Szerintetek melyik volt a legismertebb/ leggyakoribb kivégzési módszer vagy eszköz magyarországon, a középkorban?
Az akasztás juzott nekem az elsőnek az eszembe de az már foglalt.
Az interneten os utánanéztem és nem kellet sok hogy behányak. :)
Nehéz lehet ezt így megmondani, szerintem területileg meg időben is változó "trendek" lehettek.
Általános esetben tutira az akasztás a válasz.
Az inkvizíció előszeretettel máglyázott, de ez a kivégzési mód tényleg speciálisan csak a boszorkány- és eretnek-üldözésnek szólt.
A lefejezés az "elitnek" járt, nemesi, királyi szinten volt elterjedt, a pórnépnek ez nem jutott (Franciaországra nem esküdnék, mert a guillotine ott elég elterjedt volt).
Általános népi büntetésként sok versenyző futott, szadistánál szadistább variációk, elrettentő és/vagy éppen népszórakoztató célzattal. A kerékbetörés ezek közt még a humánusabbak közé tartozik, megértem, ha elvette az étvágyadat az utánaolvasás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!