Agglegényként milyen támogatást kaphatok?
A családosoknak rengeteg kedvezmény jár:
- csók
- adókdvezmény
- több szabadnap az évre
- stb.
Kérdem én hogy aki egyedülél az mit kaphat? Semmit? Ez miféle demokrácia vagy miféle diszkrimináció ez?
Igen, több szabadnap jár, de gondolom te nem is vagy otthon kb kéthetente egy hetet a beteg gyerekeddel, és nem kell retteged a munkád miatt.
Mondom ezt egy gyerekesként, rugalmas munkaidővel.
Azzal támogat a rendszer, hogy nem kell lurkókról gondoskodnod. Az a sok kedvezmény nem éppen puszira jár, hanem azt ismeri el az állam, hogy a XXI. század jelentős módon megnehezíti annak a dolgát, aki embergyermeket akar felnevelni.
Neked minden jogod megvan arra, hogy ennek a tehernek a súlyosságát elvitasd - alig várom, hogy bebizonyítsd, hogy az agglegény élet nehézségei egy 3 gyerekes családfői szereppel élnek fel. Például ki kell találni hova mégy kocsmázni a haverokkal vagy hogy mit nem veszel Bálint napra a kedvesednek, esetleg hogy hova nem fogod járatni a gyerekedet iskolába. Ezek valóban vészterhes problémák.
Oké, máshogy hasonlítom. Legyen most a gyerek az autó. Gyerek = autó. Autóra is költeni kell, tehát szerintem jogos a hasonlat.
Akkor most akinek van autója az miért nem kap plusz adókedvezményeket? Tegyük fel kapna, akinek meg nincs autója az semmit se kapna. Hol itt a logika?
Kérdező, ha ilyen alapvető dolgot el kell magyarázni, akkor nem kicsit hülye vagy.
Bár én inkább arra gyanakszom, hogy tudod te mi a helyzet, csak kedved szottyant egy kis trollkodáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!