Most kell az ellenzéknek taktikailag átszavaznia a kisebb pártokra a magasabb részvétel miatt? Mivel lehet hogy a magas részvétel épp kiejti listán a kisebb pártokat?
Listán szavazz arra, akit támogatni szeretnél, lehetőleg ne 1-2%-os párt legyen.
Egyéniben pedig a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, de ne dőlj be a korábbi hozzászólóknak. Nem igaz, hogy közel mindenhol a jobbikos lenne ez (legfeljebb csak szeretnék). Nézz magad utána itt:
Egyéniben szavazz a legesélyesebbre, én is így tettem, ezért voksoltam csak a Jobbikra.
Ugyanakkor én listán kockáztattam és a Monentum, ra tettem az X-et, ha nem jutnak be akkor az +1 mandátum a Fidesz javára, de ha mégis, akkor 5 helyet veszünk el Orbánék elől elöl.
Ugyanakkor a magas részvételi arány nem feltétlen kedvez a kisebb pártoknak, mivel több szavazat kell a 5% eléréséhez. Viszint sok olyan is elmehet akik ki vannak ábrándulva a jelenlegi politikai elitből, és inkább kisebb pártra szavaznak. Legalábbis rengeteg emberrel beszéltem akik számára az Együtt, LMP vagy a Momentum lesz a befutó.
Pont ha a kisebb pártokat kinyomja a kormányváltó hangulat a nagy részvétellel akkor épp a Jobbik ellen tesztek okosok!
Lehet a Jobbiknak vagy az MSZP-nek egyáltalán nem jelent új helyeket a parlamentben amivel az LMP-t vagy a DK-t plusz 5-6 helyhez lehet segíteni ha bejut.
Így elősegítve a kormányváltást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!