Mièrt kell igy tonkretenni a Balatont?
Pl: Balaton Foldvàr -> szabadstrandbol lett privàt strand, 700 ft a belèpo, igy egy 5 szemèlyes csalàdnak mint az enyèmnek napi 3500 ft megy el csak a belèpèsre. Rengetek zold teruletbol indokolatlan mennyisègu parkolokat èpitettek. ès ez nem csak Foldvàron
èn eleinte Fideszes voltam, de kezdtem azt hinni hogy itt nem a bevàndorloktol kell fèlni hanem magàtol a Fidesztol, az nagyobb veszèly
Az, hogy az önkormányzathoz tartozó partszakaszon lesz-e szabadstrand vagy sem, azt nem a kormányzat dönti el, nem is az döntötte el soha. Arról egyedül az önkormányzat testülete hozhat dönt.
A kedvedért kicsit utána olvastam és lám-lám, a testületben nem is volt vita nélküli a döntés tavaly. Azonban a helyi önkormányzattól szerintem elfogadható felvetés az, hogy egy strand használói fizessék meg annak a strandnak a fenntartási költségeit, ami amúgy az önkormányzat kötelessége.
A helyi lakosok számára pedig biztosították a majdnem ingyenességet - a Földvár Kártya bevezetésével 5000, 7000Ft-ért egész évben használhatják a strandot belépőjegy fizetése nélkül.
Felteszem ha fizettek belépőjegyet, akkor nem vagytok balatonföldváriak, tehát úgy tartanád helyesnek, hogy továbbra is az ott élők biztosítsák a saját költségvetésükből a strand üzemeltetését.
Mert sajnos attól, hogy a természet teremtette meg a tavat és teszi bele folyamatosan a vizet, az, hogy strandkét működhet, az bizony sok pénzbe kerül. Akkor is ha nem látszik.
Jogos felvetés, hogy a belépőjegy sokba kerül, ezen lehet vitatkozni, hogy ennyit kell-e fizetni, kevesebbet vagy többet. Én is azt tartanám helyesnek, ha lenne mindenfelé olyan szabad partszakasz, ahol tényleg ingyen lehetne a Balatonban fűrdeni. De akkor is pénzbe kerül a fenntartása és ezt a döntést a helyi önkormányzatnak kell meghoznia.
Nem a fidesz, nem a kormány az illetékes a kérdésben, a helyi lakosokkal kell erről vitázni.
Megnézem ahogy hétvégenként leruccansz a tengerhez, hogy pár órát fürödhess a vízben, napozhass a partján, majd mindig visszajössz.
Bírom, amikor egyesek agyában a sötétség akkora, hogy nem is látják meg a valóságot maguk körül.
bármennyire is próbálod bemagyarázni hogy ez a Fidesz hibája, eléggé tévedsz.
a kérdés meg szerintem csak sima provokálás.
31.
Az almát hasonlítod össze a körtével. A Balaton egy marha nagy tó, amit sokan megirigyelhetnének. Van ugyan Boden tó, meg a svédeknél is egy - két hatalmas tó, de azokba nem tudsz bemenni, mert lefagy a tököd nyáron is.
Ott a déli part, ideális gyerekeknek, mert sekély. És meleg. A tengernél nincsenek sokan? Voltál már Bibione - van vagy Lignano - van? Lépni nem lehet az ordítozó németet turistáktól. Most voltam Görögországban, sok helyütt egy tűt nem lehet leejteni, pedig ott sok zeg - zugot ismerek.
Én ugyancsak szerelemese vagyok a tengernek, de vannak hátrányai is. Csíp a só, a homok csikorog a fogad között. Vagy hullámzik, jól kell tudni úszni, vagy mély, az óceán hideg stb.
A Balaton vize meg lágy, ma már nincs olyan rablás mint régen, megfizethető, nyugis hely.
Kezdjük ott, hogy mivel szüleid nyaralójaként említed a helyet - te nem fizetsz egy fillért sem azért, hogy ott legyél egy hetet. Mi lenne veled, ha hotelben kéne megszállnod?
Nyaralás nem olcsó, de soha nem is volt olcsó. Ahhoz, hogy az ember kikapcsolódjon, jól érezze magát, hobbijának éljen, elérjen valamit az életben sok-sok pénzt ki kell fizetnie.
Véleményem szerint te sosem voltál fideszes. Ez csak szöveg, maszlag a részedről. De ha már politizálás résznél tartunk, azt nem említetted, hogy a Fidesz olyan életkörülményeket biztosít ebben az országban, hogy egy 5 fős család 1 fizetésből éljen. Nem beszéltél arról, hogy az egykulcsos adóval milyen jól jártál, ha ilyen magas a fizetésed. Nem beszéltél a családi adókedvezményről sem, ami szintén a nagycsaládosokat támogatja.
Úgy bírom ezt a balaton egy tó nem tenger vagy óceán.
Szép tájképpel strandolás közben.
A másik szerinted csak a balatom környékén vannak kövér emberek? Ők ki vannak tiltva a tengerpartról?
Vagy 15 éve történt, hogy egy szibériai apót bevitt a családja a városi panelbe, gondoskodásból.
De nem volt szerencsés lépés, mert, amikor jött a vízdíj szedő ember, az öreg úgy felháborodott, hogy pénzt kér a vízért, hogy le is szúrta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!