Más is egyetért velem, hogy manapság nincs ami az embereknek irányt mutasson?
A kérdés is mutatja, mennyire minden relatív. Te például hiányolod az iránymutatást. Én nem, mert tudom, merre van az arra. Te például másoktól várod az iránymutatást, nem önmagadtól. Ezért aztán csupa olyant kapsz, ami hamis. Az iránymutatást a vallás nem teszi (helyette szolgaságra tanít), a diktatúra szintén nem teszi (helyette fenyít, ha nem találod ki jól), a fogyasztói társadalom meg minden, csak nem iránymutatást kell várni tőle.
Cél nélkül vegetálni rossz dolog. Annak, aki így él. Aki azonban téves eszméket próbál másokra erőltetni, sokkal rosszabb. Nemcsak neki, másoknak is. És mindez egyetlen dolgon múlik. Tanulni kéne. A probléma csak az, mivel nem látod át, ezt nem hiszed el. Ezzel a kör bezárult.
Megjavítani csak új társadalmi rendszerben lehetséges. Rettenetesen sok munkával és nagyon hosszú idő alatt.
például ingyenes továbbképzés... full ingyenes az első szakma akármit választ ez nem lenne rossz
aztán valami gigagyárat felépíteni ahol sok millióan dolgozhatnak vagy sk kis gyárat és nem igyen
így kb megtizedelődne a munkanélküliség
a gyár az államé is lehetne vagy befektetőké
vagy olyan vállalkozóké aki kap állami támogatást
Kérdező,amíg ilyen rendszerben élünk,a bűnözés,hajléktalanság,munkakedv hiányosok,depressziósok,alkoholisták mindig is lesznek.
Ők a rendszer negatív hozadékai.
El kell dönteni,hogy ilyen rendszerben akarunk-e élni vagy nem.
Ha ez megfelel,akkor a negatívokat is el kell fogadni.
mi van akkor ha valaki akar dolgozni csak éppenséggel 800 másik ember is pont ugyanott akar dolgozni mert 799 embert nem fognak felvenni és bizony sokan vannak így mint én
szerintem ha valakit felvesznek már hero mert mindenhova kb nyolvanszoros túljelentkezés van és akkor az az illető nem akar dolgozni... ja jó vicc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!