Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A párt hívei, szavazói: miért...

A párt hívei, szavazói: miért Fidesz?

Figyelt kérdés
Olyan ellenzékiként teszem fel a kérdést, akit egy párt sem tud átfogóan képviselni. Célja egy értelmes eszmecsere-vita, anyázás és szitkozódás nélkül.

2018. jún. 4. 19:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10: nem gondolod úgy, hogy itt a negatívumok messze túlsúlyozzák a pozitívumokat? Ha mondjuk jobboldaliként Jobbikra szavaztál volna (már megint őket hozom fel, így megismétlem: nem vagyok Jobbikos), valószínűleg ezeket a pozitívumokat mind megtarthattad volna (nem merték volna elvenni), esetleg akár egyéb juttatásokkal kiegészülve. Azt, hogy ezen negatívumok nélkül, azért merem leszögezni, mert ekkora társadalmi nyomás alatt nem lett volna lehetőségük egy ilyen méretű korrupt rendszert kiépíteni. Mi több, akár éveket tölthettek volna a NER-rel való leszámolással...
2018. jún. 4. 23:35
 12/19 A kérdező kommentje:
Tovább pontosítok inkább: a felsorolt érvek alapján, objektíven lehetett volna neked ez valós választás.
2018. jún. 4. 23:37
 13/19 anonim ***** válasza:
75%
Miért a fidesz? Évek óta kiszámítható és tudható az irány. Nincs széthúzás szakadás a pártban. Nem ütik verik egymást. Nem készítenek hangfelvételeket saját beszélgetéseikről és nem küldözgetik azt szét a sajtóba. Akárki akármit mond a gazdasági adatok jók. Támogatják a családokat. Gyermekétkezést. Ingyentankpnyv stb. Családi adó egykulcsos adó csok.
2018. jún. 5. 04:57
 14/19 anonim ***** válasza:
58%

Több mint 40 évet dogoztam az államigazgatásban. Szóval minden érában volt egy "kis" rálátásom a "belső" ügyekre.

A baloldali kormányzások alatt semmivel sem volt jobb a korrupcisós helyzet, csak a legkisebb "szivárogtatásnál" azonnali volt a megtorlás. -Egy-két kivételtől eltekintve, ezek azonban "belső torzsalkodások" voltak. És persze a jobboldali média szinte nem létezett.

Egészségügy helyzete semmivel sem volt jobb,- saját tapasztalat alapján inkább rosszabbnak mondanám. (Sajnos már jó ideje "foglalkoztatom" az egészségügyet.)

Gyurcsány mondását sose fogom elfelejteni: "...akinek nem tetszik (a rendszer), el lehet menni az országból...".

2018. jún. 5. 07:49
 15/19 anonim ***** válasza:
70%

Az mszp alatt még piacképes diplomával sem volt egyszerű munkát találni, és azzal is nevetségesen keveset kerestem. Most sokkal jobban keresek. Ezen felül nekem jól jött, hogy fel tudjuk használni a csok-ot, ami a közhiedelemmel ellentétben nem egy elérhetetlen valami, és olyan rettenetesen nagy bürökratikus akadályt sem jelent. Ezek a személyes anyagi indokaim.

Ideológiai téren tetszik, hogy a fidesz végérvényesen szakított a merjünk kicsik lenni politikájával, és tetszik, hogy ugyanazt tartja európai értéknek, mint én: a hagyományos európai családmodellt, a meglévő kulturális értékeket és a keresztény gyökereket.

A lopkodás némiképp piszkálja a csőröm, de az mszp-nek és a dk-nak pont nem hiszem el, hogy önmérsékletet tanúsítanának, és az lmp meg a Jobbik is hamar belejönne a tempóba szerintem.

És hogy mi volt az alternatíva: nálam az elk.rós pártok (mszp, dk és ezek permutációi) alapelvi szinten ki vannak zárva. A Jobbik és az lmp szerintem nem vállalhatatlan, de az lmp esetében tartok tőle, hogy túl liberális irányba tolódnának,a jelenlegi családtámoagtási elemeket leépítenék, és meghajolnának az eu előtt a bevándorlási kérdésben. A Jobbikk-kal meg nem lehet tudni, mi lesz, mit fog képviselni akár egy nap múlva, egy széthullóban lévő pártra nem szívesen szavaztam volna.

Ezért az idén minimális hezitálással a fideszt választottam.

2018. jún. 5. 07:49
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
Családpolitika, nemzeti ügyek, biztonság és rend, növekvő bérek, a migrációban elfoglalt álláspont, v4, a feltétel nélküli nyugatimádat hiánya... Ezen okok miatt szavazok a fideszre. Szavaznék én más pártra is, de a közelébe sincsenek a felsoroltaknak.
2018. jún. 5. 11:01
 17/19 anonim ***** válasza:
Mindjárt hullajtok érted pár könnycseppet. Te szegény.
2018. jún. 5. 14:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Ideért a lepontozómanó :D
2018. jún. 7. 15:47
 19/19 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a mai ellenzék nem jól reagál a brüsszeli bevándorlás-politikára. Tagadják azt is ami tisztán látszik. Ezért még egy ideig nem is lesz Orbánhoz mérhető vezér az országban. Kétségtelen, hogy maximálisan ki is használják a helyzetüket. sőt esetenként túl is tolják a biciklit. Szerintem Orbánból A. Merkel csinált istent a wier kommen kultur politikájával. Én is kíváncsi lennék hogyan alakult volna a hazai politikai helyzet ha a brüsszeli politika nem vett volna akkor a fordulatot amekkorát vett mióta beléptünk az EU-ba
2018. jún. 18. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!