Miért van az hogy az őseink ennyit elértek a középkorban?
Figyelt kérdés
Luxemburgi zsigmond németrómai császár, mátyás király elfoglalta ausztria és csehszlovákia nagy részét. ) persze most meg az EU-ban mi állunk a "tápláléklánc" alján. Miért fososodott be ennyire ez az ország?talán a vezetőség miatt?2018. jan. 17. 17:55
1/25 anonim válasza:
Az Árpád-ház után jöttek olyan dinasztiák ahol nem feltétlen a magyar érdek volt az első, pl a Habsburgoknál.
2/25 anonim válasza:
Hát igen pont Mátyás király után valamikor kezdődött a romlás... Az ország három részre szakadt. Aztán a törökök kiűzése után a Habsburgok alatt szintén nem igazán fejlődtünk egészen a kiegyezésig. A boldog békeidőknek viszont hamar vége lett: egyik világháború, Trianon, másik világháború, szovjet megszállás...
3/25 A kérdező kommentje:
De ha mondjuk marad a magyar ágazat akkor a mai magyarország sokkap fejletebb lenne?es mi van ha a Jagello haz se lett volna?
2018. jan. 17. 18:00
4/25 anonim válasza:
A történelemben nincs ha. Azt hogy mi lett volna senki sem tudja megmondani.
5/25 A kérdező kommentje:
Értem én csak nagyon kíváncsi vagyok a romlásunk kezdődésére és okaira...
2018. jan. 17. 18:05
6/25 anonim válasza:
Zsigmond nem kifejezetten volt magyar. Amúgy amit ő csinált az egyszerű politika volt. Benyalt a megfelelő embereknek. Hunyadi Mátyás esete már egy kicsit más volt. Ő egy erőskezű uralkodó volt, jó stratégiai készséggel. De sajna utána hamar összeomlott amit elért.
7/25 A kérdező kommentje:
Orbán hozzájuk képest mennyit ért el?:D
2018. jan. 17. 18:24
8/25 anonim válasza:
Szerintem Magyarország, ha nem vesszük Mátyás uralkodását, akkor az Anjou királyok alatt élte az aranykorát. Ha Nagy Lajosnak fia születik és fennmarad a magyar-lengyel perszonálunió, vagy ha Kis Károlyt, akinek megkoronázásával egyesült a nápolyi és a magyar királyság, másfél hónapnyi uralkodás után nem gyilkolják meg, akkor lehet, hogy Magyarország nem csak egy évszázadnyi időszakra került volna Európa vezető államai közé.
9/25 anonim válasza:
Magyarország politikai elitje általában lefekszik valakinek.
Volt hogy a nyilasoknak, volt hogy a komcsiknak, "rendszerváltás" óta leginkább a zsidóknak.
A közelgő világháború kimenetelét mi már az elején fogjuk tudni, mert szeretünk a vesztes oldalra beállni :D
10/25 anonim válasza:
Mert akkor Magyarország független ország volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!