Akartok Európai Egyesült Államokat? A világ egyik legnagyobb, leggazdagabb és legerősebb országa lenne. Nem lenne jó?
A mostani tagállamok + a maradék balkáni országok.
Azért Magyarország úgy magába elég kicsi, szegény és gyenge, ezért is lenne jó.
Nem tudom akarjak-e.
Mi az ára?
Ha az az ára, hogy az elit még jobban fog élni, én pedig beszélő szerszám leszek, akkor nem akarok.
A britek nélkül? Az oroszok nélkül? Hiányos lenne eleve, még ha nem is lenne különben hamvábaholt ötlet.
Jobb lenne inkább tanulni a amerikai kísérlet problémáiból; ugye, más kárán tanul az okos.
Kérdező azt mond meg előbb te, hogy mi többet tudna adni egy Egyesült Európai Államok az EU jelenlegi polgárainak, mint amit az EU már megad nekik? Miért kellen a különböző országoknak alárendelt szerepbe kerülniük? Mi lenne jobb vele?
Mert negatívumokat rögtön lehet sorolni:
- minél nagyobb közösségnek vagy a tagja, a saját érdekeid annál ksebb mértékben tudnak érvényesülni
- elvesznek a közösségek saját döntései egy felsőbb vezetés és a másképpen gondolkodók jóval nagyobb száma miatt. Ha minden lengyel ugyanazt akarná is, akkor sem lennének csak 5%-nyian az EEÁ tagjai között, ennek megfelelően bármennyire is ugyanazt akarná egy ekkora ország, akkor sem az történne. Vagy a németeknél szintén. Mi lenne pl. a hollandok szabad füvezési és prostifuttatási akaratával ha szemben lenne vele az Európában amúgy sokkal nagyobb létszámú drogellenes vagy prostitúció ellenes szavazószám?
- tovább erodálódna a nemzeti kultúra és a nyelvhasználat, eltűnnének a különbségek, amik Európát színessé teszik stb.
# 8
Egységes külpolitika. Ha ránézel a térképre látod hogy olyan országokkal kell majd versenyeznünk amikkel egyetlen europai ország sem képes felvenni a versenyt egyedül.
Én akarok, de a Balkánt egész nyugodtan ki lehet hagyni.
Sőt, Romániát, Bulgáriát és Magyarországot se nagyon kellene erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!