Anarchizmus (totális szabadság) mint választható államforma mit szólnátok?
Folytasd kérlek, mi lenne ehelyett a rendszer helyett?
Szerintem az egyértelmű, hogy az járhatatlan út, hogy feloszlassák a rendőrséget, a tűzoltóságot, a kórházakat.
Azt írod, hogy nem kérsz abból, ami most van. Az anarchizmus jobb lenne ennél? Neked jobb lenne?
Ez az egész kérdés úgy értelmetlen, ahogy feltetted, válaszolni felesleges rá.
Ha lenne rá lehetőségetek ti megszavaznátok?
Ha azt vesszük aláírásgyűjtésbe is lehet kezdeni és miért is ne lehetne egy ilyen opció is a választásokkor?
Én támogatnám!Elvégre ha annyira jó a rendszer akkor nem kéne félni hogy egyszer a többség megszavazza hogy akkor itt és most fejezzük be.Nagyon sokan nem mennek el szavazni ha azt nézzük a kormányokat a népnek egy töredéke válassza.A többinek meg elege van az egészből tudja hogy ugyan azt kapja csak más formában. Az egészségügyért ugyan úgy meg mindenért fizetned kell.Ha csak a bérpapíródat megnézed fizetéskor ilyen adó olyan adó és nem látod pontosan mire megy el.Ezért meg nem ők dolgoznak hanem én dolgozok meg.Ha az emberek kisebb átláthatóbb csoportokban önkéntesen összefognának szerintem jobb lenne.Nekem nem dolgom mások eltartása.A családom meg a magam eltartása a fontos.Ha csak az egészségügyet nézem a privát klinikák rendelők virágoznak az állami egy romhalmaz.Az az igazság hogy ki kéne próbálni mi lenne.Az élet nyilván ugyan úgy menne tovább csak másabb lenne.Ha azt vesszük a fizetésed jó része arra megy el hogy rajtad élősködő meg zsarnokoskodó parazitákat táplász.
hát mondjuk járhatnál iskolába is, mert állampolgári jogod van hozzá, csak úgy tűnik te ehhez túl hülye vagy
egyébként mit tudsz te a munkáról? miből gondolod, hogy nem hajtanának rabszolgának? akkor aztán megnézhetnéd magad, visszasírnád a jó kis minimálbért, és a leadózott vagyonodhoz képesti hatalmas szociális juttatásrendszert
Tegyük fel, hogy mától holnapra nincs állam, mindenki magára és a közösségére van utalva.
De akkor is a társadalomnak reagálnia kell azokra a személyekre akik a többiek épségét veszélyeztetik vagy lopnak -> rendőrök.
Akkor kitalálnák hogy ha a Pista jó pék, Mari meg jó szabó, akkor egymás termékeit kicserélik -> cserekereskedelem, majd a pénz is megjelenne.
Kitalálnák hogy valakinek összefogóan képviselnie és irányítania kell a közösséget -> politikusok
Szóval újra kialakulna az, ami idáig több ezer éven át fejlődött.
Akiket nem a kormány tart el hanem ők tartják el a kormányt ott valószínűleg nagy számban támogatnák.Gondolok itt főleg a fiatalságra akik fizetnek mint a katonatiszt és még ki is b velük hálából pártól rendszertől függetlenül.A fiatal mukás emberek jó családi hátérrel meglennének enélkül is.Én például örülnék neki.
Egy aláírás gyűjtés nem lenne rossz ötlet.
De akkor is a társadalomnak reagálnia kell azokra a személyekre akik a többiek épségét veszélyeztetik vagy lopnak -> rendőrök.
Ezeket az embereket az adott közösség gyorsan eltüntetné egy ilyen társadalmi rendben.Ha xy politikus és azok szolgái a rendőrség nem akadályoz meg abban hogy aki ott nekiáll lopni azt esetleg szépen kivégezzék akkor ezek az elemek gyorsan eltünének.Pl afrikában gumit húznak rájuk és felgyújtják aki sokadszor lop.A rendőrség és a bíróságok mindig az adott politikai rendszer érdekeit szolgájla.Ezek ha azt a parancsot kapják a kormánytól simán kifélézik az emberet.És mivel véded meg magad ellenük mert fegyvert nem tarthatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!