Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszre szavazzak vagy...

A Fideszre szavazzak vagy inkább semmire?

Figyelt kérdés
19 éves először választó vagyok, és hetek óta ezen rágódom magamban. Leszögezném már az elején, hogy pártunk és kormányunk nem éppen a szívem csücske, de amikor belegondolok hogy kire is kéne szavazni, mindig a Fidesz jön ki végül, mondom miért. Engem leginkább az érdekel amit látok, az pedig az, hogy nem élünk rosszul. A 2000-es években, a szoci kormányok alatt voltam kisgyerek és gyerekkorom állandósága az volt, hogy mindig csórók voltunk. Szüleim pedagógusok, éjjel-nappal különórákat adtak hogy egyről a kettőre jussunk. Aztán elszállt az autóhitelünk meg hasonlók, gondolom mindenki emlékszik erre az időszakra meg a tipikus problémákra. Majd 2010 után lassan megváltoztak a dolgok, szüleimnek több lehetősége nyílt mindenféle tanfolyamokra a szakképzés átalakítása miatt, nőttek a fizetések is valamennyit, lassan visszafizettük a hitelt, internetünk lett, a lakásunk sem úgy néz már ki mint egy Kádár-kori maradvány sőt nyaralni is el tudunk menni minden évben. Szóval a baloldalra nem akarok, mert nem akarom, hogy megint az legyen ami volt annó, a Jobbik meg korábban szimpatikus volt de az utóbbi időben nagyon nem az, tehát marad a Fidesz. Még akkor is, ha nem igazán vagyok a legtöbb dolgukkal kibékülve, például az egész kommunikációjukkal meg ezzel az iszonyat sorosozással amit nem is kommentelnék inkább. Meg persze a korrupció, dehát melyik kormány nem korrupt? Ti ebben a helyzetben elmennétek és támogatnátok egy olyan rendszert, ami ugyan kihúzott a gödörből de amúgy nem igazán értetek vele egyet, vagy távol maradátok, ezzel gyakorlatilag elveszítve a jogot, hogy a későbbiekben bármi ellen szót emeljetek?
2018. febr. 23. 21:41
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Ne szavazz! A Fideszre leadott szavazat nemzethalált okozhat. A Fideszt egyáltalán nem érdekli az ország és a nemzet, és sosem mond igazat. Magyar pártnak sem nevezném. Nem sokat fejlődött az ország 8 év alatt... Persze ezt a sok egyszerű fideszes egyből a szocikra keni. Amit ellopnak, elkótyavetyélnek, abból szépen fejlődhetne az ország. Ezért nem fejlődik.
2018. febr. 24. 09:28
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
17, nekem is jut eszembe, az egyik évben a fideszes "reformok" miatt majdnem összeomlott, működésképtelenné vált az elemi közoktatás... Ennyit tud a Fidesz.
2018. febr. 24. 09:30
 23/38 anonim ***** válasza:
23%

Nekem meg az jut eszembe, hogy 4/8 évente váltogatjátok a kormányt. Egyrészt soha, semmi nem jó, másrészt ezzel hozzájárultok, hogy a következő majd jól lerombolja, amit az előző felépített.

Lassan 30 év után ideje lenne már megállapodni egy út mellett, amit minden párt/kormány követ. De nem, mindig más kell, ezért nem halad az ország sehova. Erre aztán büszkék lehettek - pártállástól függetlenül.

2018. febr. 24. 11:17
 24/38 anonim ***** válasza:
24%
"majdnem összeomlott" :DDD Ez olyan mint hogy XY celeb majdnem elejtette a telefonját.
2018. febr. 24. 11:21
 25/38 anonim ***** válasza:
64%
A Jobbikra. Én is rájuk szavazok. Ők még nem voltak, szimpatikusok, sok köztük a tanult, értelmes fiatal. Sok értelmiségi pártolt át hozzájuk, programjukat szakemberek segítségével írták (a világhálón is megnézhető). A fiatalok körében a legnépszerűbb párt. Ifjúsági tagozatuknak pedig több tagja van, mint a többi párt hasonló szervezetének (Fidelitas, Ifjú baloldal stb.) együttvéve.
2018. febr. 24. 12:03
 26/38 anonim ***** válasza:
87%

Ne szavazz olyan pártra mint a fidesz:

Nincs programjuk, hazudnak, lopnak és kirekesztenek!

Olyan országot akarnak építeni, amilyet egyszer már megéltek a szüleink - bele is rokkantak!

Te is bele akarsz rokkanni Orbán hülyeségeibe?!

2018. febr. 24. 12:41
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

igen, ha nem szavaz akkor a fideszre szavaz. De ha amúgy is a fideszre szavazna, akkor legalább ha nem szavaz a választások legitimitását csökkenti. Szóval jobb ha a semmire, mint a lopesz-re vagy is fideszre.

Ja meg mint amikor "majdnem összeomlott a gazdaság, és a fidesz hozta vissza a szakadék széléről" :D

2018. febr. 24. 13:29
 28/38 anonim ***** válasza:
0%
Jah, váltsatok, induljatok megint a 0-ról, igazatok van!
2018. febr. 24. 13:40
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, hát jobb lenne nulláról indulni mint most -50ről kb amit Orbánék elloptak...
2018. febr. 24. 14:40
 30/38 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=xoafiJYEghY

Magyarország jobban teljesít!

2018. febr. 24. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!