A párt hívei, szavazói: miért Fidesz?
„Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.”
-Orbán Viktor, 1998
Én konkrét érveket keresek, amiket meg lehetne vitatni pro-kontra, ezeket így kifejtetlenül kissé kerülőnek érzem. De értékelem a válaszaitok, és reagálok is rájuk ettől függetlenül.
1.: A Jobbik pont annyira tolódott balra, hogy ott legyen, ahol a Fidesz van alapjaiban már jó ideje: a mérsékelt jobboldalon. A dolgok állása szerint a Jobbik jelenleg pont annyira liberális, mint a Fidesz (annyira nem inkább). Megjegyezném, hogy a "liberális" szó alatt te a modern liberalizmust, a neoliberalizmust érted, ugye? Elvégre a liberalizmus alapeszméje manapság már minden pártnál beállítottság, mindenhol, ahol jogállam van.
2.: Mint a kérdés alatt is leírtam, nincs párt ami jelenleg minden szitán átmenne nálam, így a "ki másra?" kérdés hátterére lennék kíváncsi.
5. válaszoló:
Az ilyesmit hagyjuk ki. Bár értem, miért írtad ezt, ettől a hangnemtől csak hasonló jellegű választ várhatsz, amiből semmi építő jellegű nem fog következni. Ezzel meg csak a magyar társadalom megosztottságát erősíted, és akadályozod az értelmes párbeszéd kialakulását.
9. : Te a saját zsebedre szavazol, jogodban áll. De ezzel a logikával nem zavarnak a száz, akár ezermilliárdok, amiket ellopnak? Ha ezeket a pénzeket más helyekre költenék, nem gondolod, hogy a te zsebedben is több pénz lenne?
A migránsválságra más párt is nyújthatott volna megoldást. (Nem vagyok Jobbikos), de szerinted a Jobbik pl nem lépett volna fel hasonlóan ellenük? Esetleg az Ausztriába átbuszoztatott százezrek valódi megoldást jelentettek? A "a szembe megy az euval" érvre is ki tudnék térni, most nem teszem meg, talán később.
Ha az eü-t nem tartod rossznak, valószínűsítem, rossz tapasztalatod sem volt. Kívánom, hogy ez így maradjon, de ha reálisan nézed a dolgokat, dokumentálható hiány van az egészségügyben. De ha a "nem rossz" kifejezés illene is rá, nem lenne jobb, ha JÓ lenne? Esetleg a fentebb taglalt pénzből?
Ha az oktatást nem tartod rossznak, nézz meg pár külföldi rendszert (finn, ír pl.): ugyanezt, de inkább ennél magasabb színvonalat képviselnek, kevesebb elfoglaltsággal, stresszel. Nem lenne jobb egy ilyen? Esetleg a fentebb taglalt pénzből?
Az, hogy egyáltalán több pénzed van mennyiben köthető szerinted a Fidesznek? Mennyire a világgazdasági és Közép-Európai fellendülésnek, valamint az Uniós pénzeknek?
Kíváncsi vagyok válaszodra, véleményedre.
Én jobboldali vagyok, így logikus választás a Fidesz, de ha egész őszinte akarok lenni, akkor: egykulcsos SZJA, családi adókedvezmény és CSOK, mivel ezekkel járok jól.
Min változtatnék? Propaganda, korrupció, stadionok, szerintem kitalálható, hogy ezek kevés embernek jönnek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!