Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Akartok Európai Egyesült...

Akartok Európai Egyesült Államokat? A világ egyik legnagyobb, leggazdagabb és legerősebb országa lenne. Nem lenne jó?

Figyelt kérdés

A mostani tagállamok + a maradék balkáni országok.

Azért Magyarország úgy magába elég kicsi, szegény és gyenge, ezért is lenne jó.

2018. jún. 30. 20:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
11%

Igen, erre nagy szükség lenne. Nagyon boldog lennék ha végre létrejönne.

Szerintem nélkülözhetetlen, nincs is nagyon más érdemleges jövőkép.

2018. júl. 1. 22:07
 22/27 anonim ***** válasza:
76%

Na szóval akkor semmi érv mellette! :D Kíváncsi lennék, hogy lenne kiküszöbölve a sok ellentét némely tagállám közt, még a jelen eu-ban is. Erre fel még a balkánt is bevennétek ami önmagában egy puskaporos hordó.

Szóval látva a jelen uniót ez valami sokkal rosszabb lenne.

Szép dolog álmodozni egy "szuperállamról", csak ez így nem működik.

2018. júl. 1. 22:15
 23/27 anonim ***** válasza:
6%

# 14

Mért gondolod hogy bárki aláendelt szerepben lenne, vagy hogy valakinek a beleszolása nélkül lenne kialakitva?

Amúgy pedig olyan dolgok miatt hogy lenne beleszolásunk a világ politikába. Lényegesen nagyobb stabilitás lenne. és rengeteg hasonló aproság.

# 22

Javaslom kicsit nézd meg a történelmet. Az elmult párezer évben folyamatosan háboruztak. 80-100 éve még világ háborut játszottak. Jelenleg ez a világ legbékésebb területe. Teljesen szabad munka vállalással és kereskedelemmel. És folyamatosan szinkronizálják a törvényeket. A mostani ellentéket a korábbiakhoz képest már elég kicsik.

2018. júl. 2. 00:14
 24/27 anonim ***** válasza:
94%

Mi az, hogy miből gondolom, hogy bárki alárendelt szereben lenne? szerinted az USA-ban a tagállamok nincsenek alárendelve a központi kormányzatnak? Ha egy egész országra szóló törvényről, szabályozásról dönt a kongresszus, akkor abban többségi döntés születik és egyik tagállamnak sincsen vétó joga. Vagyis akkor is érvényes lesz rá ha a tagállam teljes lakossága ellenkezőleg döntene. Egy Egyesült Európai Államoknál sem lenne ez másképpen - különben mi különböztetné meg a jelenlegi EU-tól?

A másik érved is tévedés - mert MOST ez a világ egyik legbékésebb helye, de MOST az EU égisze alatt MÁR az. Miért lenne ennél több ha létrejönne az egyesült európaiság?

Egyenlőre semmit nem tudtál mondani ami több lenne, mint amit a jelenlegi EU megadhat a polgárainak. Akkor meg minek?

2018. júl. 2. 00:48
 25/27 anonim ***** válasza:
93%

Már miben volna erős?

Gazdaságilag az Usa nagyobb, a NAFTAval sokkal nagyobb.

De Kina jön fel a nyakára, ès nem

Europa nem

Katonailag az Usa, az oroszok és Kina szorongatja Europa sehol.

Demográfiában India, iszlám országok... Europa a hihalás felé.

2018. júl. 2. 16:54
 26/27 anonim ***** válasza:
6%

# 24

Szoval ezekszerint pl én magyarországon alárendelt szerepben vagyok, mert akkor is érvényes a szavazás ha én nem a nyersetre szavaztam.

Én azt írtam hogy:

-stabilad kiszámithatobb lenne.

-Nagyobb beleszolása lenne a világ politikába.

-Jelenleg az EU döntés hozás nagyon lassú. Képtelen gyorsan reagálni.

-Ezekböl következöen magasabb életszinvonal.

# 25

Attól hogy nem lenne a legerösebb attól még a jelenlegi szintnél joval erösebb lenne.

2018. júl. 2. 21:54
 27/27 Tanksapka21 ***** válasza:
A távolságok miatt, csak egy melós adózó leszel. Ez max azoknak jó, akik befolyásos régióban élnek!
2021. szept. 9. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!