A kormány miért erőlteti ennyire a szakképzést?
A lényeg leginkább az "Az ajtók záródnak" bekezdés alatt van.
Vagyis, próbálják csökkenteni gimnáziumba, onnan pedig felsőoktatásba kerülő diákat.
Szerintem, meg a kormány az oktatáson akar spórolni, ugyanis egy diplomás kiképzése többszörösen többe kerül, mint egy szakmunkásé.
Egyébként, eredetileg én is szakmunkásnak tanultam (vendéglátóipar), de egy év eltöltött év után rájöttem, hogy én bizony nem akarok ugrabugrálni egész nap fos fizetésekért.Az összes hely, ahol dolgoztam, mind rugalmatlan volt, pedig komolynak hazudott és hitt étteremben is dolgoztam, az is olyan, volt, mint a Tescos alma, kívül csilli-villi, belül meg rohad.
Estin leérettségiztem és levelezőn lediplomáztam.
Az én esetem egyedi, nagyon sok szakmunkás választja, hogy inkább diplomás lesz és szellemi munkát végez normális fizetésért.
Jelenleg többet keresek, mint szakmunkásként kerestem, rugalmas munkaidőm van, van lehetőségem sportolni, művelődni,utazni, ugyanis a munkaidőmet nagyrészt én osztom be.A legtöbb diplomás munkahely a közszférát leszámítva ilyen.
Ja, meg jogom van élni a szabadságaimmal, gyakorlatilag akkor, amikor akarok.Vendéglátásban volt, amikor beírták a szabit,hogy "fogyjon", de közben dolgozni kellett.
A kormány részéről ez is felesleges erőfeszítés, aki nem akar szakmunkás, nem lehet ráerőltetni, hamar megtalálja a megoldást,hogy más utat járjon.
Kösz.
A lepontozás amúgy nem a szövegnek szól, el sem szokták olvasni, csak meglátják felül a nevem és ennyi elég. Amikor csak kérdezek valamit, akkor is lepontoznak.
Az otthonápolást épp tegnap kaszálta el a mélyen tisztelt kormány, a közmunka pedig minden, csak nem segítség. Eredrtileg bizonyos rétegek szämára találták ki, hogy a hivatalos kommunikáció sszerint visszataláljanak a munka világába, a nem hivatalos szerint pedig azért, mert elfáradnak és nem lesz erejük lopni...
Na most ehhez képest a munkaügyi központok boldog-boldogtalannak szinte automatikusan a közmunkát adják ki, melyet ugye kötelező elfogadni.
No comment...
A közmunka mindössze arra jó, hogy aki abba beleragad, sosem talál vissza a munkaerőpiacra.
Ezt nem nevezném akkora sikernek.
#42-3#
Tèged meg mièrt pontoztak le?
Ennyi dilettànst!
Úgy làtszik itt hazudni kell a frankót ès akkor kapsz èrte jutalmat.
# 38
Miért nem akar senki szakmunkás lenni?
Nem nézem le a szakmunkásokat, én a buta embereket nézem le, akiknél az élet megáll ott, hogy "meló,meló,meló én vagyok az Isten, mert halálra dolgozom magam...sört ide...asszonynak a sarokban a helye..." S ez arányaiban jellemzőbb az alacsony végzettségűekre.
Ha tetszik ha nem, a te édesapád nem a mai iskolákban volt szakmunkás (ahogy az egyém sem). Ma már úgy kapnak szakvizsgát, hogy olvasni akadozva, anyag térfogatot számolni ( pl.: Mennyi betont tud kikeverni a keverő X idő alatt ---> ez alapján már egy munkafolyamat ideje körvonalazható, a költsége becsülhető...nem csak "há kb XY forint lesz"...természetesen az ő becslése közelében sincs a végösszegnek, csak benyögött valamit...) egyáltalán nem tudnak a szakmunkások, nem beszélnek még angolul sem. Lógni dicsőség, tanulni ciki. Nem értenek a pénzügyekhez, nem tudnak egy Word dokumentumot megszerkeszteni, de 90%-uk már dohányzik és iszik...
Egyszerűen a szakmunkásképzőkben olyan hozzáállás van, ami a fejlődni vágyó és a világ iránt érdeklődő fiatalokat taszítja már tizenévesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!