Mikor lesz alapjövedelem Magyarországon leghamarabb?
23.
Az olyan önvezető autó még irdatlan messze van, hogy magától menjen és a sofőr hátradőlhet.
Esik egy kis hó és annyi, elkoszolódik a szenzor, nem lát a kamera stb. És onnantól minden a régi, a pilóta vezet. Csak ideális körülmények között működik.
"És nem csak diplomásokat. Szobafestő sincs."
és mért nincs lelkem? Nincs pénzük tandíjra? Nem tudják fizetni a lakhatásukat amíg tanulnak? Wow.
42 vagyok.
Jó, tudom én, rajta vannak és meg fog valósulni az önvezető autó, de nem lesz az olyan hamar.
Én egy hónapja vettem egy új autót (Honda), ez még nem önvezető autó, de vannak már ahhoz közelítő funkciói. Követi az előtted haladó járművet, lassít, gyorsít, tartja a sávot stb. Ha minden oké, jók a látási viszonyok és fel van festve a sáv. De ha nem? És ha leszakad 30 centi hó?
Olyan kamiont vezetek ami hasonló funkciókkal bír. Ez egy Merci - fékez ha utolérsz egy járművet. Kb. 10 riasztásból 2 - 3 fals, éjjel vagy rossz időben több. Mutass már egy önvezető kamiont amely átmegy télen mondjuk a Reschen - pass vagy Fernpass - on. Eleve azzal szoktuk kezdeni (6 évig svéd pályát jártam) hóban, hogy kikapcsoljuk a kipörgésgátlót és a váltó manuálisba, különben leseggelsz és láncolhatsz.
Úgyhogy ezen még kell dolgozni egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!