A magyarok miért elégednek meg a rossz életkörülményeikkel?
Ha rajtam múlna, én heti 40 óra munkát tartanék normálisnak legalább nettó 200-ért és akkor a főnök ne beszéljen velem úgy, mint egy kutyával vagy kapcaronggyal.
De a legtöbb embernek ez nem teljesül Magyarországon, mégis olyan elégedettek mindennel, mintha az Univerzum Központjában élnének valami kiskirályként.
Érted? Már évtizedek óta teperik a mókuskereket, kis hörcsögként lefutottak már benne több száz kilométert, mégis végig csak egy helyben jártak a nyamvadt kis terráriumukban, de ez az egész mintha nem is zavarná őket.
De miért? Miért van itt ez a mérhetetlen igénytelenség?
Nem felemelni kell a béreket, hanem csökkenteni az adókat, amik irreálisan magasak az országban.
Több pénzt kell hagyni a lakosságnál, hogy legyen pénzük. Szerinted nem?
De nem is erről szólt a kérdés, hanem hogy miért vannak megelégedve ezzel a szinttel?
"miért vannak megelégedve ezzel a szinttel?"
Erre mondják "Lehetne rosszabb is", oszt el van intézve
Arról ne is beszéljünk, hogy a többség egy címeres, kötekedő tahó, akik között rendesen fizikai szenvedés eltölteni itt a mindennapokat.
Komolyan, olyan az egész ország, mintha a Dagobah bolygón kellene élni a Star Wars univerzumban egy csapat troglodita között.
"Erre mondják "Lehetne rosszabb is", oszt el van intézve"
Érdekes, szerintem egy normális ember mindig jobb életre szokott vágyni, nem azon gondolkodik, hogy lehetne rosszabb.
Ez igaz. A logika azt diktálná, hogy sokkal nagyobb tömegek éljenek külföldön vagy legalább is sokkal többen vágyjanak oda.
Akik nem elégedettek azok a lábukkal szavaznak. 600 ezer magyar dolgozik Nyugat-Euróopában (300 ezer Egyesült Királyságban, majdnem 140 ezer Németországban, 65 ezer Ausztriában).
Egyelőre Magyarországo nőlnek a leggyorsabban a fizetések az egész EU-ban...
Ennél nagyobbat nehéz megvalósítani....
Ja persze, lehene IMF kölcsönből...
De az a másik társaság trükkje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!