Akik a fideszre szavaztak nem érzik becsapva magukat?
De magyarázd már elnekem, hogy miért keresnél kevesebbet?
Mert igaz, hogy megadóztatják a minimálbért, de meg is emelik, nem lesz szuperbruttó
Én nem vagyok minimálos, de a szuperbruttó nem volt szinte semmilyen hatással" néhány 100 ft" rájuk.
Már azzal is a tehetősebbek jártak jól.
Semmit nem oszt vagy szoroz, viszont ha Orbán nem emeli 25-30% al a minimált akkor ott jelentős csökkenés lesz.
Ez aztán kihat az egész gazdaságra, hiszen rengeteg minimálos kényszervállalkozó van. Azokkal mit csinál Orbán? Több 100000 vannak, és képtelenek lesznek kitermelni a 16% t.
De válaszolnál arra hogy mi lesz a megnövekedett importal?
A nagyokos elolvashatná néhány szakértő és elemző véleményét! Ha bevezetik az egykulcsos adót, és nem törlik el a szuperbruttósítást,akkor a kiskeresetűek kevesebbet fognak keresni! Csak a 200.000.- fölötti fizetésüek járnak jól! Az pedig egyáltalán nem biztos,hogy a minimálbért fogják emelni. Az ígéret meg nem elég!
A gyerekesek pedig még rosszabbul fognak járni.
Így volt ez az előző kormá nyzásuk alatt is.
"ltörlik a szuperbruttót, emelik a minimálbért
A kormány eltörölné a szuperbruttót az új adórendszerből, mivel azt a rendszer felesleges bonyolításának tartja – válaszolta az MTI kérdésére Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért felelős államtitkára csütörtökön, a kormányszóvivői tájékoztatón. A minimálbért illető kérdésre azt mondta: lesz emelés, mint minden évben, de utalt arra, hogy az új adórendszert két év alatt vezetik be, így a hatások is hosszabb távon jelentkeznek. Hangsúlyozta azt is, hogy a családi adózásra épülő szja-rendszer kialakításánál, amely 16 százalékos, egykulcsos adóra épül, fontos szempont, hogy azzal mindenki jól járjon, senkinek se csökkenjen a nettó jövedelme, és jelentősen bővüljön az adózók köre. "
70
Épp rólad írtam fentebb, de akkor még egyszer
1: felrángatják az egekbe a minimálbért, két év alatt 93 ezer forintra. Ezt nem tudják mindenhol kigazdálkodni, ergo, esélyes a munkahelyvesztés.
2: Nincs baj az egy kulccsal, csak úgy lett volna tisztességes, ha ezt közlik a választókkal ( ugye senki sem hiszi, hogy az alatt a bizonyos három nap alatt rakták össze ezt a huszonkilenc pontot) mert szerintem a többség nem akar egykulcsos adót.
3: Az, hogy a kormány mond valamit - fontos szempont, hogy senki se járjon rosszul - valahogy nem tud meghatni.
39. Bocs, de hol releváns az, hogy téged mi tud meghatni? És igenis beszéltek róla már jóval a választások előtt, én már régen azelőtt tudtam róla, holott nem ülök a TV előtt egész nap.
Majd akkor sírhat a szád, ha nem tartja be. De ameddig ezt nem teszi meg milyen alapon kérdőjelezed meg???
"Hogyhogy a választások előtt nem mondták? Kb 3 éve mondják az 1 kulcsot. Mondják a minimálbér megadóztatását is. Az előző fidesz kormány alatt is így volt. Arról én tehetek, ha valaki nem tájékozódik.
Hasznos volt számodra ez a válasz?
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:40"
Látod, ő is tudott róla. Akkor már ketten vagyunk. Érdekes nemde?
70
Még egyszer, lassan: kilencvenháromezer forintnak kellene lennie a minimálbérnek, ha és amennyiben 3.5 százalékos, extra alacsony infláció lenne. Mégegyszer mondom: kilencven háromezernek, és ekkor lenne fillére ugyanakkora vásárlóereje. Én nem akartalak bántani eddig, de a jobbikban nem találkoztam ilyen durva pártkatonákkal, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!