnagyobb húzása

minden ami szar a kommunizmusban az megvan benne életképtelen csókosok zsíros pozíciókban

minden ami jó a kommunizmusba az az nincs meg benne gondolok igazságos bérekre vagy a hazai ipar segítésére

fogták ami szar a demokrata akapitalizmusban kiszákmányolás a dolgozó elnyomása

meg azt ami szar a kommuniszmubsna nincs demokrácia haveri alapon kinevezés

aztán összeházasították

ez lett az Orbánizmus

amiben nagyon jók az a tömegmanipuláció

ilyen az úgynevezett munkaerőhiány meséje is

amibeől hiány van az mind csak nettó 90 körül fizet és csodálkoznak, hogy nem vállalják el? aki tehette már lelépett de közbe meg azt hazudják hogy jönnek vissza az emberek érted munakerőhiány miközben jönnek vissza mese-mese mátka ahogy az egész fidesz rendszer

agymosott az van elég nézd meg a válaszolóidat a 250ezres segédmunkás fizetéses sztorikkal

2018. okt. 12. 23:12
 15/36 anonim ***** válasza:
50%

#13! Annyi a valóság ilyen munkákban óránként 800 nettó körül lehet keresni.

nyáron egy haverom 135 ezret kapott 168 órára és ez volt a legjobban fizető építőipari cég

ő se volt hülye de ennél többet senki se akart fizetni egy segédmelósnak

de azért csak hülyítsék itt egymást, hogy napi tízezer meg 250 ezer egy hónapban

2018. okt. 12. 23:17
 16/36 anonim ***** válasza:
66%

Az építőipar nem hétfőtől péntekig 8 óra.

Sokszor szombaton is menni kell,előfordul,hogy vasárnap is.

2 hetente vagy később van hazajárás,munkásszállón lakás,alkoholistákkal.

És mit ér el azzal a 300 ezer Ft-tal úgy őszintén?Semmit..

És megállás nélkül dolgozni kell.

Ja,és téli időszakban nincs munka,akkor oszd el azt a 300 ezer Ft,ot átlagban,hogy télen is élni tudj,a legkeményebb időszakban,a fűtés szezonban.

Szánalmas,hogy valaki 300 ezer Ft-os fizetéssel megelégszik,sőt dicsekszik vele,hogy havi 200-250 órával milyen sokat keres.

De,hát mindenkit annyira lehet kihasználni,amennyire hagyja magát.

Talán jó érzés dicsekedni a szalagmunkás ismerőseinek,akik fele ennyit keresnek.

De azok 8 órában dolgoznak,heti 40 órát.

2018. okt. 12. 23:31
 17/36 anonim ***** válasza:
58%

Németországban a legganéjabb helyeken fizetnek 1800 euró körül.

Normális helyen,akár 2500-3000 között is lehet keresni az építőiparban.

2018. okt. 12. 23:33
 18/36 anonim ***** válasza:
53%

Amíg ennyi a hülyére médiázott agyú birka, akit buta lózungokkal meg lehet vezetni, ne várj változást. Ezeknek már kötél se kell, önként boldogan menetelnek a vágóhídra. A saját hülyeségétől senkit nem tudsz megmenteni.

Ezért van az, hogy a politikus bármit megtehet, és senki nem vonja felelősségre. És hiába cseréled le a pártot, ugyanezt fogja csinálni. Cserélgethetjük mi a Caligulákat meg a Nérókat a végtelenségig, egyikből sem lesz Claudius soha. Ezért nem ér semmit a szavazás: eldöntheted hogy így legyen szar neked, vagy úgy, esetleg amúgy.

Welcome to Abszurdisztán. Enjoy your stay.

2018. okt. 12. 23:38
 19/36 anonim ***** válasza:
65%

Én se éhbérért dolgozom, 300at kapok napi 8 óra....

Külföldön is éltem, hosszú távon ott se minden habostorta :-)

Es lehet hogy Németben a bolti eladó kap 1600 €-t csak eppen alberletet nem talal 1000 € alatt az hetszentseg. Tudom, mert vegigcsinaltam... aztan meg lehet nezni a nemet statisztikat hanyan vandorolnak el ONNAM es HOVA :-)

2018. okt. 12. 23:49
 20/36 anonim ***** válasza:
94%

Vannak élhetetlenebb emberek, errefelé igen sokan dolgoznak közel minimálbérért, egyesek télen hidegben... S ha jön a túlóra minimális plusszal, akkor is maradnak, mert nem akarnak éhenhalni.

Én is diplomás minimálbérrel kezdtem anno, ami durva volt budapesti albérlettel (azért tizenéve még lehetett olcsóbban is lakni), de így is másfél évet vártam az állásra, örültem, hogy van... Nem mindegy, de nem találtam jobbat s ha már volt valami, én nem nézegettem tovább, mert utálom az álláskeresést és nem vagyok benne jó. Plusz a munka nem volt rossz. De ennek nincs olyan sok köze a jelenlegi kormányhoz, de talán még az akkorihoz sem.

Nyilván nem mindegy, hogy mit csinálnak a politikusok, de ezzel sokat nem tudok csinálni. Amit tudok és nem viszi fel a vérnyomásomat, azt megteszem, de az nem sok.

Fura a magyar nép. Egyrészt nem bírja a tartós elnyomást és fellázad időről időre, másrészt azért az "ideiglenes" dolgok is elég sok évtizedre el tudnak húzódni. A magyar imád panaszkodni és szenvedni, úgy tűnik. Cselekedni már nem mindenki.

2018. okt. 13. 00:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!