Anarchizmus (totális szabadság) mint választható államforma mit szólnátok?
"Én ekkora hülyeséget mint hogy politikusok nélkül totális zűrzavar lenne még nem halottam.A másik baromság hogy az emberek nélkülük halomra ölnék egymást.Tetszik vagy sem a politikus nem lételem!"
Szerintem itt sokan, mint például én egyáltalán nem a politikusokról, hanem az államról és törvényekről beszéltünk.
Gondolom te írtad korábban, hogy "Ezeket az embereket az adott közösség gyorsan eltüntetné egy ilyen társadalmi rendben."
Szerintem nagyon nagy álomvilágban élsz és a kérdező is, ha megszűnnek az államok attól még nem lesz újra elosztás, a fegyverek nem fognak eltűnni, csak annyi lesz, hogy nem lesznek állami intézmények és rendfenntartó egységek, de lesznek akik átvegyék a helyét, olasz maffia családok, magyar vagy az orosz maffia, a Triád, terroristák, akik mind rendelkezni fognak fegyverekkel, példát statuálnak és az emberek behódolnak nekik.
Egyszer régebben volt már egy Anarchokapitalista kérdés, lehet pont a kérdező volt.
Másodszor most persze jól hangzanak az ilyen dolgok, hogy "teljes politika és az általa irányított dolgok eltünnének és az emberek kezében lenne az irányitás"
de egy válaszában máris előjött a lényeg, hogy "A családom meg a magam eltartása a fontos", ehhez pedig egy szükséges hölgyeim és uraim mégpedig PÉNZ vagy annak egy helyettesítője. Az emberek többsége megvehető volt és ez után is az lenne, főleg, hogy nincs máshoz hűsége, nem lenne hazaszeretet, stb.
Szóval hiába tűnne el az állam teljesen a fő meghatározó tényezőn nem változna semmi.
Én elhiszem, hogy csábító ez az egész, de most az adón és politikusok nélküli világon kívül komoly érvet nem hallottam mellette. Érdekelne, hogy miért kellene eltörölni az építési törvényeket, közlekedési törvényeket, élelmiszer- és gyógyszer szabályozásokat és még lehetne sorolni?
"Miért ne mondhatnák azt az emberek ha ez nekik nem felel meg eddig és ne tovább.Ha ez annyira működik nem fogják megszavazni."
Valahogy nem látom a széles tömegeket akik ezt igénylik, előbb az legyen már meg az, majd utána elszórunk a szavazásra milliárdokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!