Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti szeretnétek Európai egyesül...

Ti szeretnétek Európai egyesült államokat?

Figyelt kérdés

Fejlesztési régiókat nemzetiségek szerint felbontanák, a működési elve hasonló lenne Amerikáéhoz, csak nagyobb hangsúlyt kapna a kultúrák megvédése.

Egységes oktatás, egészségügy és katonaság lenne, és a döntéshozatal centralizálódna az EU-s parlamentbe.

A régióknak lenne szuverenitása, a régió vezetésének 2/3-a az adott területen felülírhatná az EU-s testület döntését.

2018. júl. 12. 19:50
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
54%

Már sokadszorra van feltéve ez a kérdés. Legkzelebb bele kellene írni, hogy mivel lehetne ez, az EEÁ jobb, több, mint a jelenlegi EU, az állampolgároknak.

Mert amiket felsoroltál, azokat most is megtehetik, senki nem tiltja meg az országoknak.

Azért nincsen egységes oktatás, egészségügy, katonaság, mert a tagországoknak nem azonosak a gazdasági lehetőségeik és nem akarnak egyformát csinálni ezekből.

Ha a régióknak továbbra is lenne nemzeti szuverenitása, akkor minek az egyesült államok összetétel?

Mi az amit jelenleg nem lehet megtenni az EU keretein belül, de mégis jobb lenne a polgárainak tőle?

2018. júl. 12. 21:54
 22/35 anonim ***** válasza:
57%

Igen, szeretnék. Szerintem ez lenne a jövő, Európa csak így lehetne hatalmi és gazdasági kihívója olyan országoknak, mint USa, Kína vagy Oroszország. A jelentősen lemaradt peremvidékek (pl hazánk) felzárkózása is sokkal gyorsabban menne.

Az oktatás, egészségügy, katonaság mellé beemelném még a pénzügyet, a gazdaságot. A mezőgazdaságban nagyobb szuverenitást kellene hagyni az államoknak. Ez utóbbi egyébként igen érzékeny téma lenne sok országban.

2018. júl. 12. 22:17
 23/35 A kérdező kommentje:

# 21/21 Időpont ma 21:54

Szóval szerinted a jelenlegi helyzet így tökéletes ahogy van. Szerintem az 500.000 millió ember, aki az EU-ban él, nem elég egységes, és úgy látom, hogy mint világnagyhatalom egyre inkább háttérbe szorulunk. Ha valaki tehetséges egy tudományágba, elmegy Amerikába, és nem az amerikai jön ide. A hadseregünk a népességhez mérve elenyésző. Hatalmasak a gazdasági különbségek. És még egy olyan viszonylag egyszerű problémát sem tudunk közösen megoldani, mint a migráció. Technológia téren is mindent Amerikában és Kínában fejlesztenek, mesterséges intelligenciával itt alig foglalkoznak.

Én úgy látom, hogy nincs közös Európa. Sok kicsi ország van, mindenki a maga érdekeit nézi, és közben eltörpülünk Kína, Amerika és Oroszország mellett minden téren.

2018. júl. 12. 22:21
 24/35 anonim ***** válasza:
46%
Nem. Mivel mi nem meghódítottuk, gyarmatosítottuk európát hanem itt élünk. Itthon vagyunk.
2018. júl. 12. 23:14
 25/35 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező!

Az általad leírt formában 100%, hogy nem. Gondolj csak bele: Lenne egy V4 régió, akik, hogy aktuális témát hozzak fel, ellenzik a migránsok szétosztását. Ellenben ha olasz-német-francia-spanyol-görög-svéd "frontzónák", amik ugye kicsit több, mint felét adjákaz EU népességének, megszavazzák a szétosztást, a V4 pedig leszavazza a saját régiójában, akkor ugyanott vagyunk, mint éppen most. Belső válság alakul ki, ami a szövetség elgyengüléséhez vezet.

Egyébként az USA-ban úgy van, hogy az alkotmányban feketén-fehéren le van írva, hogy az országos vezetésnek mihez van joga. Azt kötelező betartani, vagy alkotmánybíróságon lehet az állami vezetéseknek megtámadni, ha alkotmányellenesnek ítéli (nemrég volt ilyen is).

Szerintem az első lépés egy hatékony szövetség felé, hogy NE EGY JUNKER-FÉLE TINTÁS BOHÓC LEGYEN A SZÖVETSÉG FEJE!

Aztán kellene egy szenátus, mint az USA-ban, ahol minden tagállamnak ugyanannyi képviselője van, hogy ellensúlyozzuk a "nagyokat".

Aztán pedig közvetlen vezetőválasztás, és neki ne csak biodíszlet legyen (Junker).

Az egységes egészségügy és oktatás jó ötlet, valamilyen lépés biztos lesz ezirányba, ha nem esik szét az EU.

Katonaság biztos nem lesz (szerintem), mert a libsik néplázadásokat csinálnának.

2018. júl. 13. 16:05
 26/35 anonim ***** válasza:
46%

#23 kérdező

Arra miért nem próbálsz válaszolni amit kérdeztem? Ugyanis csak kérdeztem és nem állítottam semmit. Olyat legkevésbé, hogy most, így minden jó lenne.

De ismét megkérdezem: mi az amit a jelenlegi EU rendszerében nem tehetnek meg a tagállamok azok közül amiket felsoroltál? Miben lenne több, jobb az EU helyett az EEÁ a tagországok állampolgárainak?

Miért kell hogy feltétlenül világhatalom legyünk? Miért nem lehetünk azok amik vagyunk, egy ország a sok között szövetségesekkel és gazdasági kapcsolatokkal?

Miért hiszed azt, hogy ha létrejönne az EEÁ, akkor nem az USA-ba vagy lassan Kínába, Szingapúrba, Japánba mennek majd el a tudóspalánták?

A migrációt nem azért nem oldja meg az EU már 3 éve, mert nem lenne képes rá - hanem mert nincs egyetértés a tagállamok között a legegyszerűbb kérdésben sem a migrációval kapcsolatban. Jelenleg. Majd térjünk vissza a kérdésre az EU parlamenti választások után jövő ilyenkor, kiderül, hogy lesz-e az új vezetésben már változás a hozzáállásban.

Miért kell mindenképpen közös Európának lennie? Miért akarsz egy nagy dolog apró porszeme lenni? Az 500 milliós lakosságban miért akarsz elhanyagolható 2% lenni a 10 milliós lakosságunkkal? Miért akarod, hogy valaki más döntsön az életedről, a fejed felett és talán pontosan az akaratod ellenére? Miért akarsz mindenáron egy birodalom aprócska része lenni?

2018. júl. 13. 16:31
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
En nem igazán. Beérném az EU- val, azon is van még mit "csiszolni".
2018. júl. 14. 21:40
 28/35 anonim ***** válasza:
31%

26-os!

Abban jó lenne, hogy az EEÁ hatékonyabban tudná érvényesíteni az tagállamok közös érdekeit, és a magyarhoz hasonló "féldiktatúrát" tartó kormányokat instant leválthatnák. A közös okatatás és az egészségügy előnyeit szerintem nem kell megmagyarázni.

2018. júl. 14. 23:14
 29/35 anonim ***** válasza:
49%
Annyi biztos, hogy az eu-tól egy sokkal rosszabb valami lenne.
2018. júl. 15. 07:45
 30/35 anonim ***** válasza:
56%

"a magyarhoz hasonló "féldiktatúrát" tartó kormányt instant leválthatnák"

Aha.

Szóval ez a lényeg, legyen egy nagyhatalom ami kívülről le tudja váltani azt a kormányt amit nektek belülről nem sikerült, mert az emberek nem így döntöttek. Értem.

Csak tudod az emberek nem hülyék, nem azért szabadultak meg a szovjetúniótól, hogy most egy másik hatalom csatlósai, alárendeljei legyünk.

Bármennyire is bennetek ez a mentallitás él, bármennyire is másoktól akarjátok a hatalmat akár magatok ellen is.

Mert arra persze nem gondolsz, hogy ha ez a nagyhatalom egyszer úgy dönt, akkor titeket is elsöpörhet anélkül, hogy kettőt pisloghatnátok. Ha joga van kívülről megtenni amire vágysz, akkor joga lesz ahhoz is, hogy téged is eltiporjon.

2018. júl. 15. 08:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!