Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "tüntetőket" valóban lehet...

A "tüntetőket" valóban lehet csürhének nevezni?

Figyelt kérdés

""Közeledem a nyolcvan év felé, de még nem fordult elő soha, hogy készenléti rendőrök menekítsenek ki egy épületből. […] A gazembertől a csalóig mindennek lehordtak minket, de mi nem szóltunk vissza senkinek. Hála Istennek mellettem volt két fiatalember, Szenn Péter püspök úr és Gér András zsinati tanácsos úr; összekapaszkodtunk mind a hárman, és vigyáztak rám, nehogy fellökjenek”

""Mindannyian méltatlannak éreztük a helyzetet, hiszen annyi ocsmányságot zúdítottak ránk, anélkül, hogy tudták volna, kik is vagyunk valójában”"

"Szenn Péter püspök úr bocskait viselt, ez különösen irritált néhány tüntetőt, akik többször is megköpdöstek minket.”

[link]

2018. máj. 9. 08:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
15%

Terjedt ez a szleng akkoriban, hogy "kocsmabérenc", mivel a kocsmában a félalkoholista volt a legolcsóbb tüntetni.

Kérlek ne kelljen megmagyaráznom mi az a félalkoholista....

2020. máj. 28. 14:34
 62/69 anonim ***** válasza:
30%
Ez a mai napig így megy. Egy-egy jelentősebb tüntetésre a másik oldal mindig bérel fel valakit egy kis lejáratás címén.
2020. máj. 28. 14:39
 63/69 anonim ***** válasza:
75%

61-es, kár, hogy csak most szólsz. Én, és minden ellenzéki ismerősöm teljesen ingyen és őszinte meggyőződésből mentünk el tüntetni a maffiarezsim ellen, nem tudtuk, hogy ezért fizetnének is!

Legközelebb szólj légy szíves, és adj valami pontos helyet, elérhetőséget is. Én így is, úgy is megvetem ezt a velejéig korrupt, hazug, álszent bűnbandát, amelyik tíz éve zsarnokoskodik Magyarország fölött, szóval mindenképp, ingyen is, sőt, még ha én kellene fizessek érte, akkor is elmennék tüntetni ellenük.

De ha még jár is egy ingyen sör érte, persze elfogadom szívesen (sajnos hallani sem hallottam ilyen esetről, fogalmam sincs, hol kellene igényelni).

A változatosság kedvéért egyszer az életben nyernék is valamit azon, hogy nem vagyok egy agymosott fideszes kretén! Eddig csak ráfizettem...

Szóval szólj kérlek és pontosítsd az infókat, mert ez így elég humbug-szagú, fideszes maszlagnak tűnő rágalmazás-ízű baromságnak tűnik, ahogy leírtad. De örülnék neki nagyon, ha mégsem az lenne! Hátha igaz, és kiderül, hogy egyszer az életben megérheti normális embernek lenni is!

2020. máj. 28. 14:45
 64/69 anonim ***** válasza:
71%
Csak az ellenzékieket. A birkamenet agymosottjaira nem szabad ilyen kifejezést használni.
2020. máj. 28. 23:06
 65/69 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem tiltja meg, hogy így nevezd őket.
2020. jún. 22. 16:04
 66/69 anonim ***** válasza:
22%

Egyetlen eset van, amikor indokolt a tüntetőket csürhének nevezni, akkor, amikor olyan kormány mellet tartanak szimpátia tüntetést, amelyik magyar ellenes.

1945 és 2020 között, csak ilyenek voltak!

2020. júl. 24. 09:14
 67/69 anonim ***** válasza:
47%

Csürhének azokat a csoportokat szokták nevezni, akik rombolnak, kárt okoznak. Lehetnek tüntetők, focihuligánok, stb.

Ha az említett tüntetés résztvevői jellemzően ezt tették, akkor mondható rájuk, hogy csürhe. Különben megkérdőjelezhető a kritika. (A videó alapján úgy tűnik, hogy csak egy maroknyi ember volt, akik közt voltak összeesküvés-elméletes kisnyugdíjasok is. Nem reprezentálták a tüntetők egészét.)

A politikusok és politikailag elfogult médiában/propagandában bevett gyakorlat a politikai ellenfelek lealacsonyítása, ennek egyik módja az ellentétes nézetű tüntetők becsmérlése.

A legtöbben akkor nyúlnak ilyen, komoly emberhez nem illő, minősítésekhez, mikor képtelenek megindokolni miért nem értenek egyet a tüntetők motivációjával.

Ez itt a kulcsmondat: "a Parlamentből kilépve hiába próbálta elmagyarázni a tüntetőknek, hogy ők nem politikusok, hanem meghívott vendégek, ez senkit nem hatott meg" ( [link]

A konkrét esetről azt gondolom, hogy amint egy vallás képviselői aktívan részt vesznek a politikából, onnantól nem várhatják el a korábban megszokott tiszteletet. El kell dönteniük: vallási vezetőként vagy politikusként kívánnak megjelenni.

2020. aug. 5. 10:08
 68/69 anonim ***** válasza:
0%

67

A vallások képviselőinek IS harcolniuk kell az ellenség ellen. Így tettek a török elleni harcban is, és most az újliberalizmus elleniben is kötelesek kivenni részüket.

2020. aug. 5. 15:16
 69/69 everlight ***** válasza:
A békés demonstráció és a rongálás közt van különbség,passzív ellenálásal is lehet tűntetni.
2020. szept. 16. 20:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!