Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Felesleges, esetleg káros a...

Felesleges, esetleg káros a gender szak?

Figyelt kérdés
Akik így gondolják, mennyit tudnak a témáról? Alá tudnátok támasztani a véleményeteket, érvekkel, hiteles forrásokkal?
2018. aug. 11. 22:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
25%

Normális keretek között szükséges.

De jó magyar szokás szerint megint túl lett tolva.

Ha valaki piros trolinak, vagy szakállas menyasszonynak érzi magát a kis világában legyen az, mit bánom én. De nekem ne kelljen elhinnem, hogy ő egy TROLI mikor nem az.

2018. aug. 11. 23:05
 12/32 anonim ***** válasza:
10. Pedig még csak nem is rózsaszín.
2018. aug. 11. 23:06
 13/32 anonim ***** válasza:
41%
Most őszintén, mit változtat a gender szak azon, hogy kiröhögnek-e a bringád színe miatt? Semmit. Félreértés ne essék, szerintem nem volt jó döntés betiltani, bizonyára zavarja azt a 20 embert, aki ezzel foglalkozik, ettől függetlenül pont olyan büfészaknak tartom, mint a bölcsészetet vagy a filozófiát.
2018. aug. 11. 23:16
 14/32 anonim ***** válasza:
94%
Istenem mintha csak tegnap lett volna hogy minden 2.kérdés romániával foglalkozott... ma meg már a gender szak... hogy szalad a világ :/
2018. aug. 11. 23:30
 15/32 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem felesleges, mert olyan témákkal foglalkozik, amelyek másutt részletesen szerepelnek. Még az átfedésnek tartott területek is, mint a jogi-pszichológiai-szociológiai részek.

A kutatási területek is benne vannak az MTA-éban.

Egyértelműen csak arra van, hogy másutt kutatott vagy kutatható, tárgyalt vagy tárgyalható elméletek más-nak mondott- szempontból legyenek megfogazva. De sokszor kilóg a lóláb, érződik az erőltetettség, az irányultság.

Magában nem káros, csak duplikáció, pazarlás két vagy több helyen fizetni azért, ami egy helyen is végezhető-tanulható.

És mint minden másra, pl. a civil szervezetekre is, rátelepültek a hátsó szándékkal átalakítani tervező gyomok, és körbefonják az indáikkal. Ott a kár, sunyin legalábbis.

2018. aug. 11. 23:40
 16/32 anonim ***** válasza:
62%

A fideszesek nagyon jól tudják, hogy az átlagmagyar azt hiszi, a gender a homókról meg a transzszexuálisokról szól.

Ezzel szemben olyan, a kormány számára kellemetlen tényekkel is foglalkozik, mint pl. a családon belüli erőszak meg a nemi diszkrimináció. Vagy pl. az egyik genderes nemrég adott ki egy könyvet, ami a szovjet katonák által 45-ben megerőszakolt magyar nőkről szól.

A rózsaszín bicajos illetőt pedig megértem: valamelyik nap a strandon láttam egy hapsit babarózsaszín úszónadrágban, és az jutott eszembe, hogy: hogy meri felvenni, nem szólnak be neki?

Meg az is eszembe jutott, hogy gyerekkoromban egyszer kaptam egy matcboxot egy barátomtól, és anyukám elajándékozta az unokatesómnak, mondván, hogy én lány vagyok, nekem nem kell!!! Ez óriási törést okozott a pszichémben :)

2018. aug. 11. 23:47
 17/32 anonim ***** válasza:
59%
Kicsikét olyan benyomásom van a genderről mint a marxizmusról, azaz egy politikai ideológiát próbáltak önálló társadalomtudományként eladni, és egyetemen kutatták / oktatták.
2018. aug. 11. 23:53
 18/32 anonim ***** válasza:
25%

16.

Azt a könyvet a kommunizmus bűneivel, háborús bűnökkel foglalkozó intézetnek vagy a terror házának kellett volna kiadnia. Mert kb. semmi köze a genderekhez.

Vagy joggal foglalkozó intézetnek, ahol bele tudják foglalni a háborúban alkalmazott jogot vagy szokásjogot, vagy ami arra vonatkozik, hogy mennyi ideig és mikor-hol mit csinálhatnak a katonák. Büntetés nélkül.

2018. aug. 12. 00:45
 19/32 anonim ***** válasza:
58%
Hogy felesleges-e vagy sem, azt még nem nagyon lehet megítélni, mert egy eléggé új tudományágról van szó. 10-20 év múlva már jobban meglehet mondani, hogy van-e értelme. Amúgy szerintem biztos, hogy nem felesleges és igen sok problémára rá világít, de ahhoz kellene egy bizonyos szintű társadalmi fejlettség, hogy valakik ne csak az önös érdekeikig tudjanak gondolkodni, de ugyebár "jó" magyar szokás szerint mindenki tojik egy nagyot a másik problémáira. Így nem csoda, hogy mi nálunk sokan megkérdőjelezik a létjogosultságát.
2018. aug. 12. 03:35
 20/32 anonim ***** válasza:
42%
Mivel gender sem létezik szak sem kell hozzá. Van két nem ezt meg általánosban megtanítják biológia órán, nem kell ezt tovább szakolni.
2018. aug. 12. 07:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!