Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka, hogy manapság nem...

Mi az oka, hogy manapság nem nagyon van kedve az embereknek gyerekvállaláshoz?

Figyelt kérdés

Most itt nem feltétlenül a pénzre gondolok, tudom hogy alapvető dolog a családhoz. Meg hogy kiszolgáltatottabbá teszi az embereket, anyagilag, ha vannak gyerekeik. És nem is a gazdagokról beszélek.

Régen természetes volt ha egy nő gyereket vállalt, a felneveléséből sem csináltak ekkora gondot, nem volt ekkora teher mint most. Több negyeket bevállaltak, mégis azok sokkal tiszteletretudóbbak voltak mint a mostaniak, és más volt az emberhez, a munkához való hozzáállásuk is.

Míg most a szülők egy gyereket is nagyon meggondolnak, azt se tudják normálisan nevelni. És manapság a nők úgy érzik őrült nagy felelőség, meg gondolom sok elvárásnak is meg kell felelni.

Vagy a nők munkába állásával, egyenrangúvá válásával (majdnem) hozzászoktak hogy több lehetőség is van az életben mint a gyereknevelés? Karrier, hobbik, szabad élet? Egy gyerek most is ugyanannyi kötöttséget jelent mint 50 évvel ezelőtt, mégis nehezebbnek érzik a mai nők.

Régen miben volt másabb az élete egy családanyának? Vagy akkor ott voltak a rokonok akik körbevették, minden örömét, bánatát megoszthatták egymással? Jobban ki tudott kapcsolódni? Aktívabb volt a társas élete?

Vagy azért volt több ideje mert nem volt tv , internet?

Az is szélsőséges manapság, hogy míg a gyesen lévő anyukát elítélik, hogy elbutul a Mónika show-n, meg kiesik a munkából, tanulásból, addig a karrierista nőre is fujjognak, aki nem szivesen vállal gyereket.

Szóval évek alatt tényleg ennyire megváltozott a nők hozzááállása a gyerekhez? Régen öröm volt, most meg nyűg meg teher?

Természetesen ez a kérdés nem az amugyis gyerekimádó nőknek szól, hanem a nagy átlagnak.

2010. febr. 24. 22:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Régen se a nő se a férfi nem dönthetet. Régen is nyűg volt egy gyerek, de ma már lehet védekezni és eldönteni hogy 25 évesen akkar-e valaki 8 gyereket. Egy nőek több lehetősége van és a férfiak is szabadabbak. Régen egy férfi nem hagyhata el a családját, ma ez elfogadott. Ha az egyik fél egyedül maradt kiterjett család segítette, manapság teljesen egyedűl maradna az ember.
2010. febr. 24. 22:54
 2/13 anonim válasza:

Nekem egy gyerekem van, alaposan meggondoltuk, mire "bevállaltuk", de életünk legjobb döntése volt :) Mi pld. szeretnénk neki sok mindent megadni, most itt nem elsősorban anyagiakra gondolok, hanem sok törődés, szeretet, programok (amihez azért sajnos kell az anyagiak is), és szeretnénk, ha tartalmas és gyönyörű gyerekkora lenne.

Én azt látom, hogy most nagy a stressz a feszültség mindenkiben, hogy ki hogy fog megélni, miből fizeti a hitelt, a rezsit, stb. Régebben nem volt ilyen feszültség, mindenki dolgozott, ha megszünt az állása, keresett másikat. Most meg? Katasztrófa ami van, és mindez csak a napi megélhetésért történik.

Régebben még amúgy együtt éltek generációk, és mint segítség, szóba jöhetett a nagyi, így nem volt anyukának "herótja" attól ,hogy már 16 hónapos a gyerek, de még soha nem voltak külön 2 óránál többet egymástól.

Nagyjából most ennyi jutott eszembe :)

2010. febr. 24. 22:55
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
Ez egy élhetetlen ország, ezért. Kész gyerekgyilkosság erre a szemétdombra gyereket világra hozni.
2010. febr. 24. 23:00
 4/13 anonim ***** válasza:
63%

Ez egy élhetetlen ország, ezért. Kész gyerekgyilkosság erre a szemétdombra gyereket világra hozni.

Támogatva.Nincs még megélhetés se ezért nincs gyerekválallás.Legtöbben úgy vannak vele , hogy egy kicsit pofozgatják az életüket majd utána.Csak sose sikerül talpraállniuk

2010. febr. 24. 23:10
 5/13 anonim ***** válasza:
63%
Cigány az más mert az meg azért gyártja a pulyákat futószalagon.Mert az azok után kapott állami pénzekből él.De még nem is keveset kap.És még így is putrikörülmények között él.
2010. febr. 24. 23:12
 6/13 anonim ***** válasza:
11%
Én nagyon nagyon szeretnék már kisbabát, de sajnos nincs hozzá emberem
2010. febr. 24. 23:22
 7/13 anonim ***** válasza:

Ne vicceljünk már hogy a megélhetés nem 90% ban befolyásolja a tendenciát! 9 évet dolgoztam eddig nyugaton, több országban is. Szeretnék családot gyereket, a csajokkal sincs bajom sőt! Itthon is dolgoztam kb 2 évet amiből elegem is lett, mert nem tudok megélni 120-140e ből.

Nem vagyok hozzászokva, hogy a jövedelmem nagy része elmegy a létfenntartás elemi szintjének a fenntartására.

Hogy ne csorgassam teli hó végén az autómat, hogy gond legyen kollekcióba venni a ruháimat hogy egymáshoz passzoljam stb. Ez lehet hogy itt luxusnak tűnik, de higgyétek el hogy nem az, csak itt azt hiszik az emberek. Eddig is voltak kapcsolataim itthon is és külföldön is, de nem is akartam konkrét elhatározásban gondolkodni.

Úgy gondoltam, hazajövök és belekezdek valamibe, és olyan életet teremtek a gyermekemnek amilyet én éltem eddig.

De itt nem lehet, és ha tavasz végén vissza megyek, akkor inkább kint igyekszem megvalósítani az álmaim.

Elüldöz az anyaföldem, mert egy élhetetlen mostohává tették, ahol nem lennék képes a gyermekemnek mindent megadni, hiszen már megtapasztaltam hogy mit is lehet.

2010. febr. 24. 23:41
 8/13 A kérdező kommentje:

23:41 Nem vagy te egy kicsit anyagias?

Amugy meg a többieknek is, kértelek benneteket, h ne a pénzről írjatok. Van akinek van elegendő, mégse akar még gyereket.

Nem a szabadságról, meg a teherről van inkább szó?

Régen nem panaszdodtak az emberek ennyit h milyen nehéz gyereket nevelni!

Meg a gyerekkel való foglalkozás, felügyelet, játszás sem volt ennyire fárasztó.

2010. febr. 24. 23:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Én félek a gyerekektől és magamért is elég felelősséget vállalni.
2010. febr. 25. 00:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Amúgy 23/F és később sem akarok gyereket.
2010. febr. 25. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!