Az LMP támogatói iskolázottabbak, mint a többi párt szavazói?
Igen, azért iskolázottabbak, mert több a fiatal, akik ma már felsőfokú végzettséggel bírnak, ha elvégeznek egy himi-humi főiskolát.
Nagyapám 1948-ban érettségizett, neki "csak" gimnáziumi érettségije van. De meg lehet nézni egy akkori érettségi színvonalát, meg a maiét.
4-es! Az akkori érettségik színvonala sehol nem volt a maihoz képest, adj a kezébe egy mai biológia tankönyvet, egy hetven év körülinek, ha nem követi a tudomány állását, már ott elszáll az agya, hogy megpróbálja kiolvasni, hogy dezoxiribonukleinsav. Nekem nagyanyám 46-ban érettségizett, és már a hatodikos földrajzkönyveimet szörnyülködött, hogy neki kitűnő bizonyítványa volt végig, de ilyeneket sosem tanult.
Ez nem több mint a szokásos nosztalgia, hogy bezzeg régen milyen jó volt.
Sehol sem tudod megnézni ki kire szavazott és nem is véletlenül de az iskolázottságnak semmi köze ehhez.
Lehetsz akár nóbel díjas fizikus is de politikailag egy idióta
"Az akkori érettségik színvonala sehol nem volt a maihoz képest, adj a kezébe egy mai biológia tankönyvet, egy hetven év körülinek, ha nem követi a tudomány állását, már ott elszáll az agya, hogy megpróbálja kiolvasni, hogy dezoxiribonukleinsav."
Azért elég szomorú, ha a mai fiatalokon ezek a roppantul lebutított természettudományos tankönyvek kifognak. Én 2009-ben érettségiztem, és humán irányultságú vagyok, mégis meg tudtam tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!