Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz alapjövedelem...

Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy máshol sincs még bevezetve, idővel úgy is muszáj lesz. Szerintetek minálunk mikor lest rá esedékes a bevezetése?

2017. dec. 25. 16:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/171 anonim ***** válasza:
61%
Tudomásom szerint Kuwaitban van alapjövedelem. Oda kell immigrálni, természetesen felvéve a muszlim vallást.
2017. dec. 25. 17:29
 22/171 anonim ***** válasza:
73%
Nuncs munkahely teremtve? Többszázezres betöltetlen állás vár valakire. És nem csak diplomásokat. Szobafestő sincs.
2017. dec. 25. 17:30
 23/171 anonim ***** válasza:
25%
A matematikusok, mérnökök dolgába nem ugat bele az atlagember, akkor miért érzi minden második ember azt, hogy van létjogosultsága megszólalni közgazdasági témában? Az alapjövedelem egyáltalán nem hülyeség, és bár még sokat kell tesztelni, elméletben nagyon is működhet a dolog. Egyre inkább gépiesítenek mindent, pár év és a sofőrök elveszítik a munkájukat mert bejönnek az önvezető autók. Ez a trend rengeteg területen látszik, ha így haladunk tovább, egyre kevesebb emberi munkaerőre lesz szükség. Nade ha nincs munkája az embereknek akkor pénzük sincs, ami azt jelenti, hogy vásárolni sem fognak tudni, ami pedig azt jelenti, hogy a vállalatoknak sem lesz kinek eladni. Ördögi kör..
2017. dec. 25. 17:31
 24/171 anonim ***** válasza:
72%
Ez nyilván a baloldal kampányfogása volt. És baloldali matematikusok hazudták hogy lehetséges. 70-es IQ felett az ember egyből levágta, hogy válaszrási kampány hazugság volt.
2017. dec. 25. 17:37
 25/171 anonim ***** válasza:
67%

23.

Az olyan önvezető autó még irdatlan messze van, hogy magától menjen és a sofőr hátradőlhet.

Esik egy kis hó és annyi, elkoszolódik a szenzor, nem lát a kamera stb. És onnantól minden a régi, a pilóta vezet. Csak ideális körülmények között működik.

2017. dec. 25. 17:37
 26/171 anonim ***** válasza:
51%
Csak kíváncsiság, HakapesziM hány éves vagy? Mert a 32%-os majd betölti a 20-at, de te hány éves vagy? Mert a modernizációt megállítani nem lehet.
2017. dec. 25. 17:41
 27/171 anonim ***** válasza:
42%

"És nem csak diplomásokat. Szobafestő sincs."

és mért nincs lelkem? Nincs pénzük tandíjra? Nem tudják fizetni a lakhatásukat amíg tanulnak? Wow.

2017. dec. 25. 17:42
 28/171 anonim ***** válasza:
29%
Bizony, ha azért tanulsz nyelveket, mert majd hasznosítani akarod a munka világában, azt (ön)képzésnek hívják. Én is megtettem - munka mellett is. Ha csak úgy szórakozásból tanulsz nyelveket, mert unatkozol, az már inkább naplopás. Ne várd el, hogy majd más ezért eltart.
2017. dec. 25. 17:44
 29/171 anonim ***** válasza:
Hát mit mondja....beszédes a felhasználó neved. :-)
2017. dec. 25. 17:45
 30/171 anonim ***** válasza:
96%

42 vagyok.

Jó, tudom én, rajta vannak és meg fog valósulni az önvezető autó, de nem lesz az olyan hamar.

Én egy hónapja vettem egy új autót (Honda), ez még nem önvezető autó, de vannak már ahhoz közelítő funkciói. Követi az előtted haladó járművet, lassít, gyorsít, tartja a sávot stb. Ha minden oké, jók a látási viszonyok és fel van festve a sáv. De ha nem? És ha leszakad 30 centi hó?

Olyan kamiont vezetek ami hasonló funkciókkal bír. Ez egy Merci - fékez ha utolérsz egy járművet. Kb. 10 riasztásból 2 - 3 fals, éjjel vagy rossz időben több. Mutass már egy önvezető kamiont amely átmegy télen mondjuk a Reschen - pass vagy Fernpass - on. Eleve azzal szoktuk kezdeni (6 évig svéd pályát jártam) hóban, hogy kikapcsoljuk a kipörgésgátlót és a váltó manuálisba, különben leseggelsz és láncolhatsz.

Úgyhogy ezen még kell dolgozni egy kicsit.

2017. dec. 25. 17:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!