Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hisztiznek sokan a...

Miért hisztiznek sokan a munkaerőhiány miatt?

Figyelt kérdés

A magyar demográfiai és (a régióban is alacsony) bérezési viszonyok miatt már évekkel ezelőtt látszott, hogy munkaerőhiány lesz.

Most szerencsére az van.

Szerintem ennek örülni kéne a munkaerőhiánynak, mert:

- megváltozik a munkáltatók viszonya a munkavállalókhoz

- vége az "el lehet menni!" mentalitásnak

- nőnek a fizetések

- a gyengék (tehát a béremelést, munkakörülmények javítását mellőző cégek) elhullanak

- javul az életszínvonal

- verseny alakul ki a munkavállalóért (ez az igazi kapitalizmus!)

- az egy főre jutó fogyasztás is nő

Ti mit gondoltok?

2018. jan. 25. 15:48
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Drága 28%-os barátom. Nem tűnsz valami kedves embernek. Nem baj. Nekem amúgy nincs különösebb gondom veled. Elférünk az országban mindketten.
2018. jan. 25. 18:49
 22/39 anonim ***** válasza:
54%

"Jó akkor most nézzük a munkaadói oldalt, hogy nettó 200ezret ki kell pengetni alkesz félhülye lusta félembereknek, mert nincs más.

Aztán ilyen "munkaerővel" legyen versenyképes a céged"

De gondolom nettó 100 ezerért már szívesen alkalmazná sok cég:DMindegy milyen munkaerő csak ki lehessen zsákmányolni:)

2018. jan. 25. 20:36
 23/39 anonim ***** válasza:
45%
Egy rossz munkaerő majdnemhogy ingyen sem segítség.... és az a vicces amúgy, hogy általában őnekik a legnagyobb a hangjuk amikor lázadozni kell.
2018. jan. 25. 21:18
 24/39 anonim ***** válasza:
77%

A magyar kisvállalkozók jelentős része a túlélésre rendezkedett be. Nem hajlandó lemondani az új bmw-ről és az évi kétszeri luxusnyaralásról, mert akkor kinéznék a klubból. Inkább minimálbéren, zsebből fizetett alkalmazottakkal dolgoztatnak és annyi pénzt szednek ki a vállalkozásból amennyit lehet. Annyira nincs színvonal ebben az országban, hogy a magyarnak ez a szolgáltatási színvonal is jó. Gányolnak valamit a dolgozók a minőségi munka helyett.

A megrendelő morog egy kicsit de legalább van aki megcsinálja a munkát. Nincs más lehetőség nincs más aki megcsinálja.

És ezt a vállalkozó vastagon kihasználja. Miért ne tegye, ha működik.

2018. jan. 25. 22:12
 25/39 anonim ***** válasza:
60%

A saját ügyfélkörömben azt mondhatom, hogy 2/3-ban mondhatom azt, hogy a munkaerővel elég korrekten bánnak. Ja és Opellel...

Nem védeni akarom őket mindenáron, de ez a sztereotípia a kizsákmányoló munkaadókkal részint abból is fakad hogy nincs kölcsönös tisztelet, megbecsülés. A vállalkozó és alkalmazottjának kapcsolata bizalmi alapon is meg kellene állnia egy ideális esetben. Azaz, hogy ha egy munkavállaló alapból úgy áll hozzá hogy ez a sz....ét k...ög úgyiscsak kihasznál, akkor ő valóban nem lesz jó munkaerő, csak eggyel többen lesznek vele...

Egyik ügyfelünk az egyik legjobb budai vendéglő tulaja. Évekig havonta rúgta ki páros lábbal az embereit, mire végre megtalálta azokat akikkel lehett dolgozni. Aki akár hátul a konyhában szidott egy vendéget vagy bomlasztotta a hangulatot egy dobása volt még, utána lapát. Meglett a jó csapat. Ők azóta több mint kétszer annyit keresnek mint az elején, mert ők is kellettek ahhoz hogy menjen a bolt és mindkét félnek szüksége van egymásra. Mindenki mosolyoga dolgozik. És nem ő az egyetlen hasonló vállalkozóm. Nem tudom, érthető-e, mit akarok ezzel felvázolni.

Ettől függetlenül természetesen vannak roh...ék dőzsölő harácsoló vállalkozók akik semmibe veszik a munkaerő igényeit..... Értem én amiket mondtok... csak az általánosítás szerintem egy nagyon téves út. Az éremnek minidg két oldala van.

2018. jan. 25. 22:56
 26/39 anonim ***** válasza:
97%

Azért "hisztizünk" mert dolgozó emberként nekünk kell együtt dolgozni a nem éppen megfelelő munkaerővel.

Építőipar gyakorlatilag katasztrófa. Teljesen idióta, analfabéta, alkoholista "emberek" jönnek "dolgozni". Volt már olyan cigányokkal dolgunk, akik konkrétan anyakönyvezve sem voltak, mert megszülettek valami borsodi zsákfaluban és hivatalosan nem is léteznek.

Saját szememmel olyanokat láttam. Részeg liftkezelő elaludt két szint között és állt a munka. Voltak akik konkrétan beleszartak a csapokba, vagy a szőnyegezett helyiség közepére.

Sokkal egyszerűbben menne minden, ha valódi szakemberek lennének. Akik nem kérdeznek vissza alapvető szakmai kérdéseknél, pontosan, precízen dolgoznak, igényesek a munkájukra.

Persze azok az előnyök is megvannak, amit a kérdező mond, hogy értéke lett a munkaerőnek, de vannak árnyoldalai is.

2018. jan. 25. 22:59
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

"Jó akkor most nézzük a munkaadói oldalt, hogy nettó 200ezret ki kell pengetni alkesz félhülye lusta félembereknek, mert nincs más.

Aztán ilyen "munkaerővel" legyen versenyképes a céged"

Valahova pedig elmegy a jó munkaerő. Ez alapján ha nem tudja kigazdálkodni a normális ember bérét akkor valamit roszzúl csinál. És ha nem versenyképes igy járt.

2018. jan. 25. 23:04
 28/39 anonim ***** válasza:
19%

Ezért szeretjük az ellenzéket...

Ha alacsonyak a bérek, az a baj, ha magasak, akkor az.

Ha alacsonyak a bérek, akkor a melóst kell sajnálni, mert nem tud megélni, ha magasak, akkor meg a munkáltatót, mert nem tudja kigazdálkodni.

A fizetések növekedése nyilván át fogja rendezni a gazdaságot valamennyire, amiben a többség nyerni fog, de valószínűleg lesznek vesztesei is.

2018. jan. 25. 23:04
 29/39 anonim ***** válasza:
73%

24-es teljesen leírta,amire én is gondoltam.

Nekem is rokonom dolgozott az építőiparban,ami ott folyik,katasztrófa.

Alkoholista,tehetségtelen emberek maradnak,mert aki normális az sz-ér hú-ggyért nem akar itt dolgozni,hanem megy ki külföldre.

A vállalkozók úgy vannak vele,hogy ha összegányolják is,de legalább valaki megcsinálja.

A lényeg,hogy valami pénz származzon utánuk a munkatevékenységből.

Nem akarják megbecsülni a dolgozókat,tényleg a legkisebb vállalkozó is Aspenbe akar már síelni járni,meg olyan autót akar magának,mint amivel multi cégek vezetői járnak,ezért ott zsákmányolják ki a dolgozókat,ahol lehet.

2018. jan. 26. 00:38
 30/39 anonim ***** válasza:
94%

Majd megtudod, kedves kérdező, amikor szervizbe vinnéd a kocsidat, de nem lesz autószerelő, mert 3 hónapra előre be van táblázva.

Akkor majd te is hisztizni fogsz.

2018. jan. 26. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!