Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszre szavazzak vagy...

A Fideszre szavazzak vagy inkább semmire?

Figyelt kérdés
19 éves először választó vagyok, és hetek óta ezen rágódom magamban. Leszögezném már az elején, hogy pártunk és kormányunk nem éppen a szívem csücske, de amikor belegondolok hogy kire is kéne szavazni, mindig a Fidesz jön ki végül, mondom miért. Engem leginkább az érdekel amit látok, az pedig az, hogy nem élünk rosszul. A 2000-es években, a szoci kormányok alatt voltam kisgyerek és gyerekkorom állandósága az volt, hogy mindig csórók voltunk. Szüleim pedagógusok, éjjel-nappal különórákat adtak hogy egyről a kettőre jussunk. Aztán elszállt az autóhitelünk meg hasonlók, gondolom mindenki emlékszik erre az időszakra meg a tipikus problémákra. Majd 2010 után lassan megváltoztak a dolgok, szüleimnek több lehetősége nyílt mindenféle tanfolyamokra a szakképzés átalakítása miatt, nőttek a fizetések is valamennyit, lassan visszafizettük a hitelt, internetünk lett, a lakásunk sem úgy néz már ki mint egy Kádár-kori maradvány sőt nyaralni is el tudunk menni minden évben. Szóval a baloldalra nem akarok, mert nem akarom, hogy megint az legyen ami volt annó, a Jobbik meg korábban szimpatikus volt de az utóbbi időben nagyon nem az, tehát marad a Fidesz. Még akkor is, ha nem igazán vagyok a legtöbb dolgukkal kibékülve, például az egész kommunikációjukkal meg ezzel az iszonyat sorosozással amit nem is kommentelnék inkább. Meg persze a korrupció, dehát melyik kormány nem korrupt? Ti ebben a helyzetben elmennétek és támogatnátok egy olyan rendszert, ami ugyan kihúzott a gödörből de amúgy nem igazán értetek vele egyet, vagy távol maradátok, ezzel gyakorlatilag elveszítve a jogot, hogy a későbbiekben bármi ellen szót emeljetek?
2018. febr. 23. 21:41
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező!

Én veled egy idős vagyok.

Több ismerősöm hunyt el feleslegesen gyógyítható betegségben, tudták elejétől fogva hogy mi a bajuk, de a korházi várólisták olyan hosszúak hogy ha nem a mentő visz be akkor le se szarnak!

Az a pillanat örökre megmarad mikor az orvos előre megkapta a hálapénzt (20.000Ft) és következő alkalommal őt hívta be utoljára, akkor is flegmán beszélt, le se szarta... (nyilván kevésnek gondolta)

Miért kell a fideszre voksolni?

27% áfakulcs? HOGYAN? EU-ban nálunk az egyik legmagasabb.

Utak? Tiszta életveszély

Kórházak? Sok helyen wc papír sincs, nyomtatópapírt, elemet a készülékekbe a betegnek kell vinni...

Stadionok? Azok vannak... De feleslegesen...

Kerítés? A kerítés a jobbik terve volt...

Orbán egyfolytában papírról olvas, amit az emberei megírnak neki előre.

Vona pedig tiszta szívéből beszél papír NÉLKÜL!

Melyik a hitelesebb??? Amelyik tudja is hogy mit mond... Felolvasni még egy 10 éves is tud egy előre megírt szöveget!

Orbán nagyon jól kihasználja a magyar embereket, nem hülye, csak él a nép hiszékenységével...

Nem kell mindent elhinni ami a TV-ben van.

Mint mindenki tudja az M1, Duna, Echo, ATV, Hír TV, stb a FIDESZ mellett van.

Legyen eszünk!!!

Oka van hogy több millió magyar él külföldön!

Térjetek észre kérlek, Áprilisban egy X a Jobbikra, miért kell nyomorban élnünk? Nem szenvedtünk még eleget???

Adjunk már nekik egy esélyt ha van józan eszünk!!!

Nincs esélyük bizonyítani sem ha nem adjuk meg nekik...

Ha nem akarsz a jobbikra szavazni, akkor szavazz másra, vagy inkább ne szavazz, mint hogy a fideszre...

EU szerint Magyarország a legkorruptabb ország eu-ban!

IGAZUK VAN!

Kérlek, ha van egy kis józan eszed és nem szeretnél nettó 160ért dolgozni (sokat mondtam) X a jobbikra!!!

Szép napot!

Szebb jövőt.

2018. febr. 23. 22:52
 12/38 anonim ***** válasza:
92%

Ne a gyakoris válaszolók mondják meg hogy kire szavazz! :-)

Hallgasd meg mindegyik parlamentesélyes párt politikusainak nyilatkozatait és parlamenti felszólalásait, olvasd el a pártok programját!

Nekem a Fidesz lenne az utolsó akire szavaznék a rekord szintű korrupció miatt, és mert nincs más terve az országgal mint hogy félünk a 90 éves Soros bácsitól és nem akarunk migránsokat (miközben sunyiban azért telepítettek be, jó részüket pénzért!)... Szóval én nyilván azt mondanám neked hogy ne szavazz a Fideszre, amíg egy fideszes nyilván arra bátorítana, hogy szavazzál csak a Fideszre...

2018. febr. 23. 22:53
 13/38 anonim ***** válasza:
5%

Inkább a fideszre mint a semmire.

Ha van szavazati jogod akkor szerintem élj vele;)

2018. febr. 23. 22:58
 14/38 anonim ***** válasza:
81%

NEHOGY A FIDESZRE!

Állj ki te is az agymosottak sorából!

[link]

Győzzön a jobbik!

2018. febr. 23. 23:02
 15/38 anonim ***** válasza:
96%

Én is fiatal vagyok, és inkább azt javaslom, hix ne szavazz. Még ha Fidesz szimpatizáns is vagy, nem kötelességed 2/3-ot adni a kezükbe, a Fidesz meg valószínűleg a bizonytalan szavazók nélkül is nyerni fog.

A következő választásokig pedig olvass minél több hírt, hogy ne csak a szűk környezeted befolyásolja a véleményedet.

Egyébként szerintem nem hozott ez a kormány akkora gazdasági áttörést, és ahogy már írták, a gazdasági trendek is mások voltak akkor és most (devizahitelek, válság vs stagnálás, majd fellendülés). Emellett viszont rengeteg trógerséget tesznek, és hosszú távon nem minden döntésük tűnik követendőnek.

Plusz nem tudom mennyire tűnt fel, de lassan kezdünk sodródni egy Erdogan-szerű rendszer felé, ami szerintem egyáltalán nem egészséges.

Ja és az ellenzék nem egyenlő a Gyurcsány/Medgyessy kormánnyal, ne démonizáljunk mindenkit.

2018. febr. 23. 23:14
 16/38 anonim ***** válasza:
35%
2farkú
2018. febr. 23. 23:20
 17/38 anonim ***** válasza:
67%

Ha a szüleim pedagógusok lennének, akkor ilyen kérdés fel sem merülne: ilyen hülye oktatási rendszer még a világon sehol nem volt, mint a jelenlegi magyar!

Meg aztán nekem nem nagyon hiteles egy 19 éves fiataltól, hogy még Kádárra emlékeztető dolgokkal érvel...

Elég, ha nem szavazol a Fideszre...

2018. febr. 24. 00:08
 18/38 anonim ***** válasza:
38%

Nézd, ha szerinted jól élsz, akkor szavazz a Fideszre.

Mindenesetre nem értem, hogy egy 19 évesnek miért felel meg annyira a jelenlegi Magyarország, de hát te tudod.

Ha szerinted jó a Fidesz, akkor nyugodtan.

2018. febr. 24. 03:01
 19/38 anonim ***** válasza:
73%

Láttam én már elég cifra dolgot ahhoz, hogy elhiggyem, teljesen komoly a kérdés.

Engem már lassan semmi nem tud meglepni.

2018. febr. 24. 03:05
 20/38 anonim ***** válasza:
73%

Aki nem megy el szavazni, az a fideszre szavaz. Merthogy a cél a kétharmad megakadályozása lenne, és az nem fog menni anélkül, hogy mindenki elmenne szavazni. Aki ezzel nem ért egyet, legyen szíves, nézzen utána a jelenlegi választási törvénynek.

Hogy kire szavazol, az teljesen a te magányügyed illetve jogod eldönteni, de ha nem élsz ezzel a jogoddal, akkor valóban nem lenne túl elegáns, ha bírálnád a következő kormányt. Jogod persze akkor is van hozzá, hiszen szólásszabadság van, de erkölcsileg valóban nincs rendben, ha nem tettél semmit ellene vagy éppen érte, hogy úgy (vagy épp máshogy)legyen.

2018. febr. 24. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!