Fideszesek! Titeket nem zavar a demokrácia leépülése?
Az a baj kérdező hogy máshogy látjuk a demokráciát, számomra nem épül le, rádásul a gazdasgunk sem teljesít gyengén (hitelintezek nem viccből minősítettek fel)
Én a demokráciában a többséget látom azert mert neked nem tetszik ez van
"Tudok még linkelni néhány független nemzetközi adatot hazánk demokráciájáról!"
Függetlent? Na, mesélj még kérlek! Nincs olyan hogy független szervezet. Mindegyik kötődik valamelyik párthoz vagy pártokhoz, vagy ahhoz akik a támogatást adják a működésükhöz! Tudod ez olyan, mint amikor valaki fogyasztó sza*okat árul, és kap érte egy X milliós autót, akkor azt mondja, amit kell. Nagyon naív lehetsz, ha szerinted ezek a szervezetek függetlenek.
"Terelések és csúsztatások helyett egyenes beszédet kérek!
Nem az ellenzék teljesítményéről szólt a kérdés!
Elmagyarázom, hátha felfogjátok: Fideszeseknek szól a kérdés. Az a kérdés, hogy titeket nem zavar a demokrácia leépülése??? Tudok még linkelni néhány független nemzetközi adatot hazánk demokráciájáról!"
Kérdező, az az érzésem, hogy te provokálni akarsz. Az ellenzék teljesítményéről pedig nélkülözhetetlen beszélni, amiatt van a Fidesz hatalmon. Látom, nem akarod tudomásul venni, hogy a kedvenc balliberális pártjaid, mint MSZP, DK vastagon hozzájárultak a Fidesz 2/3-ához és miattuk is itt tartunk.
A demokrácia leépülése szófordulattal több gond is van. 1990-2010 között SOHA nem volt demokrácia. Hol éltél akkor kérdező? Tömegek váltak munkanélkülivé és számos társadalmi csoport nehezebb jövedelmi helyzetbe került. Ugyan volt egy fejlődés 1996-2006 között, de utána már nehezebb volt. Szerinted az embereket fogja érdekelni holmi "demokrácia, szabadság, jogegyenlőség, fékek és ellensúlyok rendszere" szavak, amikor a villany, gáz és vízszámla kifizetése is gondot jelent sok embernél?
Senki sem terelt vagy csúsztatott, csak a tényekről beszéltünk. Te viszont úgy tűnik, nem akarod tudomásul venni a valóságot, hogy bizony néhány ellenzéki párt is vastagon benne van a "lezüllesztésben". Ha egységes ellenzék lenne, akkor a Fidesznek is más világ jönne el.
24.: Azért nem akartam az ellenzék teljesítményébe belemenni, mert akkor csak erről fog szólni a kérdés.
Igen, utáltam az mszp-t, szdsz-t, a szocik beleálltak a földbe, mint a gerely. 2010 előtt még az mszp plakátjait is tépdeltem lefelé. Örültem, hogy a Fidesz győzött. Bármi, csak ne a szocik! Ismerem ezt az érzést.
Most viszont úgy látom, hogy az mszp csak simán béna volt. Sokkal megbocsáthatóbb véletlenül elkúrni valamit, mint direkt lehugyozni mindent trambulinozás közben! Na örülsz? Örültök??
Ha az 1990-től a 2010-ig számba vesszük a botrányokat, akkor attól a Fidesz kevésbé szar?
Amúgy miféle teljesítménye van? Rengeteg eu-s pénzt kapunk, olyan népi felhatalmazást kaptak, amivel Szlovákiát is utolérhettük volna. Erre mit csinálnak? Néha benyögik, hogy most éppen 3%-os volt a gazdasági növekedés, 4-edik legjobb az eu-ban (közben a többi időszakban sokszor a 2%-ot sem érte el a növekedés), és ettől a narancsbérencek elvannak ájulva?
Nézzük már meg most hol tartunk. A romániai minimálbér 8%-al van csak elmaradva a miénktől. Azt nézzük már meg ők honnan indultak, és hová jutottak, és hogy mi hol tarthatnánk.
Na de ezek nem a kérdéshez kapcsolódó dolgok. Diktatúrában is lehet nagy növekedés (pl. Kína), és demokráciában is lehet gazdasági katasztrófa.
Nekem nem azzal van a bajom, hogy gviki miniszterelnök, hanem azzal, hogy milyen jogállamban az.
Másrészt pedig minden egyes autokrata országban töketlen az ellenzék, mert olyan törvényeket hoznak, amikkel ellehetetlenítik őket.
27.: Nem azzal van a baj, hogy valaki balliberális, vagy jobboldali. Vonatkoztass már el ettől. Narancs ködön kívül van valami a fejedben? Az a baj veletek, hogy feltétlen hűséget éreztek a gazdátok iránt.
Tépkedtem az mszp plakátot? Na és, a sok korrupció miatt megérdemelték. De most arról beszéljünk, hogy a Fidesz mit érdemelne? Minimum fejenként 10 év börtönt, mellé mehetnének az mszp-sek is 3 évre. Kb. ezt érdemelnék a munkásságukért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!