Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltak arról, hogy...

Mit gondoltak arról, hogy "Isten" törvényekben szerepel?

Figyelt kérdés

A "nemzeti összetartozás kifejezéséről szóló törvény" szövegében olvasható, hogy

"Mi, a Magyar Köztársaság országgyűlési képviselői, akik hiszünk abban, hogy Isten a Történelem Ura ...".

Szerintetek jó vagy nem jó, hogy ez belekerül egy törvénybe? Elvégre egyáltalán nem mindenki hívő az országban.

2010. jún. 1. 22:38
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
63%
Az Isten nem odavaló, hanem a templomban, kinek-kinek a magánügye.
2010. jún. 11. 04:29
 42/56 anonim ***** válasza:
72%
más országokban az ellekezőjét kérdezik ennek a kérdésnek
2010. jún. 11. 10:19
 43/56 anonim ***** válasza:
95%

Én azt gondolom,örvendetes lenne,ha a politikusok komolyan vennék Isten parancsolatait és a szerint élnének.

Ott van például az a parancsolat,hogy : "Ne lopj!".

2010. jún. 11. 10:47
 44/56 anonim ***** válasza:
0%

Honnan idézem?

"S egy gyenge széltől földre teríttetik!

Így minden ország támasza, talpköve

A tiszta erkölcs, melly ha megvész:

Róma ledűl, s rabigába görbed. "

Egy ország fennmaradásának az alapja az erkölcs. Erkölcsöt az ember leginkább a vallás által "szívhatja" magában.

Mivel elfordulnak az emberek egyre inkább Istentől (vagy mindenki nevezze, ahogyan tanulta vagy szokta) és azóta romlásnak van kitéve népünk....

2010. jún. 11. 11:23
 45/56 anonim ***** válasza:
83%
Ha Isten nem a kereszténység isten-képét takarná Jézussal és a Bibliával együtt, akkor nekem mindegy lenne. De mi van, ha én muzulmán, buddhista, sintoista, ópogány vagy például sámánista vagyok?
2010. jún. 11. 13:05
 46/56 A kérdező kommentje:
Nem értem, ezt: "más országokban az ellenkezőjét kérdezik ennek a kérdésnek". Azt kérdeztem, mit gondoltok róla. Ennek mi lenne az ellenkezője?
2010. jún. 11. 14:29
 47/56 anonim ***** válasza:

Én pogány vagyok, és szerintem nem szerencsés. Isten nem a történelem ura, mi vagyunk az.

Szerintem a vallástalanság nem a hanyatlásunk fő, de tény hogy egyik oka.

Inkább legyél keresztény, mint ateista..

Hedamort

2010. jún. 11. 14:49
 48/56 anonim ***** válasza:
23%

Miért nem írjuk bele?

Isten=Allah

Isten=Buddha

Isten=Síva

Isten=Zeusz

Isten=Amon

Isten=Joseph Smith

Isten=Lao Ce

Isten=Krsna

Isten nem létezik, mert az ember szüleménye. Még senki nem látta, tehát ilyen alapon élhet a medvedisznóember is.

De aki ettől megnyugszik, annak mondanám: nem létezik az Eiffel-torony és Nelson admirális szobra sem, mert még nem láttam, akik meg látták, azok nem tudnak meggyőzni...

Soha nem fogjuk medtudni, van-e valójában Isten. Az evolúció meg csak a hogyanra válasz, a miértre nem-ezért van értelme Istenben "hinni", mint akár egyfajta erőben. Én sem vagyok egy keresztény ember, nem is élek úgy, mint egy keresztény, de vannak dolgok, amiket jó úgy meghagyni, ahogy van. USA is egyeléggé vallásos(nak mondható) ország. Ott is benne van a törvényben Isten, és az ateisták nem háborognak, hogy miért!!!

Elfogadom, ha valaki ateista, de akkor azt is el kell fogadni, hogy vannak nácik, keresztények, zsidók, rasszisták, arabok, akiknek ugyanúgy van joguk azt csinálni, amit akarnak, és nem hiszem, hogy a kérdező azóta rosszul alszik, mert nem az van írva a törvénykönyvben, hogy:

Isten nem létezik, a történelem urai mi, a Magyar Köztársaság országgyűlési képviselői vagyunk. Aki nem hiszi, annak utánajárunk.

USA-t majmolni manapság nagy divat, ilyeneket miért nem lehet lemásolni?

Kérdező: szerintem te nincsenek rémálmaid azóta, hogy megtudtad ezt a törvényt.

Amúgy meg mondhatod, hogy a papok a pokollal fenyegették az embereket, mert én nem láttam, nem hiszek benne, és nincs hiteles (RTL Klub, TV2) bizonyítékod. Ez ugyanaz, mint az ateizmus. Van valami valóságalapja, de szerintem jobb egy Istenhez imátkozni, mint várni a végítéletet, ha pedig nem jön össze, akkor mindig lesz egy új cél, amiért érdemes az Istenhez imádkozni. Én ma is, amikor megkaptam az ének 5-met, öszekulcsoltam a kezem, és mondtam, hogy köszönöm Istenem, köszönöm (persze magamban, miközben a tanárnak köszöngettem).

Ilyenkor az ateisták mit csinálnak (ez tényleg csak érdekel)?

2010. jún. 11. 15:02
 49/56 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Az ateisták ilyenkor egyszerűen örülnek, ill. a tanárnak köszönik, ha kell, vagy a lakótársaiknak, amiért csöndben maradtak, amíg tanulni kellett. És ők azt mondják, hogy "szívesen". :)
2010. jún. 11. 15:21
 50/56 anonim ***** válasza:
utolsó: Az ateisták ilyenkor saját magukra büszkék, nem másra.
2010. jún. 11. 23:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!