Mièrt jó a kapitalizmus? Mit ad ès mit vesz el?
Itt nem arra cèlzok,hogy a kommunizmus jobb volt.
Most nem ez a kèrdès.
(Muszàj volt leírnom a kötekedők kedvèèrt.)
'Az Édes Anna érettségi tétel volt.Ott is cselédként tartották a csajt a 20-as években.'
De én nem a Horthy-féle keresztény-konzervatív érát hoztam fel, hanem a Monarchiát. Horthy rendszere eleve egy vesztes világháború és a trianoni diktátum után alakult, hogy a 133 napig tartó Direktórium korabeli állapotokba ne menjek bele.
A Monarchiában talán jobb volt a szegények helyzete?A Tanácsköztársaság meg egy pozitív időszak volt.
De jó is lenne,ha mehetnék nyáron a SZOT üdülőbe,de ezt is elvettétek tőlem.Életemben 1x voltam pár napot a Balatonon,a burzsuj férgek meg évente többször is kimehetnek a tengerre
'A Tanácsköztársaság meg egy pozitív időszak volt.'
Na most mész el a büdös francba... Méghogy pozitív. Utána kéne olvasni, fiam a Tanácskormány történetének és nem a pártállami irodalomból....
'De jó is lenne,ha mehetnék nyáron a SZOT üdülőbe,de ezt is elvettétek tőlem.Életemben 1x voltam pár napot a Balatonon,a burzsuj férgek meg évente többször is kimehetnek a tengerre'
Ahelyett, hogy itt vered a nyálad és hisztizel, mint egy dedós, képezd magad tovább, legyenek piacképes
ismereteid és mehetsz országot látni.
Most már rohadtul unalmas az a kádárista nyavajgás, amit minden megnyilvánulásodnál leművelsz...
Jó,jelentkezek is a Corvinusra vagy a Műegyetemre.
Kifizeted Pesten az albérletemet?
<3
'Kifizeted Pesten az albérletemet?'
Szerinted mi vagyok én, pénzeszsák, jótékonysági egylet? :P
Ha már elvettétek az ingyenes oktatást,igen.
Az emberek nagyrésze utálja a kapitalizmust.Csak még nem tudják,hogy a szocializmus az út a problémák orvoslására.
Igazán boldog,jó életet csak a közösségi társadalomban élhet majd az ember.
'Csak még nem tudják,hogy a szocializmus az út a problémák orvoslására.'
Az, ami 90-ben látványosan megbukott? :D
Na ne röhögtess...
Mert az emberek azt hitték,hogy majd úgy élnek,mint a nagyurak.De ez olyan látvány,mint az alma,ami belülről rohad.Kívülről,szép,kívánatos,de belül ott van a szenny.Ezt látja az átlagember is.Persza,a nagyurak jól élnek a kapitalizmusban,csak ezt látja.De azt nem látja,hogy ezek mellett ottvannak a szegények,nincstelenek,hajléktalanok az utcán.
Hányan vannak,akik nem tudják megcsináltatni a fogukat,mert nincs rá pénzük?Szerencsére én még soha sem jártam fogorvosnál,de együtt érzek azokkal,akiknek ilyen problémája van.Vagy ott van a szegényekkel szembeni diszkrimináció a kórházakban.
Hányan küzködnek anyagi gondokkal?
Hányan nem tudják a gyereket felsőoktatásba adni,mert nincs pénzük?
Hányan vannak ma,akik Kádárt választanák meg a vezetőnek?Sokan.
A szocializmus ügye igaz ügy és győzni fog.
'Hányan vannak ma,akik Kádárt választanák meg a vezetőnek?Sokan.'
Ejha, mennyi az a sokan? Pár 1000 ember? Azok is csak a megszépült múlt emlékei miatt szeretnének szocializálni.
'A szocializmus ügye igaz ügy és győzni fog.'
Mint írtam fentebb, a szocializmus bukott 90-ben, de a jelek szerint te valami alternatív valóságban élsz...
Egy bukott rendszert csak egy végtelenül ostoba ember támasztana fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!