Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz megmenti a kistermelő...

A Fidesz megmenti a kistermelőket?

Figyelt kérdés

Most vettem meg a Kistermelők lapja című újságot. Mivel nem kapott nagy publicitást, ezért még engem is meglepett, amit olvastam benne, pedig Én elég határozottan Fideszes vagyok. Hatályba lépett ugyanis a "kistermelői rendelet", melyben a következő foglaltatik dióhéjban: kis mennyiségben mindenféle háztáji terméket lehet árulni a gazda saját portájáról, illetve az árusításra kijelölt helyekről. csak hogy néhány példát említsek ezentúl lehet árulni vágott nyulat, csirkét, disznót, marhát, juhot, kecskét, stb... Lehet árulni lekvárt, lecsót, sürített paradicsomot, stb... Tojást, tejet, és még sok mást is. A kis mennyiség pedig az alábbit jelenti:

Kifejlett sertés, juh kecske, stb: 72 db/év

50 kg alatti malac, 15 kg alatti juh, stb... 120 db/év

kifejlett, vagy növendék szarvasmarha 24 db/év

Házityúk levágva 200 db/HÉT

Nyúl vágás 50db/HÉT

Húskészítmény (kolbász) 2600kg/év

Tej maximum napi 200 liter

tojás 20000 db/év

savanyúság 5200 kg/év

stb

stb

Igen, ez kell a vidéknek! A cikk egyébként a következőképpen kezdődik: "Életidegen és túlságosan költséges szabályokat kényszerítettek eddig a kistermelőkre, ezért is szorultak ki sokan a vidék gazdaságából az elmúlt évtizedekben." És még volt pofája azt hazudni az MSZP-nek, hogy az EU-s előírásokat tartatják csak be. Remélem még időben jött ez a rendelet a vidék számára. Nekem nagyon jól jött, az biztos. :)

2010. jún. 10. 18:05
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
44%

:):)

Erről szerinted miért nem szólnak a szoci hírek? Megjegyzem egyébként ezerszer finomabbak és jobb minőségűek azok a termékek, amiket így adnak el.

Örülök, hogy kiírtad ezt a kérdést, végre nem csak a hazug szoci fröcsögés, ez kellett a lelkemnek :)

2010. jún. 10. 18:07
 2/38 A kérdező kommentje:

Részben azért is írtam ki, hogy ne uralkodjanak már annyira a szocik. Másrészről azt gondolom, hogy erről az embereknek igen is tudnia kell. Eljön még az idő, amikor újra élednek a régi hangulatos kis falusi piacok, a városiak meg sorba fognak állni a Rozi néni kolbászáért. :)

Ui.: látom megint lejjebb csúszott a százalékod. :)

2010. jún. 10. 18:10
 3/38 anonim ***** válasza:
Akkor eddig miket árultak a piacon?
2010. jún. 10. 18:11
 4/38 anonim ***** válasza:
32%
Nem baj, tényleg nem baj! Először minden 73%-os hülyeségét tulajdonították nekem, utána pedig letámadtak, hogy disznóim vannak, szóval ez most az én szándékosságom :$ ígyis úgyis lejjebb csúszna, tudod itt mindenkit lepontoznak (márpedig ha engem ismersz, akkor tudod) , csak kérdés mennyi idő alatt, szóval ez most szándékos volt, a későbbiekben ha ez előfordul majd megköszönöm a vörösöknek :D
2010. jún. 10. 18:12
 5/38 anonim ***** válasza:
52%
Nem vagyok jártas ebben olyan mélyen, javítsatok ki ha tévednék, de tudtommal pl. bontott csirkét nem árulhatott senki a piacon és tudtommal húst sem.
2010. jún. 10. 18:12
 6/38 A kérdező kommentje:
Zöldség félét eddig is lehetett, meg néhányan kimertek rakni sutyiban tojást, néhányan lekvárt is. De az nem volt szabályos. Persze volt olyan, akinek volt pénze lepapírozni a dolgokat, de aki csak kis tételben tudott dolgozni, azokat teljesen felszámolták. Gondolok itt a 30-40 tyúkot tartó mamikra, meg persze sok fiatalra is.
2010. jún. 10. 18:13
 7/38 A kérdező kommentje:
Mostantól lehet. Persze normális körülmények között, amit az ember el is vár.
2010. jún. 10. 18:14
 8/38 anonim ***** válasza:
52%
A zöldség féle is szabályozva van egyébként. Kis tételben is utánanézhetnek, nagy tételben pedig főleg, de ez már nem ide tartozik.
2010. jún. 10. 18:14
 9/38 A kérdező kommentje:
Természetesen nem lehet mindent csinálni ész nélkül, és ez jól is van így. De akiben van akarat, hogy csinálja, azt ezentúl nem fogják üldözni.
2010. jún. 10. 18:16
 10/38 anonim ***** válasza:
Amikor még lehetett, akkor sem volt belőle semmi baj, most sem lesz. Ettől senkinek nem kell tartania. Nyugodtabb szívvel veszem meg a tyúkot a piacon egy nénitől, mint a húsboltban.
2010. jún. 10. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!