Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltak arról, hogy...

Mit gondoltak arról, hogy "Isten" törvényekben szerepel?

Figyelt kérdés

A "nemzeti összetartozás kifejezéséről szóló törvény" szövegében olvasható, hogy

"Mi, a Magyar Köztársaság országgyűlési képviselői, akik hiszünk abban, hogy Isten a Történelem Ura ...".

Szerintetek jó vagy nem jó, hogy ez belekerül egy törvénybe? Elvégre egyáltalán nem mindenki hívő az országban.

2010. jún. 1. 22:38
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:
Megmondom, hogy mi zavar. Az zavar, hogy azt próbálják meg lenyomni a torkunkon, hogy az ateizmus másodrendű álláspont, és aki nem hisz, annak erkölcsi felsőbbrendűségként kell tisztelnie azt, ha mások hisznek. Pedig az egyik embernek ez a véleménye, a másiknak az. Aki hisz, azt én hagyom hinni. Ő is hagyjon engem nem hinni, és ne várja, hogy külön tiszteljem a hitéért. Hinni nem olyan érték, ami a nem hívőből hiányzik, és szégyenére válik.
2010. jún. 1. 23:15
 22/56 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg nem értem mi a bajotok. A többi európai ország,ahol az alkotmányban van Isten nem demokratikus? Az USA nem demokratikus? Vagy csak nem ismeritek a többi ország alkotmányát, törvényeit és véleményt mondotok?
2010. jún. 1. 23:15
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
Akkor neked csak a sorrenddel van bajod?
2010. jún. 1. 23:16
 24/56 A kérdező kommentje:
Csak nem értem, miért merül ez fel egyáltalán egy törvényben.
2010. jún. 1. 23:17
 25/56 anonim ***** válasza:
34%
Hát akkor fogadd el. Magyarországon a kereszténységet kell preferálni, nem az ateizmust, az iszlámot, vagy a zsidót.
2010. jún. 1. 23:20
 26/56 anonim ***** válasza:
75%

A mondatnak folytatása is van:

"... s azok akik a történelem menetét más forrásokból igyekszünk megérteni,"

Egyébként ez szerintem csak azért került bele, mert jól hangzik. Akik az emléknapot követelték, azoknak ez is tetszeni fog. Egyébként senkit nem érdekelne, ha nem egy ilyen "nagy visszhangú" törvényről lenne szó. Felesleges ezen annyira mélységesen és rettenetes módon felháborodni, a törvénynek nem ez a lényegi része.

2010. jún. 1. 23:20
 27/56 anonim ***** válasza:
73%

Azért az, hogy Magyarország keresztény ország lenne erős túlzás.

Rengeteg embert megkereszteltek, ez igaz!

De nézz körbe és gondolkodj el, hogy vajon a lakosság hány százaléka jár mondjuk évente háromnál több templomi misére.

Vagy hány százaléka böjtöl?

Mert most ok, meg lehet keresztelni egy gyereket, de abból még nem lesz keresztény vallású, lehet hogy sz*rni fog az egészre!

2010. jún. 1. 23:23
 28/56 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem minden ilyen jellegű vitát meddővé, és előre eldöntötté tesz az a figyelmen kívül nem hagyható tény, hogy Isten nem létezik, az emberi fantázia szüleménye.
2010. jún. 1. 23:25
 29/56 anonim ***** válasza:
65%
Tulajdonképpen azt vettem észre, hogy nem is a vallásosakra jellemző a korlátoltság, hanem az ateistákra inkább:D
2010. jún. 1. 23:30
 30/56 anonim ***** válasza:
65%
23.30 Nálad a pont
2010. jún. 1. 23:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!