Magyarország már sohasem lesz annyira dicsőséges mint a középkorban?
Hát nemigen,tekintve,hogy a területünk és a népességünk is megcsappant(akkoriban azért jóval nagyobb volt Magyarország Európa egészéhez viszonyított népessége mint ma).
Akkoriban egyértelműen egy regionális nagyhatalom voltunk,de mára egy tök átlagos méretű közép-kelet európai ország. Innentől azért már elég nehéz felküzdeni az országot,ráadásul ez már a 21.század nem szokás már a határok tologatása.
Milyen jó lenne egy viskóban ülni most a 35 fokban, fürdőszoba, mosógép stb nélkül.
Akkor még nyers erővel lehetett dicsőséget szerezni ma már leginkább tudással abban meg nem állunk túl jól vagy ha mégis akkor nem tudjuk kiaknázni a lehetőségeket.
A középkor viszonylag tág intervallum, de gondolom a 14. századra gondolsz. Európai mércével mérve akkor valóban voltunk valakik, de globálisan ekkoriban Európa nagy része nem volt egy vonzó hely, más civilizációk jóval előrébb jártak (itt szoktak elbukni a fehér faj dicsóségét hirdetők, az ő érveik alapján a fehér ember ekkoriban sokkal alacsonyabbrendűnek számított volna).
Ma viszont Magyarország globálisan az elitbe, a felső harmadba tartozik, szval szerintem a mai Magyarország sokkal dicsőségesebb korát éli, mint amikor még Nagy-Magyarország volt.
Én úgy tudom, hogy nagyhatalomnak számítottunk annak idején. Ez pedig valamilyen szinten folytatódott a Habsburg Birodalom idején is, bár akkor már nyilván az osztrákok vitték a prímet.
Magyarországnak szerintem már annyi, hogy a kérdésre is válaszoljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!