Miért megy ennyi magyar külföldre az Orbán nyújtotta jólét elől?
Mondom, hogy izgalmasabb az élet, ha veszélyekkel teli.
Kalandoznak.
Mert megfogadták drága Viktorunk tanácsát:
nem azt figyelik, amit mond, hanem amit csinál!
"
De ha hanyatlik a nyugat, akkor miért minden ember ott szeretne élni a világon?"
Ki a rák szeretne ott élni?
Lehet hogy élhető országban akarnak élni. Tudom, tudom, én vagyok telhetetlen hogy egy mentősnek nem bruttó, hanem nettó 180 ezres fizetést, egy szakmunkásnak szintén nem bruttó 180 ezres garantált bérminimumot vagy épp jónak számító bruttó 250 ezres fizetést kívánok, hanem ugyanennek a nettóját, de külföldön megélsz a béredből. Egy sormunkás keres 1200-1300€-t, az nettó 800-900. Ebből meg tud élni. Nem tud félrerakni, nem tud királyként élni, de megél belőle. Nálunk a minimálbér nettó 90 ezer, a sormunkások 99%-a ennyit keres. Kell 140 ezer ahhoz hogy, megélj, szülj még valahonnan plusz 50 ezret.
Ahogy a vicc is mondja:
"Obama büszkén mondja német és magyar kollégájának, hogy az amerikai
emberek átlagban 3000 dollárt keresnek.
2000-böl meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli mire költik a
maradék ezret.
Merkel: a németek 2000 eurót keresnek, 1500-bol meg lehet élni, az
államot nem érdekli, mire költik a maradék 500-at.
Orbán: A magyarok átlagban 100 ezret keresnek, 150 ezerből meg lehet élni, az államot nem érdekli, honnan szerzik a maradék 50 ezret."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!