Mit gondoltak arról, hogy "Isten" törvényekben szerepel?
A "nemzeti összetartozás kifejezéséről szóló törvény" szövegében olvasható, hogy
"Mi, a Magyar Köztársaság országgyűlési képviselői, akik hiszünk abban, hogy Isten a Történelem Ura ...".
Szerintetek jó vagy nem jó, hogy ez belekerül egy törvénybe? Elvégre egyáltalán nem mindenki hívő az országban.
:) Átvitt értelemben.
Viccen kívül: volt olyan pillanatom, hogy azt gondoltam, most meg fogok halni, az orvosok szerint sem voltam nagyon messze ettől, de se előtte se utána nem mondtam semmit Istennek. Nyilván nem gondolom, hogy aki Istenhez imádkozik egy zuhanó repülőgépen, azzal bármi gond lenne, mert alapvetően a békés egymás mellett élés híve vagyok. Ezért is nem értem, miért kell a törvényekben egyáltalán szót ejteni Istenről. Ez legmélyebb magánügye mindenkinek.
Ezt nem szabad beleírni, főleg ov istenét..
És igaz, tényleg nem hívő mindenki. Jó a kérdés!!!!!!!!!
32-es hozzászóló mondta hogy még nem sikerült Isten nemlétét sem bizonyítani, és vannak olyan dolgok, amiket csak a "természetfelettivel" lehet magyarázni.
Nos, én azt mondom, a vallás, meg a természetfeletti csak egy frappáns gordiuszi csomó-átvágás olyan dolgok "megválaszolására", amit MÉG nem értünk.
Ha pl egyszer rájönnek tudományos alapon, hogyan lehet szerves vegyületekből életet csinálni, akkor megdől minden teremtő isten képe. A vallásosak attól még ugyanúgy hinni fognak benne. De alapvetően tök vicces, hogy az itt megszólaló Istent tényként elfogadó emberek is még ilyennel magyarázkodnak, hogy van amit csak természetfelettivel lehet...b*szki, a számítógép vagy tablet vagy telefon, amin írta a kedves hozzászóló, nem akarok nagyon csúnyát mondani, de akár ÖTVEN évvel ezelőtt is bőven a "varázslat" kategóriába tartozna, háromszáz évvel ezelőtt meg nemhogy varázslat lenne, de egy ilyen kütyüt használót meglátva simán a tűzre raknák érte, merthogy sehol nincs ilyen leírva a Bibliában, ergo CSAKIS az ördög műve lehet.
Aki ugye szintén nem létezik.
Ez a különbség a vallás, meg a tudomány között.
A tudomány kérdez, fejlődni akar és azt akarja, hogy te is fejlődj általa - a vallás megkérdőjelezhetetlenül kimond, utasít, és azt akarja, hogy higgy vakon, maradj buta, de legfőképpen engedelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!