Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltak arról, hogy...

Mit gondoltak arról, hogy "Isten" törvényekben szerepel?

Figyelt kérdés

A "nemzeti összetartozás kifejezéséről szóló törvény" szövegében olvasható, hogy

"Mi, a Magyar Köztársaság országgyűlési képviselői, akik hiszünk abban, hogy Isten a Történelem Ura ...".

Szerintetek jó vagy nem jó, hogy ez belekerül egy törvénybe? Elvégre egyáltalán nem mindenki hívő az országban.

2010. jún. 1. 22:38
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Kérdező!

A kérdésed jó viszont nem kellene ezért aggodnód.A lelkiismeret és vallásszabadság benne van az alkotmányunkban tehát nem fognak téged semmiben sem korlátozni engem pl. jobban kiverné a biztosítékot nálam ha megint kiderülne ,hogy mely szoci politikus lopott el ismét milliókat.

Mindenesetre én vallásos katolikus vagyok és állítom,hogy nem a legszerencsésebb az,hogy a törvényben szerepel Isten neve.Fölösleges körítés.Én inkább azt támogatnám ,hogy legyen kétkamarás országgyűlése- ahol a történelmi egyházak a szakszervezetek és az tudományos élet(jogtúdosok,közgazdászok stb..) tagjai vesznek részt- legyen az országnak.

2010. jún. 2. 01:21
 32/56 anonim ***** válasza:
57%

"Szerintem minden ilyen jellegű vitát meddővé, és előre eldöntötté tesz az a figyelmen kívül nem hagyható tény, hogy Isten nem létezik, az emberi fantázia szüleménye."

Látom nem figyeltél filozófia órán :D. Azért léteznek egyáltalán még egyházak, mert se Isten létét, sem Isten nemlétét nem sikerült bebizonyítani még TELJESEN. Vannak olyan tények, amit nem lehet tudományosan megmagyarázni, csak valami "természet-felettivel". Ha nem hiszed, járj utána.

A kérdésre válaszolva, én csináltam magamnak saját hitet, nem kötődöm történelmi egyházhoz, viszont hiszek egy felsőbb hatalomban, hívjuk azt Istennek, vagy Allahnak. Engem nem zavar, hogy belefoglalták Isten nevét a törvénybe, ugyanis ez a történelmünk elég jelentős részét meghatározta, több, mint ezer éven át. Mi voltunk a "kereszténység védőbástyája", és szerintem ez előtt tisztelegni nem rossz dolog. Ez az én véleményem, természetesen elfogadom, aki nem így vélekedik :)

2010. jún. 2. 08:03
 33/56 anonim ***** válasza:
19%
1100 éves történelmi hagyomány a keresztény hitünk. Nem tudom, hogy miért baj az, ha néha hivatkozik Istenre a törvény. Az USA elnöke kezét a Szentírásra rakva esküszik fel. Mégis ezt a gyakorlatot talán csak a legelvadultabb ateisták bírálják.
2010. jún. 2. 08:43
 34/56 anonim ***** válasza:
39%

1: Nekem ne foglalják törvénybe, hogy itt összetartozás van, ezt utoljára a SZU engedte meg magának.

2: Nem hiszek istenben, sőt, amerikai mintára követelem az állam és egyház szétválasztását.

3: Jó lenne végre a gazdasággal foglalkozni.

2010. jún. 2. 10:18
 35/56 anonim ***** válasza:
100%

"2: Nem hiszek istenben, sőt, amerikai mintára követelem az állam és egyház szétválasztását. "

Arra az amerikai mintára hivatkozol, ahol az elnök a Bibliára tett kézzel tesz esküt, benne van az alkotmányukban Isten, és a pénzre is ráírják, hogy Istenben bízunk ? :D

2010. jún. 2. 10:38
 36/56 anonim ***** válasza:
43%

79

Igen, és arra, ahol kirúgnak, ha összekevered az államot az egyházzal, és ügyelnek a lelkiismereti és vallásszabadságra. Amúgy ha jól rémlik, lehet esküdni az alkotmányra is.

2010. jún. 2. 10:40
 37/56 A kérdező kommentje:

Amerika sajnos gázos ebben a tekintetben. Pl. nem kötelező az evolúúció oktatása.

Nem tudom, hogy Amerikában lehet-e nem a Szentírásra hanem az Alkotmányra tett kézzel esküdnie az elnöknek, de az biztos, hogy ott, ha bevallod, hogy nem hiszel Istenben, nem választanak meg elnöknek. Persze ez már egy nagyon más kérdés.

Minden eddigi válaszadónak köszönöm a válaszát, és természetesen ha valaki szeretne még véleményt mondani, szeretettel várom az ő kommentjét is.

2010. jún. 2. 11:57
 38/56 anonim ***** válasza:
84%
Állam és egyház szétválasztása már réges régen bekövetkezett.A vallásszabadság mindenki számára biztosított.Nehogy nekem azt bemesélje valaki,hogy Isten nevének említése miatt valakit hátrányos megkülönböztetés érne.(Én mondjuk speciel már leírtam ,hogy nem helyeslem de nem kell belőle nagy ügyet csinálni.)Ennyi erővel ne legyen állami ünnep Szent István ünnepe nemzeti ünnep mert az egyben egyházi is.Milyen amerikai mintára követeled a vallásszabadságot?
2010. jún. 2. 13:27
 39/56 anonim ***** válasza:
74%

Azt olvastam valahol, hogy a kereszténységet megelőzően volt időszak (ha ez nem is tartott sokáig) amikor az ország nagy része muszlim volt ! Mondjuk ugye az, hogy ALLAH ISTENT jelent.

Semmi bajom vele, ez csak megint egy ok amibe a sok nagyokos beleköthet mert Ő anitiszemita vagy Jehova tanui vagy bla bla.

Azon kellen gondolkodni, hogyan tudjuk ezt a szekeret előrébb tolni aminek Magyarország a neve. Ideje lenne jobban élnünk mint 4 éve! De egyre szarabb.

2010. jún. 3. 13:25
 40/56 anonim ***** válasza:
37%
Csak a korlátolt hülyéknek tetszik,hogy belevették.A vallás méreg.Másra sem jó minthogy kizsákmányolják vele az idiótákat.Középkorból ittragadt majmok.Ha ez így megy lassan visszamászunk a fára.
2010. jún. 10. 20:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!