Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti szeretnétek Európai egyesül...

Ti szeretnétek Európai egyesült államokat?

Figyelt kérdés

Fejlesztési régiókat nemzetiségek szerint felbontanák, a működési elve hasonló lenne Amerikáéhoz, csak nagyobb hangsúlyt kapna a kultúrák megvédése.

Egységes oktatás, egészségügy és katonaság lenne, és a döntéshozatal centralizálódna az EU-s parlamentbe.

A régióknak lenne szuverenitása, a régió vezetésének 2/3-a az adott területen felülírhatná az EU-s testület döntését.

2018. júl. 12. 19:50
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
55%

# 30

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

Érveket kérsz, majd ignorálod öket.

Az EU jelenleg ugy müködik hogy a töbség előre huzza a szekeret de mindig van egy pár aki vissza. Gyakorlatilag ugy hogy semmilyen határok nincsenek nem lehet teljesen ellentétes politikát folytatni.

Jelenleg választhatunk hogy egy birodalom része leszünk egyenlő jogokkal, vagy a többi birodalomfogja meghozni a döntéseket anélkül hogy bármilyen beleszolásun lenne. (Milyen kellemes volt a legutolsó válság is)

2018. júl. 15. 12:24
 32/35 anonim ***** válasza:
50%

Nem érveket kértem, hanem példát arra, hogy mitől lenne jobb az EEÁ annál, amit már ma is megtehetnének a tagállamok az EU kereteink belül.

Erre mindösszesen annyi jött, hogy akkor bizony elmozdíthatná az ország vezetését az a nagyobb hatalom, mert most az EU nem képes rá.

Ez meg ne is haragudj, de nekem nem kell - és még nagyon sok másnak sem, mert megtapasztaltuk milyen alárendeltnek lenni, erről szólt az egész történelmünk.

Itt nincs érv, nincs ignorálás. 1 dolog volt megemlítve amiből leírtam, hogy én nem kérnék. Mert a kérdés az volt, hogy mitől lenne jobb - és attól, hogy a magyar szavazók döntésével ellentétesen más hatalom határozhassa meg kik legyenek a vezetőink, milyen irányba vigyenek minket, az nem jobb, ahnem sokkal-sokkal rosszabb.

Amúgy jó lenne felébredni, mert egyrészt az EU egy gazdasági közösség és akkor kezdett el szétzüleni, amikor ennél nagyobb hatalmat, jogkört kezdett el szerezni magának a tagállamoktól, hiszen a tagállamok nem akarnak egyformaságot csak gazdasági együttműködést s ami ezzel elérhető pl. a szabad munkavállalást, belső határok eltörlését, - másrészt az egész világon ellentétes mozgások történnek és éppen a nagy birodalmak kezdenek inkább saját, önálló kis egységekre bomlani. Nézd majd meg mi lesz Kínával ha egyszer megszűnik a központi pártirányítás végre. Nagy gazdasági közösségek, de kisebb államok fogják majd alkotni a világot, amiknek a kultúrális különbségei nem túl nagyok.

2018. júl. 15. 19:22
 33/35 anonim ***** válasza:

# 32

Akkor máskép fogalmazva ezekkel lenne jobb

Én azt írtam hogy:

-stabilad kiszámithatobb lenne.

-Nagyobb beleszolása lenne a világ politikába.

-Jelenleg az EU döntés hozás nagyon lassú. Képtelen gyorsan reagálni.

-Ezekböl következöen magasabb életszinvonal.

Amugy ilyen jogkőr hogy csak ugy leváltják a vezetés sehol nem szerepel. Ez csak a válaszólo egyéni elképzelése.

2018. júl. 15. 21:03
 34/35 anonim ***** válasza:
41%
Azok alapján amiket leírtál biztos nem . Máshogy meg nem lehetne . Elveimmel amúgy is ellenkezik . Ha ez létre jönne elfogadnám csak remélném nem leszünk tagjai . Szebb jövőt ! Minden magyar felelős , minden magyarért !
2018. aug. 7. 00:56
 35/35 anonim ***** válasza:
45%
Nem
2020. aug. 21. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!